HFK mål Sunneiv Syversrud 2, Cheyenne Gonzalez, Ingvild Kvåle Myksvoll

HFK: Cheyenne, Ingvild, Tora

Tolles: 2 gule

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ingrid Stake, VB Tonje Intelhus (Helene Gjengedal 60, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Linnea J Thorset 45,) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Cheyenne Gonzalez, Reserver Linnea Johansson Thorset, Ingrid Johansson Thorset(ubenyttet pga skade), Helene Gjengedal

HFK damene møtte Skien laget Tollnes i tett regn på en kunstgressbane som var meget mett av vann. Den våte banen stilte store krav til pasnings presisjon og var til dels tung å spille på.

HFK åpnet best og Sunneiv Syversrud hadde scoret 2 mål på corner fra Camilla Livgård Jensen og på et flott langskudd før halvtimen var spilt. På 2-0 hadde HFK god kontroll på kampen og førte spillet uten å skape de store sjansene. Tollnes spillerne er fysisk tøffe og får et par gule kort tidlig i første omgangen. HFK blir nok litt satt ut av det fysiske spillet og sliter med pasningene og å komme i tidlig og samla press utover i kampen. Rett før pause er Tollnes litt heldige som scorer 2 mål og stillinga er 2-2 når damene går til garderobene i pausen. Tollnes forsett det tøffe spillet og klarer å ligge kompakt i forsvar og gjør det vanskelig for HFK damene å finne fram til Tollens målet. 3-2 til Tollnes kommer ut av ingenting etter at det som er tenkt som et innlegg går over HFK-keeper Ida Berg i mål. HFK-keeperen er også litt uheldig når hun skal plukke opp en ball langs bakken som glipper ut av hendene, til en Tollnes spiller som setter den i åpent mål til 4-2 til Tollnes. HFK begynner etter hvert å legge større press på Tollnes og i det 75 minuttet så kommer Cheyenne Gonzales igjennom på venstre kanten og kan plasser ballen til venstre for keeper fint assistert av Ingvild Kvåle Myksvoll. 4-4 kvittering kommer etter en bra HFK periode da Kvåle Myksvoll scorer etter innlegg fra Linnea Johansson Thorset frå høgre kant. Men kampen er ikke over. På overtid av overtiden får Tollnes et meget tvilsomt frispark rett utenfor 16 meteren og den blir plassert rett under tverrliggeren i HFK målet og Tollnes vinner kampen 5-4.

31/5 Drangedal-HFK damer 0-4(0-2)

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Tonje Hagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ingrid Stake, VB Tonje Intelhus, Def MB Tora Amalie Killingberg(Linnea J Thorset 15), Sunneiv Syversrud, Off MB Linnea J Thorset,(Hanne Vedvik 45) Anja Flæte(Cheyenne Gonzalez 5), Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Cheyenne Gonzalez(Ingrid J Thorset 45), Reserver Hanne Vedvik, Ingrid Johansson Thorset, Helene Gjengedal(ubenyttet pga skade)

HFK mål: Anja Flæte, Cheyenne Gonzalez, Sunneiv Syversrud 2

Sjanser: Drangedal 2, HFK 14

Cornere: Drangedal 3, HFK 11

Gule kort: Drangedal 1

Det var en revansjesugen HFK gjeng som inntog Sparebank arena i Drangedal i strålende sol og 15 varmegrader. Denne dagen hadde HFK damene bestemt seg fra start, og gav Drangedal sine damer ingen sjanse. Cheyenne Gonzalez var farlig frampå allerede etter 5 minutter og kunne ha satt 1-0 til HFK, men skuddet suste over tverrliggeren i målet til Drangedølene. Det var Anja Flæte som viste hvorfor hun er toppscorer i HFK damer denne sesongen da hun klinket inn et skudd fra 25 meter utagbart bak en for dagen god Drangedal keeper og dermed sto det 1-0 til HFK. HFK-presset fortsatte utover i omgangen, men Drangedal keeperen var som nevnt god denne dagen. I det 44 minutt viste damene seg fra sin beste side, et oppspill fra Tora Amalie Killingberg til Linnea Johansson Thorset på høgre kanten og HFK damene spiller ballen 15-20 trekk mellom seg i ren «Tiki taka» stil før Flæte serverer Gonzalez en pasning som hun dundrer i mål. Dermed var det 2-0 HFK damene til pause med et overlegent HFK trykk mot vertene sitt mål. I den andre omgangen fortsetter damene det fine spillet og Sunneiv Syversrud scorer HFK-damene sitt tredje etter corner fra Camilla Livgård Jensen. Men Syversrud var ikke ferdig for dagen for da hun etter et flott dribleraid setter sitt andre mål for dagen fastsetter hun sluttresultatet til 4-0 til HFK damene mot Drangedal.