HFK:32 min 1-2, Markus Thorberg fri ( Jørgen Helsa Berget felt alene igjennom)

Gran:11 min 0-1, 14 min 0-2, 37 1-3 og 90 min 1-4

Gran:Jo Vetle Rimstad, Nade Kahlayli og Eirik Andersen

Rødt kort: Gran: Håvard Lindstad 31 min siste mann

Cornere: (3-2) 8-3

Sjanser: (4-4) 8-6

Tilskuere: 77

Dommer: Ole Jonny Ullberg AD 1 Roar Fjeldheim og AD 2 Emil Huso Opsahl – Føler oss bortdømt i en del avgjørende situasjoner.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes (HB) Sondre Hole Dokken (Kap) ( Tobias Grangård 80 min) (MS) Jesper Taaje og Anders Mastrup (Mohammad Ibrahim Alkabar 45 min) (VB) Mikkel Storeskar(Paul Brevig 60 min)(SMB) Markus Thorberg og Linus Hedlund (Vebjørn Brusletten 65 min) (OMB) Jørgen Hesla Berget Jonas Bergane og Ahmed Ahmed (Pawel Kaczorowski 70 min)( Spiss) Simen Renslo Reserver: Anders Mastrup og Paul Brevig

Det er sjelden man taper kamper der man har ballen mest, vinner corner og sjanse stats- I hvert fall tape så klart som vi gjorde lørdag. Men jeg vil ikke kalle seieren urettferdig Gran var dessverre best på det viktigste i foran begge mål, samt at de har marginer på sin side. Men marginer får man ofte når man er tøffere i dueller og jobber med større intensitet, der var Gran gode og ville mest. Nå rettes fokus mot lørdagens kamp borte mot Aurskog Høland. Vi har tro på å få de fleste tilbake på trening etter skader og sykdom så vi skal stå ok rustet til oppgjøret mot en av topplagene. Søndag er det også en viktig kamp i junior NM borte mot Lillehammer. Det er det som er gøy med fotball, alltid en ny kamp ;)

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det ble en jevn og rotete innledning på kampen. Men i 11 minutt tar de ledelsen når de vinner ballen tilbake rundt vår 16 meter. Vi er også for sent i presset og skuddet som kommer fra 16 meter er godt og vanskelig for Jarle Stanes å ta 0-1. 0-2 kom like etter, det kommer etter de vi mener er et feil idømt frispark som blir slått opp i boksen – Vi avklarer først, men ballen ender opp på 20 meter, et sleivskudd ender opp hos en inne på 5 meteren. For oss ser det ut som offside og det virker også sånn på video gjennomgangen, men der får vi ikke klart nok svar. Uansett surt og 0-2 vi er for seine til å pushe ut og for dårlig i presset. Hadde vi vært på hugget der, så hadde aldri skuddet kommet!! Vi jobber oss inn i kampen igjen og har en god sjanse ved Jesper Taaje på en corner, men headingen på vei mot målet blir avverget til ny corner. I det 24 minutt kommer vi til en stor sjanse etter et kast. Mastrup drar seg flott innover og slår 45 grader til Renslo – Dessverre blir skuddet som går mot bortre stolpe for løst- Keeperen redder men må slite for å ta den. I det 29 minutt er Hesla Berget på farten etter en corner, forholdsvis upresset og fra god posisjon header han dessverre like over. I det 31 minutt vinner Berget ballen høyt oppe og er på vei alene igjennom, men blir dratt ned og rødt kort til Gran spilleren. Frisparket skruer Markus Thorberg fint i mål og 1-2. Nå er vi veldig optimistisk med tanke på poeng. Dessverre er det Gran som scorer i det 37 minutt, først går avslutningen i stanga før returen settes i mål. Her står vi å sover. Så etter en jevnspilt omgang så langt, med flest sjanser til HFK leder Gran hele 3-1. Det viser hva vi sliter mest med. Omgangen ebber ut med 1-3, selv om Gran kommer til en stor sjanse like før pause.

I andre omgang tar HFK mer kontroll mot 10 mannsterke Gran Og skaper noen halvsjanser på dødball. I det 52 min har HFK frispark i god posisjon. Thorberg slår en perfekt serv inn til Renslo som alene foran keeper header over fra kort hold. I det 69 min er Gran nærme, et innlegg blir stusset videre av vår egen Jonas Bergane, ballen er på vei mot mål. Men Stanes får slått til corner. I det 72 minutt er Paul Brevig veldig nærme etter et «skudd»/innlegg som keeperen til Gran så vidt får slått i tverrliggeren og over. Renslo er nærme engang til, men han lykkes ikke i denne kampen dessverre. På slutten greier vi ikke å sette det ønskede trykket og få ballen i mål. Taaje er nærmest like før slutt på en corner, men den går like utenfor. Gran der imot er mer effektive og øker til 1-4 på overtid.

Mot et voksent og meget effektivt Gran lag blir vi litt lette. Vi må hente fram mer trøkk, vilje og trua i uka som kommer for å være klare til å kjempe om poeng til helga.

Etter mye sykdom og skader i år, senest Pawel som måtte kaste inn håndkle rett før kampstart. Sliter vi veldig med defensiv og offensiv samhandling. Vi håper nå å få til noen gode treninger fremover og hvis vi lykkes med det. Så kan vi garantere at vi skal være mer konkurransedyktige fremover!!

Vi skaper riktignok en del sjanser i lørdagens kamp, men de fleste kommer etter dødball og vi mangler trøkk i selve avslutningen.

Av DBC juryen ble Jesper Taaje nok engang kåret til banens beste. Han hadde en ok + kamp i tilleg til Markus Thorberg og nykommer Mohammad Alkabre. Resten var under pari og det holder ikke på dette nivået.