Gule kort:HFK: Jesper Taaje 11 min(litt uforståelig), Kyrre Sataøen (proff foul) og Pawel (kjefting

Rødt kort: HFK: To gule gir rødt på Pawel

Cornere: (3-1) 6-6

Sjanser: (6-1) 10-6

Tilskuere: 225, kunne ønskt oss noe mer trøkk.

Dommer: Ole Johnny Ulleberg Skrim, AD 1 Hans Egil Drolsum Vikersund og AD 2 Rolf Kristian Tangen – En ok første omgang, men i andre blir det en del vanskelige situasjoner som vi føler ikke ble helt rettferdige. Føler også at kortene satt løsere for våre spillere enn deres.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Mikkel Storeskar(MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Pawel Kaczorowski(VB) Linus Hedlund (Def MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen( (Off MB). Ahmed Ahmed(60 min Paul Brevig ut i det ?? inn Vebjørn Brusletten, Jonas Bergane og Jørgen Hesla Berget(August Fosse ?? min) (Spiss) Jesper Taaje Reserver: Tord Magnus Fagermo (siste kamp, går nok til Røa nå), Magnus M Bækken, Lasse Moen og Christian Nesselqvist.

En sterk seier forrige helg ble dessverre avløst av et noe urettferdig tap denne helga. Vi spiller en ok kamp og er ca på det nivået vi ligger på pr dags dato, ikke stor forskjell på denne og forrige helg. Forskjellen er nok at vi var bedre enn motstanderen denne helga, sist var det jevnere. Vi sliter litt med det offensive spillet, samhandling og trøkket foran mål. Men sjansestats og ballinnehav bør gi seier i denne kampen. Dette er en kamp vi skaper mange sjanser på uten å score, men at vi kanskje spiller noe mer langt enn vi ønsker. Gutta skal ha kreditt for at de står på helt ut. Det som det mangler mest på er klokskap foran begge mål. Nå håper vi å få noen flere tilbake etter skader og at vi får til en god treningsuke så vi kan virkelig mobilisere inn mot Flisa neste søndag på DBC Hallingmo arena kl. 1600.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tar tak i kampen fra start uten å skape de helt store sjansene. I det 11 minutt får Jesper Taaje gult kort, han går rett opp uten å bruke albuen men får allikevel gult. Første store sjansen kommer i det 16 minutt, Kyrre Sataøen slår en perfekt ball igjennom til Ahmed Ahmed. Han kommer alene mot keeper, men nøler litt i avslutningsfasen og skuddet går også utenfor. Like etter har vi frispark som Pawel slår opp til Linus Hedlund, han stusser igjennom Jonas Bergane på 6 meters hold. Men et litt dårlig touch hindrer 1-0 ledelse i en meget god posisjon. HFK fortsetter å trøkke, men mangler litt på spillet. En del langpasninger går opp til Taaje som gjør en god jobb med ryggen mot mål. Dessverre får han ikke helt trøkk på selve avslutningsmulighetene. En er stor, men avslutningen fra 5 meter går borti begge beina og keeper får avverget greit. Hauerseter keeperen var vel også en av banens beste spillere med mange fine inngripener og det sier sitt. I det 25 minutt er riktignok keeperen ute i feltet på en corner og taper duellen med Taaje, ballen ender opp på bakre hos Bergane som fra kort hold nesten får pirket ballen i mål. Men den går i stolpen og ut. Hauerseter kom mer med i kampen midt i omgangen og på sin første virkelige store sjanse så er stjernespilleren deres Willy nærme i å gi dem ledelsen. Men skuddet går i stolpen og ut. I det 39 minutt setter HFK i gang en rask kontring. Unggutten Jørgen Helsa Berget fosser oppover vår høyre side, slår opp til Ahmed Ahmed som flikker videre til Jonas Bergane, han slår hardt inn foran mål og der dukker Taaje opp, men han får ikke ordentlig trøkk på skuddet og keeper får avverget til corner. I det 45 minutt får vi frispark på 23 meters hold. Thorberg fyrer av et godt skudd, men Hauerseter keeperen er på pletten igjen og avverger. Dermed går lagene til pause på 0-0 og det var ikke spesielt fortjent ut i fra spill og sjanser.

I andre omgang kommer Hauerseter mer med i kampen og allerede etter 46 minutter er de alene igjennom på en kontring. Men Stanes redder greit. I det 50 minutt er de også nærme på en corner, en Hauerspiller får gå noe uforstyrret opp på bakre, men headingen går utenfor. Nå følger en lang periode med stillingskrig uten de helt store sjansene. Før Hauerseter får et frispark på 25 meter, skuddet går først i muren. Så skjer det mye feil på en gang, 4 mann blir spilt raskt ut i presset. Inne i boksen er vi får opptatt av ball og glemmer mann. Det fører til at de to-tre Hauerspillerene får for god plass og tilslutt et skudd fra 14 meter som går bak en dekket Stanes 0-1. Ikke spesielt fortjent, men slik er fotballen noen ganger. I det 84 skjer den første tvilsomme situasjonen, etter å ha sett over videoklippene så skjønner vi at den er vanskelig å få sett for dommerne. Men etter en dødball med stort trykk i boksen, blir Bergane dratt i armen i det han skal heade ballen i mål. Kunne fort blitt straffe der!! I det 87 minutt får Hauerseter en ny stor sjanse ved Willy men ganske alene med Jarle setter han ballen utenfor. Der var vi heldige. Vi satser jo fremover og det er naturlig at de får noen gode kontringsmuligheter. I det 90 minutt er vi veldig nærme utligning. Etter en dødball header Taaje flott inn på bakre, der kommer Thorberg i full fart, men headingen hans fra kort hold går dessverre over. Så skjer det som ble det største samtaleemne etter kampen. Vi trøkker på og Bergane frispiller Pawel flott inn i boksen, han dribler seg innover og ser ut til å få en god sjanse. Men Hauserspilleren planter albuen i ansiktet hans. «Alle» venter på straffe, men dommeren vinker spillet videre. HFK er nok veldig ukonsentrert og Hauserseter banker ballen i bakrommet og nå lyktes endelig Willy alene igjennom om 0-2. Pawel går litt «bananas» og drar på seg to gule kort og blir dermed vist blødende av banen. Vi ble nok kraftig snytt der, men Pawel skal heller ikke dra på seg to gule i situasjonen. Vi har nå fått to unødvendige rød kort på de to første kampene og det er klart at sånn svekker oss i kampen om å holde plassen i divisjonen. Det må skjerpes!!

Selv med en spiller mindre og på overtid, står vi på og jakter scoring. Nærmest er nok kaptein Dokken som kommer alene med keeper, men nok en gang vinner den gode Hauerseter keeperen duellen og HFK må gå av banen målløse.

Dette ble et veldig bittert tap og det i en kamp vi absolutt hadde fortjent mer ut i fra spill og sjanser. Jeg er også fornøyd med at vi får nøytralisert deres farligste spillere store deler av kampen. Men lite å gjøre med det nå, nå må vi bare jobbe hardt for forberede oss godt til neste kamp som også er hjemme på DBC Hallingmo Arena søndag kl. 1600.

Bestemannsprisen til DBC gikk til Pawel, han levert en meget god kamp, selv om han mistet hue litt på slutten. Eller synes jeg de fleste kommer bra fra det og at vi nærmer oss mer og mer et høyere nivå for hver kamp. Vi må huske på at vi har et ungt lag og at noen av de ferskeste trenger litt tid for å virkelig bli trygg på rollene m.m. Så med litt tid utover våren, samt at vi får på plass igjen de som er skadet så skal vi bite godt i fra oss utover sesongen.