HISTORISK SEIER MOT VALDRES FK

Postet av Hallingdal menn senior A den 20. Des 2015

Valdres FK –HFK (0-2) 0-2

VFK:

HFK: 8 min. 0-1 Anders Mastrup (Sondre Dokken flikk) og 19 min 0-2 Markus Thorberg (fri Thorberg felt)

Gule kort:Ingen

Rødt kort:

Cornere: (2-1) 3-4

Sjanser: (2-4) 3-6

Tilskuere: 280, åpning av Leira hallen «Stølen»

Dommer: Vidar Hilmen og to ass fra Valdres, dømte meget bra i en lettdømt kamp.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Sondre Hole Dokken (kap) (MS) Anders Mastrup og Jesper Taaje (VB) Linus Hedlund. (Def MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen (Off MB). Kristian Svenkerud, August Fosse og Mikkel Storeskar (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Birk Stian Bjerkreim 50 min, Paul Brevig 45 min, Chris Magnetun 30 min, Anders Golberg 25 min, Bendik Øen 17 min, Lasse Moen 12 min og Magnus Magnetun Bekken 12 min.

Rekordtidlig sesongstart for HFK. Men når muligheten til å få det ærefulle oppdraget en åpningskamp i storhallen på Leira bøy seg «måtte» vi stille. Det var helt fantastisk herlig å få spille inne under topp forhold. Gratulerer til Valdres med et fantastisk anlegg. 19 desember er i utgangspunktet en litt krøkete kampdato så begge lag stilte redusert på grunn av ferieavvikling og skader. Det var nok Valdres som led mest under dette, da de manglet alle sine utenlandske storspillere. Vi så derfor muligheten til å knipe vår første seier mot Valdres FK noensinne. Det greide vi og selv om det bare var en treningskamp med reduserte lag er det alltid herlig å bryte barrierer. Det er bare få år siden det var 3 divisjoner imellom HFK og Valdres.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tok tidlig tak i kampen og styrte spillet med et godt pasningsspill. Selv om det er tidlig på året og kampen i seg selv holdt et greit 4 divisjonsnivå, var det godt å se HFK i mange faser av spillet i denne kampen. Etter 4 minutter fikk HFK frispark midt på banenhalvdelen til Valdres. Thorberg som selv ble felt slo et flott frispark inn i boksen, der kom kaptein Dokken. Han steg til værs og stusset ballen videre forbi en utmanøvrert Valdreskeeper, men dessverre sneik ballen seg utenfor også. I det 8 minutt fikk HFK corner og det betyr ofte trøbbel for motstanderen. August Fosse slo en god corner som ble flikket videre av Dokken til Anders Mastrup som headet ballen flott i mål og 1-0. Fullt fortjent etter spillet så langt. HFK fortsatte presset og hadde en ny god mulighet etter et Thorberg frispark i det 12 minutt, men innløpene var altfor passive så Valdres keeperen fikk avverget greit. Valdres hadde på sin side svært lite å komme med, men et par halvskumle cornere var like før det ble scoring på. I det 19 minutt får Thorberg et nytt frispark på ca 35 meters hold. Han ser keeperen stå litt langt ute og prøver et skudd. Skuddet ble ok, Valdres keeperen var noe uheldig og ballen gikk i mål, 2-0 til HFK. Så gikk lyset!! En var litt uheldig å slå av det midlertidige lyset i hallen og vi fikk en ufrivillig pause på 5 minutter. Etter denne pausen var Valdres mer på og kampen jevnet seg ut. I det 33 minutt har VFK frispark i en farlig posisjon, ballen går på keeper Stanes som med unntak av denne noe lette returen sto en meget god kamp. Returen fikk HFK avverget i siste sekund. I det 36 minutt kommer VFK største sjanse i kampen. Spissen til Valdres blir spilt fint alene igjennom, men avslutningen går i stolpen. I det 38 minutt spiller Birk igjennom Jonas Bergane som alene med keeper prøver på en noe fiks løsning og skuddet går utenfor. Det betydde at lagene gikk til pause på 2-0 til Hallingdal.

I andre omgang hadde Paul Brevig kommet innpå, han satte litt mer fart i HFK igjen. Men andre omgangen sett under ett var forholdsvis jevn. Nevnte Brevig var nærme å øke ledelsen til 3-0, da han dro seg fint igjennom Valdres høyre del av forsvaret. Avslutningen var god og keeperen til VFK måtte i full strekk for å slå den til corner. Det var en noe sjansefattig omgang, men i det 60 minutt holdt Thorberg til å rote det til. Han mistet ballen etter et forsøk på avdribling innenfor egen 16 meter. Det førte til at Valdres spilleren kom alene igjennom, dog på litt skrått hold. Skuddet var bra, men Stanes reddet mesterlig. Begge lag gjorde en del bytter og tempoet dabbet noe utover i omgangen. Det var jevnspilt, men HFK virket farligere i forhold til det å score. På slutten kom det også inn tre unge debutanter som HFK har store forventinger til. Bendik Øen (99 fra Nesbyen), Lasse Moen (00 Gol) og Magnus Bekken Magnetun (01 Hemsedal). De kom inn på et allerede ungt lag (5 seniorspillere totalt av 18) og kom greit fra debuten sin. Rett før slutt ble Kristian Svenkerud spilt fint igjennom, han drar seg fint forbi keeperen, men skuddet nærmest sklir forbi streken og utover mot motsatt cornerflagg. Kampen ender derfor med 2-0 seier til HFK, en meget fortjent seier var det også. Men vi forventer mye tøffere motstand neste gang vi møtes.

Selv om det er tidlig i oppkjøringen var det mange positive tegn og som gjør oss optimistiske på kommende sesong. Nå blir det en liten juleferie fra 22 desember, MEN med forventinger til at man tar egentreningen meget seriøst.

Best på et solid HFK lag var Jesper Taaje, Anders Mastrup, Markus Thorberg og Kyrre Satøen.