Røa: 27 min Tom Sadeh og 89 min Mathias Ebbesen

HFK:29 min Fredrik Garnås og 36 min Kyrre Sataøen

Røa:23 min Mathias Ebbesen, 90 min Tom Sadeh og 93 min Patrick Gran

Rødt kort: 88 min Fredrik Garnås. To gule

Cornere: (3-2) 7-7

Sjanser: (3-4) 7-9

Tilskuere: 105

Dommer: Vegard Woll, Nesbyen Ad 1 Ole Johnny Ullberg Skrim og AD 2 Håkon Magan Ål.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Sondre Dokken (kap) (MS) Fredrik Garnås og Jesper Taaje (VB) Linus Hedlund (Def MB) Kyrre Sataøen(Stian Bjerkan Bråten 74 min) og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien(Birk Stian Bjerkrheim 83 min), Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Christian Nesselqvist, Ahmed Ahmed, Mikkel Storeskar, Tord Magnus Fagermo og Paul Brevig

For første gang i år gikk vi av banen med en følelse om at dette var en kamp vi burde hatt minst et poeng i. Vi spilte en god kamp, men Røa var dessverre bedre enn oss i begge boksene.

KAMPREFERAT

HFK åpnet kampen bra, men rotet litt i bakre rekker allerede etter tre minutter. Det førte til en god skuddmulighet fra litt skrå vinkel som Jarle Stanes slo til corner. Corneren headet Sataøen i egen tverrligger!! Minuttet etter kommer unggutten Alfred Scriven seg alene igjennom og forbi keeper, men får dessverre ikke avsluttet ordentlig. I det 7 minutt ser alle ballen i mål, Sondre Dokken slår et flott innlegg fra litt bak i banen, Fredrik Garnås angriper ballen, men fra 5 meter header han dessverre over. Den var stor. Bare minutter etterpå holder Røa på å ødelegge for seg selv når Røa stopperen nesten header i eget mål. I det 30 minutt oppstår det en veldig tvilsom og dessverre avgjørende situasjon. Etter en corner header Tom Sadeh for Røa ballen mot mål, «alle» i hvert fall de med hallingøyne ser at Stanes gjør en fantastisk redning, men dessverre ser Ad at ballen var over streken. Til tross for store protester blir målet stående og noe urettferdig tar Røa 1-0 ledelsen. Omgangen forløper seg relativt jevnt etter scoringen. HFK går til pause med 0-1 noe som føltes urettferdig. I andre omgang starter HFK meget bra og presser Røa bakover, men første sjanse er det Røa som får etter en kontring på vår corner. Men Røa spilleren bommer i god posisjon. I det 52 minutt slår Renslo et flott frispark, Garnås kommer alene på bakre, men skyter dessverre utenfor fra 3 meters hold. Sånne sjanser må vi sette hvis vi skal ha poeng i 3 divisjon. I det 55 minutt presser HFK voldsomt på og ballen faller ned på ca 14 meter til den vanligvis meget treffsikre Thorberg, men han bommer litt på ballen og ballen går rett på keeper som avverger greit. I det 60 minutt er det Røa som kommer til en ok sjanse. I andre omgang har HFK vært best, men til tross for spillemessig overtak greier vi ikke å utnytte det. HFK presser på videre og Røa greier ikke å etablere noe eget spill. De blir presset til å slå langt, men er samtidig også farlig på kontringer. I det 80 minutt går Bergane opp på et kast, men stussen går like utenfor. HFK presser på og kommer seg til en del halvfarligheter, men ballen vil ikke i mål. Det er dessverre ikke overraskende at Røa går opp til 2-0 på en av sine visitter. Det var ikke spesielt rettferdig. Men Røa er et godt lag som kommer til å kjempe i toppen, for vår del er det veldig mye positivt å ta med fra kampen. Vi hindrer Røa å få til sitt eget spill, skaper sjanser, kjemper bra og har mye å komme med. Så hvis vi i større grad greier å utnytte sjansene til høsten så skal vi bite godt fra oss i andre halvdel av sesongen.

Best på HFK var Simen Renslo som har tatt flere steg i vår, han kommer til å gå en stor i høstsesong i møte når han blir enda mer komfortabel i den nye rollen sin. Det var også gøy å se Jesper Taaje mer på hugget etter en lang periode med skadeproblemer. Vil også nevne Alfred Scriven som mangler lite på å ta steget til å bli en notorisk målscorer på 3 div nivå, det kommer til høsten og det trenger vi.

Vi har vel også kanskje med unntak av Lyn 2 det klart yngste laget i 3 divisjon og med debutanten Birk Stian Bjerkrheim har vi brukt hele 13 juniorspillere i vår og derav tre 98 spillere. Det betyr nok at vi i en del kamper har blitt litt lette, men samtidig har vi kanskje en tropp med størst utviklingspotensialet. Vi har benyttet oss av hele 28 spillere i større eller mindre grad i vår, det er i overkant mange. Men med den sykdom og skadeperioden vi har vært igjennom har det ikke vært lett. Vi har i de delene av våren rundt NM og nå i juni vist at vi kan konkurrere godt med de fleste lag i vår avdeling. Vi gleder oss til høsten, men det blir godt med en liten ferie, det trenger vi alle etter en innholdsrik, krevende og spennende vårsesong.