Referat fra sesongens første hjemmekamp: Hallingdal-Lier damer 3.div

1-2 tap i jevn kamp mot topplag 2.de pinsedag!

HFK mål Anja Flæte(Ingvild Kvåle Myksvoll)

Ca 60 publikum

Startoppstilling; 4-2-3-1

MV Vilde Skrindo Granberg , HB Tonje Hagen(Marie Engdal Navrud45), MS Camilla Livgård Jensen , Ida Marie Pretorius(Marie Engdal Navrud 10,) Ingrid Stake, Def MB Tora Amalie Killingberg, Sunneiv Syversrud, Off MB Hanne Vedvik(Linnea J Thorset 45,) Anja Flæte, Ingvild Kvåle Myksvoll, Spiss Mucho Brown(Cheyenne Gonzalez,(30) Reserver Ingvild G Bekken, Linnea Johansson Thorset, Marie Engdal Navrud og Cheyenne Gonzalez

I sin første seriekamp på Hallingmo for sesongen tok HFK damene imot Lier som er serieleder i 3 div BFK/VFK/TFK. Lier har et svært godt lag som består av unge talentar med bla J15 landlags uttatte Eline Bjørmark og meir rutinerte spillarar frå tidlegare toppserienivå. Lier har rekruttert fleire gode spillarar til denne sesongen frå bla 2.div laget Stoppen SK.

I regn og haglbyer starta Lier kampen med et høgt press og tempo hadde et par gode sjansar før 10 minuttar var spilt. HFK damene brukte litt tid på å finne tempoet og presisjonen i pasningane, men var fullt på høgde med motstandarane når kvarteret var spilt og skape fleire store sjansar. I det 16 minutt var Sunneiv Syversrud fri på høgre kanten, men ho klarte ikkje å sette ballen under tverrliggaren. Både Anja Flæte, Cheyenne Gonzlaez, Mucho Brown, Ingvild Kvåle Myksvoll og nemnte Syversrud hadde fleire store sjansar i første omgangen. Kampen var jamn med gode sjansar til begge laga og det var berre litt mangel på presisjon og gode keeperar som sørgja for 0-0 til pause. Det underholdande spillet fortsette i andre omgang og begge lag fortsette å produsere sjansar. I det 55 min tok Lier leiinga 0-1 på en corner og rett etterpå kom 0-2 på en rask kontring. Etter dette tok HFK damene meir og meir over spillet og fortsette med fint spel og gode kombinasjonar. Det er fortent når Anja Flæte reduserer til 1-2 etter fint forarbeid av Mucho Brown og Ingvild Kvåle Myksvoll etter 70 minuttar. Resten av omgangen presser HFK på for utlikning og verter opp med fleire store sjansar og Lier slepper unna med skrekken da dei reddar på streken når det gjensto et par minuttar av kampen. Kampen ender 1-2 til Lier, men damene har vist at dei blir til å regne med i år og klarer å by topplagen i 3 div på godt motstand. Vi er fornøgd med vårt spel og innsatsen i kampen. Lier trenarane var veldig godt fornøgde med resultatet og var imponert over de unge HFK damene sine kvaliteter og deira innsats.