KLAR HJEMMESEIER FOR HFK MOT KONGSVINGER 2

Postet av Hallingdal menn senior A den 10. Mai 2016

DBC HALLINGMO ARENA

HFK – KIL 2 (1-0) 4-0

HFK:12 min 1-0 Markus Thorberg(Linus Hedlund), 48 min 2-0 Simen Renslo (ingen), 51 min 3-0 Jonas Bergane (Linus Hedlund) og 76 minutt 4-0 Jesper Taaje (Erlend Dokken?)

KIL:

HFK: 82 min Markus Thorberg og 85 minutt Pawel

KIL: 71 min Simen Stølen, 79 min ?? og 82 min Mads Rismoen.

Rødt kort: KIL: To gule 63 og 72 min Oleksandr Vysoschenko ,

Cornere: (1-0) 9-5

Sjanser: (6-0) 13-0

Tilskuere: 105

Dommer: Vegard Woll, Nesbyen, AD 1 Ole Martin Loeshagen, og AD 2 Emil Huso, Lillehammer. Gode i en lettdømt kamp, men kunne slått hardere ned på stygt spill på slutten.

Lagoppstilling: Jarle e Stanes (HB) Sondre Dokken (kap)(MS) Jesper Taaje og Pawel Kaczorowski (VB) Mikkel Storeskar (SMB) Kyrre Sataøen og Markus Thorberg (Fredrik Røkkum 10 min) (OMB) Erlend Hole Dokken(Abdikafi Ahmed 15 min), Jonas Bergane(August Fosse 9 min) og Linus Hedlund(Jørgen Hesla Berget 30 min)( Spiss) Simen Renslo (Steffen Haugstad 9 min) Reserver: Tobias Grangård og Eivind T Rullestad

HFK var klart best sett kampen under et, men slapp litt vel mye ned i midtperioden i første omgang da KIL yppet seg litt. Dette var et forventet steg i riktig retning. Etter en periode med mye sykdom og skader begynner spillerne å komme på plass igjen, det er også flere spillere som presterer årsbeste i denne kampen. Det gjør at vi er optimistiske foran lokaloppgjøret borte mot Valdres mandag 16 mai. Det som også gav en god følelse i tillegg til selve seieren var at vi i perioder spilte vi meget god fotball. Neste kamp nå for A laget er mandag kl. 1600 på fotballens nasjonaldag borte mot Valdres FK. Der ønsker vi å fortsette i vinnersporet.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tar tak fra første stund, men KIL henger godt med. De er ballsikre og når de får litt tid på seg varter de opp med et godt pasningsspill, dog uten særlig fremdrift. Etter 12 minutter tar HFK ledelsen etter et kjempeangrep. Det starter med et kast av Sondre Dokken bakover mot Pawel som slår en flott crosser til Mikkel Storeskar som slår en kort pasning til Markus Thorberg som drar av to mann før han spiller til Simen Renslo. Renslo spiller kjapt opp på venstre kanten av 16 meteren til Linus Hedlund som fint spiller Thorberg fri innenfor boksen med utsiden av høyre. Alene med keeper gjør Thorberg ingen feil og 1-0. Etter den scoringen kjørte vi på, men fra rundt det 20-25 minutt dabbet vi kraftig av og KIL tok over banespillet. Heldigvis manglet de trøkk i siste fasen av banen. Etter ca 30 minutt tok vi over igjen og styrte ut til pause. I det 35 minutt bør Erlend Hole Dokken øke til 2-0 da han blir servert en perfekt crosser fra Linus Hedlund etter en fin gjenvinning av Bergane høyt i banen, men blir litt for ivrig i avslutningen og feier den over fra ca 8 meters hold. Nå spilte HFK veldig bra og sjansene kom på løpende bånd. Dokken vinner ballen høyt oppe i banen og ballen blir kjapt spilt motsatt av Renslo til Hedlund. Hedlund holder på ballen innenfor KIL sin 16 meter og slår den flott ut til Thorberg som kommer stormende inn i boksen. Fra ca 14 meter får han ikke ordentlig treff på ballen så en KIL forsvarer for avverget rett før streken. I det 37 min slår Thorberg et godt frispark inn i boksen som KIL sin gode stopper får headet til corner. På corneren ender ballen opp hos Kyrre Sataøen som fra 3 meters hold på hel volley med et slags karatespark skyter utenfor. Denne var meget stor. I det 38 minutt ruller HFK flott oppover vår høyre side og Dokken får spilt Renslo helt alene i gjennom, men sjansen som er meget stor misbrukes med et skudd utenfor fra 8 meters hold. I det 42 minutt vinner Bergane ballen høyt i banen. Erlend Dokken header igjennom Renslo. Som kommer alene med keeperen, litt for uegoistisk spiller han ballen inn til Hedlund som på åpent mål blir taklet av en KIL forsvarer i siste øyeblikk.

HFK går til pause med en meget fortjent ledelse, men så altfor liten.

I andre omgang går HFK hardt ut og det går bare 3 minutter før ledelsen blir økt av Renslo. Han snapper opp et svakt tilbakespill og drar først av keeperen før han dribler en i forsvaret og triller ballen inn i det åpne målet. 2-0. I det 51 minutt finner en ny feilpasning Renslo rundt 30 meter fra mål. Han spiller fri Hedlund som fosser oppover vår venstre side. Han slår et perfekt innlegg med VENSTRE!! Og på bakre kommer Bergane som flott stupheader ballen i mål 3-0.

Resten av referatet mangler videoanalyse. I det 57 minutt leker en av banens beste spillere Pawel seg bak i forsvaret før han drar av tre mann og slår en perfekt gjennombruddspasning til Erlend Dokken som kliner til på hel volley fra 16 meter, men skuddet går dessverre like utenfor. Like etter slår Thorberg et flott frispark inn til Taaje som fra kort hold dessverre skyter over på hel volley.KIL gikk mer eller mindre i oppløsning og spillet hardnet til en del. En utvisning og gult kort kom på kort tid. Dessverre dro også Thorberg på seg et gult og må sone i neste kamp. Pawel fikk også gult, men trenger ikke sone enda. Veldig dumt med sånne kort i en kamp vi leder klart som svekker oss i senere kamper. Nevnte Taaje fikk revansje for sin store sjanse og på et langskudd feier han ballen i mål og 4-0 i det 76 min. Det siste kvarteret skjer det ikke veldig mye foran KIL målet og kampen ender 4-0.

Dette var en veldig god gjennomføring for oss og flere spillere viser at formen er i anmarsj etter en litt trøblete vår. Vi hadde mye positivt mot Gjøvik Lyn torsdag og trenden fortsatt til de grader i går kveld. Med dette i tankene har vi virkelig fått trua på at vi skal lage til en liten skrell for storfavoritten Valdres 16 mai.

Pawel fikk nok engang DBC sin bestemannspris og spilte en meget god kamp. Det var også årsbeste av gamlegutta Sataøen og kaptein Dokken. Ellers var det godt å se Renslo tilbake på banen, selv om han mangler litt på formen ser vi at dette er en type vi har savnet så langt i vår. Hedlund hadde en god kamp på ukjent plass. I tillegg et pluss til Thorberg som er i ferd med å finne formen etter skader i vinter. Unggutten Jørgen Hesla Berget hadde også et godt innhopp. Vi hadde nok en debutant i unggutten Steffen Haugstad, som ble med det den 15 juniorspilleren på banen i år.

Neste kamp er altså Valdres – HFK 16 mai kl. 1600 på Blåbærmyra i Valdres.