OPPSUMMERING NORWAY CUP 2015

Postet av Hallingdal menn senior A den 5. Aug 2015

OPPSUMMERING NORWAY CUP 2015Det er ingen tvil om at grunnlaget til Norway cup suksessen har blitt lagt gjennom god trening over flere år. Både i klubb og via «Toppidrett» tilbudet vi har på Gol vgs. Dette er gutter som trener mye og har lagt ned mange harde økter for å prøve å nå sine mål. Når det er sagt må man si at treningsleiren uka i forveien også var viktig. Her la gutta grunnlaget både sosialt og sportslig for det som skulle komme. Vi kjørte 3 lange økter, samt spilte en treningskamp mot Karanba guttelag i løpet av den uken. Det satte oss i Norway cup modus.

En annen faktor er drivet til trenere og spillere, hele veien har målet vært å vinne Norway cup og selv om vi vet det er vanskelig har gruppa hatt et vanvittig «GO» for å nå dette målet. Det så vi var spesielt viktig i cupspillet da vi i flere kamper møtte lag som var fornøyd med å komme dit de hadde kommet, mens vi var veldig bestemte på at vi skulle videre.

Det sosiale og oppførselen av våre spillere og lag har under hele uka vært eksemplarisk. Spillerne har vært i sin boble i forbindelse med trening og kamp, mens de ellers har blandet seg godt med både junior 2 og juniorjentene. De har også vært gledelig for oss ledere å se den enorme støttene vi har gitt til våre og moderklubbenes lag i kampene på sletta. Det viser at HFK har et fantastisk miljø på tvers av lag og klubber, noe som vi føler ikke er tilfelle i mange klubber. Det må også nevnes at med spillere fra hele Hallingdal, så kunne det vært en del utfordringer på det sosiale, men det virker som spillerne ikke tenker de tankene i det hele tatt. Her tenker de Hallingdal og HFK sitt beste, dette kan vi Hallinger lære mye av i andre fora. De tar godt vare på hverandre og er inkluderende til våre «nye hallinger» som Paul Brevig fra Nummedal. Det er også et stort pluss at vi har utenlandske spillere med sine supplerende sportslige og sosiale ferdigheter som har blitt integrert på en meget god måte inn i gruppa. Alfred Scriven med U.K statsborgerskap fra Kenya og Ahmed gutta fra Somalia er utrolig bra integrert i spillergruppa og klubben. I Alfred sitt tilfelle etter veldig kort tid. Det sier selvfølgelig mest om hvor fantastiske de gutta er selv, men også om et varmt og inkluderende HFK miljø.

Vi hadde heller ikke greid dette uten god støtte fra våre sponsorer, så håper vi med den vanvittige dekningen på Norway cup har fått gitt litt tilbake. Vi er helt avhengig av de sponsorkronene vi får inn og hadde ikke kunne hatt et så godt tilbud med høyt utdannende trenere uten dem. Men får å ta ytterligere steg håper vi enda flere har lyst å være med på reisen med HFK. Vi vil gjerne ha med flere samarbeidspartnere.

På Norway Cup har vi alltid vært litt få ledere, men i år hadde vi i tillegg fått med oss Are Fosse. Hans innsats gjorde at vi i trenere kunne fokusere mer på det sportslige, noe som er en befrielse. I tillegg er Fosse en nyttig diskusjonspartner som er lidenskapelig opptatt av Hallingdal og fotball. Vi jobber også som en team og når andrelaget hadde kamp prøver Jørund Brekke og Jansen å bidra inn på andrelaget og vis a vis Stian Bråten og Pawel Kaczorowski. Så når andrelaget ble slått ut ble trenerteamet styrket, noe som var meget nyttig. Det ble flere trenere til å tipse og prate med spillere om en allerede innarbeidet spillestil. I motsetning til mange andre klubber har vi en rød tråd forankret i en sportsplan fra A-laget og nedover. Det gjør det lettere for både trenere og spillere å jobbe mot våre felles mål. Må spesielt berømme «junior» Stian Bråten som med stor tydelighet og faglig dyktighet formidlet nyttig kunnskap på en meget god måte til alle spillere. Vi har også en fin fordeling fra oppmøte og frem til kamp, der Jørund Brekke og Pawel Kaczorowski utførte sine oppgaver på en meget god måte.

Skader er alltid noe forbanna herk. Vi var heldig på Norway Cup og fikk bare noen småtrøkker, med unntak av Chris Magnetun. Chris som er en meget sentral spiller mistet vi allerede i første kampen. Da tenkte nok enkelte spillere om at drømmen om å nå en finale røyk der. Det er lett for skadede spillere å bli deprimert og skape litt uro i en gruppe. Men der opptrådde Chris på en forbilledlig måte. Han var positiv og backet opp sine medspillere på en meget god måte. Han bidro også taktisk på spillermøter og i kamper. Han er nok klar til å heve pokalen til neste år, det er bør være et mål for Chris og hele gruppa!! Chris kårer vi til Årets Norway cup gutt.

I en så stor og konkurransepreget gruppe er det med spilletid en utfordring, men i reglene til HFK står det at alle skal få spille. På førstelagets ferd mot finalen ble det veldig mye spilltid på alle. Etter innledende hadde alle spilt minst 45 minutter og selv om det ble litt mindre spilletid på enkelte etter hvert så må vi si at alle fikk delta på en god måte. Det er også viktig å involvere alle på en god måte og de som til enhver tid var reserver opptrådde på en fantastisk måte. De bidro inn i gruppa, samt at de jobbet livet av seg om det var 2 eller 30 minutt de fikk spille.

Tidligere hadde vi spillere sentrert fra få klubber i dalen og vi hadde også en utfordring med å samle dalen. Men det har endret seg gradvis de siste årene. Vi føler en sterkere støtte fra alle klubber, samt at alle klubber bidrar med mange spillere inn i HFK. På årets finale lag hadde vi spillere fra hele dalen, med unntak av Flå (naturlige årsaker, siden de som var i denne gruppen flyttet til Drammen). Støtteapparatet kom fra Geilo, Ål, Gol og Nes. Det er også god spredning. Vi greier ikke å videreføre denne suksessen hvis vi ikke samarbeider på spiller og ledersiden. Jeg tror også at den voksende interessen i alle klubber er med på å utvikle HFK i riktig retning, det gir også enorm energi av å føle at alle jobber på lag mot felles mål.

Det er klart at overnevnte punkt har vært enormt viktig for HFK sin flotte utvikling, men det må også nevnes spesielt at Geilo IL ved Knut Hallingstad og Roger Espeli har gjort at vi har fått en veldig bratt kurve de siste årene. Det er ikke til å legge skjul på at samarbeidet med Geilo har vært meget utviklende.

Det at vi er et lag med Hallinger som er spredt utover alle kommunene gjør at vi får en voldsom oppfølging av supportere som støtter oss. «Alle» kjenner en på laget og det gjør det lett å identifisere seg med oss. De har vært en stigende interesse opp igjennom årene og mye av grunnen er at vi satser lokalt. Vi blir ikke fristet til å hente inn forsterkninger for kortvarig suksess. Vi satser egenproduserte. Selvfølgelig tar vi imot innflytter og spillere av annen etniske opprinnelse, for vi i HFK ønsker å være en åpen, inkluderende og imøtekommende klubb. En ting til som er viktig for oss er at når du tar på deg HFK drakta så er du Halling. Ikke en fra Nes, Gol eller Ål. Vi ønsker å markere Hallingdal som en region og ikke henge oss opp i kommunegrenser. Det er i våre øyne helt klart at vi er sterkere sammen enn hver for en. HFK og Hallingdal for alltid!!

Vi er også nøye med valget av overnatting på Norway cup. Vi bor på Thon Hotell Ullevål stadion. Det er mange grunner til det. Først og fremst er det å hvile ordentlig viktig når man skal presentere. Det gjør vi under rolig og trygge forhold på Ullevål. Mat er også meget viktig og frokosten på Ullevål er meget bra. Dette i tillegg til å bo i en atmosfære som oser toppfotball er fantastisk. Sitte der å spise frokost mens man skuer over Ullevål stadion er en god og motiverende følelse for oss i HFK. Vi har også veldig kort vei til alle fasiliteter og til de ulike kamparenaene på Norway Cup. Det må også nevnes at personalet på hotellet er veldig trivelig.

Feiring ble det dessverre liten tid til siden vi måtte i full fart oppover til 3 divisjonskamp mot Grei på Gol. Så vi får spare feiringen til senere i år.

Det har blitt tatt enormt mange bilder, håper at fotografen vår Morten Mastrup kan få samlet en del som vi kan bruke som historisk dokument, samt som en kavalkade på fotballfesten.

Det var selvfølgelig veldig surt å tape finalen og spesielt på denne måten, men det gjør oss også mer bestemte på at neste år skal vi ta pokalen hjem til dalen. Vi har nesten samme lag, samt om at vi er hellig overbevist om at flere av de på andrelaget og øvrige spillere i klubben har en enorm motivasjon for å prøve å bli en del av dette. Norway Cup pokalen 2016 skal bli vår !!

Vi gleder oss til 2016 når vi nok engang skal høre HFK sangen ljome over Ekeberg sletta. Det gjør oss stolte at vi kan representere HFK og Hallingdal på denne måten.

En ekstra takk til Tord Magnus Fagermo og Abdikafi Ahmed som på grunn av alder helt sikkert er uaktuelle som spillere neste år. Men kjenner jeg gutta rett, så kanskje de er med på trenersiden ;)

Det var ikke lett å sette opp stallene, siden det var mange om beinet. Vi håper det som skjedde på sletta var motiverende for treningen fremover. På Hallingdal/Geilo 1 spilte følgende:
Kaptein var Jesper Taaje
Tord Magnus Fagermo, Mikkel Storeskar, Simen Markussen, Carl Linus Hedlund, Anders Mastrup, Andres Hammersbøen, Ahmed Ahmed, Alfred Scriven, Abdikafi Ahmed, Markus Thorberg, Jonas Bergane, Chris Magnetun, Teodor Brekke, Lasse Fjeldstad, August Fosse, Håvard Gåsterud og Paul Brevig

På Hallingdal/Geilo 2 spilte følgende;

Kaptein var Henrik Jordheim,
Thi Phanawat, Erlend Rygg, Sondre Rodegård, Idar Øyo, Jan Åge Hermudsgård, Simen Brenna, Simen Smestad, Steffen Haugstad, Bjørn Bakkan, Adrian Aaserud, Kristian Svenkerud, Birk Stian Bjerkreim, Gjermund Kvarteig, Torbjørn Brusletten, Frits Gerhardsen, Henrik Søgård, Wilhelm Thorset og Tobias Grangård.

Helt avslutningsvis må vi også si oss stolte av andrelaget og damene innsats. Andrelaget kom til A-sluttspillet der de tapte på dramatisk måte på straffekonk mot Bergen Nord, mens jentene tidvis viste godt spill. Vi tror at med mer trening så vil vi oppleve enda mer suksess neste år for begge lag.HER KOMMER DET INN OPPSUMMERING FRA STIAN VEDRØRENDE JR 2RESULTATER OG KORT OPPSUMMERING

Det blir alltid så hektisk på Norway cup så det er vanskelig å legge ut referater fortløpende. Heldigvis var oppdateringen god på Facebook. Under følger en oversikt fra kamp til kamp og totalt.GRUPPESPILL FØRSTE KAMP HFK – IDD 11-0

HFK –IDD (4-0) 11-0

Mål: Jonas Bergane (Chris Magnetun), Alfred Scriven (Magnetun), Linus Hedlund (Markus Thorberg fri), Thorberg (Scriven), August Fosse (Thorberg), Scriven (Abdikafi Ahmed), Scriven (ingen), Abdikafi (Lasse Fjeldstad), Fjeldstad (Håvard Gåsterud), Fjeldstad (corner Abdikafi) og Gåsterud (Ahmed Ahmed)

Sjanser: (7-0) 19-0

Corner: (5-0) 10-0

Et effektivt HFK lag dominerte fra start til slutt.

GRUPPESPILL ANDRE KAMP HFK – OS 3 3-0

Mangler stats fra denne kampen.

Men dette var en kamp vi dominerte fra start til slutt.

1-0 Alfred Scriven (Ahmed Ahmed), 2-0 Markus Thorberg (Abdikafi Ahmed) og Alfred Scriven (Linus Hedlund)GRUPPESPILL TREDJE KAMP HFK – NESODDEN 2 6-0

HFK – Nesodden (2-0) 5-0

Mål: Markus Thorberg str (Jesper Taaje felt), Jesper Taaje (corner Mikkel Storeskar), Taaje (Kafi frispark), Taaje Str (Alfred Scriven felt), Håvard Gåsterud (Scriven).

Sjanser: (13-1) 21-2

Corner: (6-1) 9-1

HFK dominerte totalt fra første spark på ballen. Men sløste massivt med sjansene.

Gule kort: 4 til Nesodden.

32 DELS FINALE WALK OVER

Siden vi ble klare puljevinnere hadde vi Walk over i første sluttspill kamp og fri på onsdagen. Den dagen benyttet vi til trening, se på lokale lag og heia på HFK/Geilo 2 laget i deres dramatiske kamp mot Bergen Nord. 9-10 på straffer.

16 DELS FINALE BERGEN NORD 2-1

HFK-Bergen Nord (2-1) 2-1

HFK: Alfred Scriven(ingen) og Markus Thorberg (corner Mastrup)

2 gule Bergen Nord

Sjanser: (3-1) 8-1

Dette ble en litt tammere kamp fra HFK mot et lag som la seg veldig lavt. Vi slet med å bryte igjennom og da vi i tillegg hadde en dommer som var sterkt imot oss ble det tungt. Vi hadde på Norway Cup svært gode dommere, med unntaket av denne kampen. Vi fikk annullert to mål på en uforklarlig måte i tillegg snyt for minst en straffe. Samtidig spilte ikke vi noen god kamp i varmen på den store men gode Bjølsen banen. Uansett så var det en meget fortjent seier mot en svak og destruktiv motstander.8 DELS FINALE ASKØY 2-0

HFK-Askøy (1-0) 2-0

Sjanser: (3-0) 8-0

Corner: (4-0) 6-0

Gult: 3 Askøy og Markus Thorberg og Linus Hedlund

Mål: Abdikafi Ahmed (Jesper Taaje) og Jonas Bergane (Tord Magnus Fagermo)

Nok en kamp vi dominerte ganske kraftig. Men slet med å skape sjanser, selv om det ble ok tilslutt. Kampen huskes nok best for Kafi sitt perleskudd i krysset.

KVARTFINALE HFK – KARRA 3-0

HFK-Karra SVE( 1-0) 3-0

Sjanser: (4-2) 8-2

Corner: (3-3) 4-4

Mål: Jonas Bergane (August Fosse fri), Alfred Scriven (Fosse) og Anders Mastrup (Fosse corner)

Svenskene ble etter hvert slitne, men bøy på god kamp i første omgang. I andre omgang dominerte vi veldig og alle fikk spille i denne etter hvert meget fortjente 3-0 seieren.SEMIFINALE HFK – BERGSØY 1-0

HFK –Bergsøy (0-0) 1-0

Mål: Jepser Taaje (August Fosse)

Sjanser: (4-0) 7-1

Corner: (3-1) 4-2Seminfinalen ble en kamp HFK dominerte totalt fra start til slutt, men vi slet med å få ballen i mål. Alerede i det første minutten er vi nærme med Jonas Bergane, skuddet fra 20 meter slår så vidt borti en forsvarer og går i tverrliggeren og over. Like etter har Bergane en ny sjanse uten å lykkes. Alfred Scriven kommer også veldig nærme på et par dødballer. Bergsøy har ingenting annet en enn corner i første omgang. Vi er over dem hele veien og vinner nesten alle duellene. Andre omgangen blir ganske lik. Bergsøy prøver å drøye tiden og lykkes nesten med taktikken. Heldigvis scorer HFK ved Jesper Taaje like før slutt. Det lignet litt på offside, men bilder fra kamper viser Bergsøy spiller innenfor. Veldig fortjent seier, men litt for spennende ble det.

FINALE HFK – KURDISTAN TAP ETTER STRAFFER

HFK-Kurdistan (1-0) 1-1 2-4 e str

Sjanser (2-0) 4-3 eo 4-5

Corner (2-5) 2-5

Gule Linus Hedlund og?

Jonas Bergane (???)

Denne kampen er omtalt så mye alle andre plasser. Men vi er stolte av gutta som absolutt kjempet til siste åndedrag.

Stats

Toppscorer

Alfred Scriven 7, Markus Thorberg, Jesper Taaje og Jonas Bergane alle med 4, Abdikafi Ahmed, Lasse Fjeldstad og Håvard Gåsterud 2 mål, August Fosse og Anders Mastrup et mål hver.

Hele 9 spillere tegnet seg på scoringslisten, STERKT!!

Ass

August Fosse og Abdikafi Ahmed 4 hver. Alfred Scriven 3, Chris Magnetun, Markus Thorberg, Ahmed Ahmed og Jesper Taaje 2 hver. Linus Hedlund, Lasse Fjeldstad, Håvard Gåsterud, Mikkel Storeskar, Anders Mastrup og Tord Magnus Fagermo et hver.

Hele 13 spillere med assist. Hele laget i angrep ;)

Gule kort

Linus Hedlund 2, Simen Markussen og Markus Thorberg

Andre lagene mangler litt oversikt men rundt 16.

Tilskuere

Vi føler oss beæret av å ha så mange tilskuere på våre kamper, en hel haug med hallinger det varmer. Selve finale vil vi anslå til mellom 12-1500 tilskuere

Sjanser se om vi får på plass Os kampen

Cornere Se over

Dødballmål Se over.

Spilletid

Alle spillerne med unntak av Chris spilte bortimot minimum 60 minutter. Mest var tord Magnus Fagermo som spilte alle kampene helt ut.Are, Jørund og Jansen
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.