HFK GAV TOPPLAGET FRIGG KNALLHARD KAMP OM POENGENE

Postet av Hallingdal menn senior A den 13. Okt 2015

Frigg - HFK (1-1) 3-1

Frigg: 18 min 1-0 Vegard Landaas, 58 min 2-1 Ulrik Ferrer og 75 min 3-1 Torstein Eike

HFK:27 min 1-1 Alfred Scriven (Markus Thorberg)

Tilskuere: 115

Dommer: Ali Iqbal Tahir, Holmlia, AD 1 ??, Ready og AD 2 SMartin Bolstad KFUM. Vi hadde en del forventinger til dommerne i 3 divisjon før sesongen, det har vært veldig varierende så langt. Men denne trioen dømte meget bra, fikk flyt og trøkk i en tøff kamp uten å være i nærheten av å miste kontroll.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Mikkel Storeskar (Kristian Svenkerud 45 min) (MS) Jesper Taaje og Anders Mastrup (VB) Linus HedlundDef MB) Markus Thorberg og Simen Renslo (kap) (Off MB). Chris Magnetun, August Fosse (Pawel Kaczorowski 25 min) og Alfred Scriven(Anders Golberg 17 min) (Spiss) Joachim Havikhagen Reserver:Tord Magnus Fagermo

Lederlaget Frigg sto med 7 seiere og 3 uavgjort hjemme så langt i sesongen. De ledet også serien og har stort sett vært meget solide gjennom hele året. Selv om vi ikke ble direkte utspilt hjemme, var de de veldig sterke i 0-2 kampen i vår. Vi på vår side har levert en god sesongen, med stigning i programmet. Prestasjonene har kommet mer og mer etter hvert som sesongen har skredet frem. Vi hadde flere spillere ute med suspensjon, skader og sykdom. Rett før kampstart måtte også Christian Nesselqvist melde pass på grunn av magesmerter. Det betydde at HFK må stille med et meget ungt lag på banen, derav 8 spillere holder junioralder. Det ble spennende mot et lag som har flere spillere som har spilt på høyt nivå, sågar en (Vegard Landaas) som har vært proff i Monaco.

Vi kjørte et godt opplegg inn mot kampen, hvor fokuset ikke var å møte opp for å begrense tapet, men at vi skulle gi Frigg knallhard kamp om poengene. Vi var der for å vinne. Det var først og fremst på enorm jobbing og trøkk vi skulle ta dem. Det greide vi i store deler av kampen og som trener er jeg meget stolt av prestasjonene. Det lukter årsbeste av dette og en kraftig bekreftelse på at vi har tatt mange steg gjennom sesongen og at vi seriøst kan være med å fighte noen plasser høyere opp på tabellen neste sesong. Det som virkelig varmet et trenerhjertet var på en av våre dødballer på overtid av kampen på 1-3 som Friggs keeper får kontroll på. Vi står i utgangspunktet igjen med lynkjappe Magnetun mot to Frigg spillere, men innen de rekker å kontre på oss har vi 7 mann tilbake etter helhjertet og knallhard jobbing. Selv om det er meget surt å tape kampen gav den oss mange svar og motivasjon for vinteren 2016. Det er også gøy å få mange positive tilbakemeldinger fra Frigg spillere, ledere og til og meget tilskuere etter kampen. Morsomt var det også da en av våre spillere gikk forbi Frigg garderoben etter kampen og hørte tilfeldigvis at de snakket om HFK i positivt ordla som ble avsluttet med følgende kommentar «de stoppet fa.. med aldri med å løpe»

Neste kamp er lørdag hjemme mot et annet Korsvoll kl. 1500 på Gol. Den kampen skal vi ta og viss vi greier å komme opp på nivået fra i går er sjansene meget gode. Kom og støtt oss!!

KAMPREFERAT

Kampen åpnet i høyt tempo, men Frigg var mest på hugget og styrte kampen innledningsvis. Allerede etter et minutt har Frigg en megasjanse etter godt og hurtig pasningsspill mot et noe passivt HFK forsvar. Avslutningen går i tverrliggeren og over. Noen få minutter etter er de på farten igjen og kommer igjennom mot en meget god Stanes som han avverger mesterlig. Etter det kom HFK skikkelig i gang og etter godt spill og knallhard jobbing av Havikhagen kommer han igjennom på skrått hold, men avslutningen går dessverre i nettveggen. Havikhagen har vi store forventinger til i 2016, han har en vanvittig kapasitet og jobber knallhardt tett på nåværende terskel. Så når han kommer i toppform i 2016 kommer nok alle lag til å slite mot ham. Frigg tok ledelsen etter 18 minutter, selv om det var fortjent var det veldig bittert. Det kom etter litt forvirring rundt et kast som de tok raskt. Et kast flere av spillerne mente HFK skulle hatt, så da utnyttet Frigg et litt nølende forsvar og fikk ballen i mål etter litt klabb og babb inni boksen. Det var også ekstra surt siden målet kom i en periode vi var i ferd med å få mer tak på kampen. MEN HFK gav ikke opp og i det 27 minutt utligner Alfred Scriven på en flott lobb etter en fantastisk 40 meters pasning av Thorberg som finner Scriven som på sin side lobber over en utrusende keeper. Det føltes meget god og gav enda mer boost i laget. HFK kom seg til en del cornere og det er de tradisjonelt farlige på, men unggutta + Havikhagen fikk ballen unna gang på gang. I det 35 minutt er Frigg nærme å ta ledelsen etter godt spill, men avslutningen tar Stanes ledd. Det samme gjør Stanes to minutter senere, men den redningen var alt annet en lett. Selv om Stanes har noen tekniske mangler, så må vi si at det er ikke mange keepere som er bedre enn han i vår divisjon. I det 42 minutt får Thorberg gult kort etter en litt sein takling, det var kjedelig og han må sone på lørdag. Men Thorberg i sammen med dagens kaptein Simen Renslo Tøllemokjeltringene la ned en fantastisk innsats på midtbanen mot langt mer meritterte spillere. Men når det er sagt skal man ikke se bort i fra at det er de som om 10 år er de meritterte spillerne ;)

Det holdt seg til 1-1 pause noe som var noe ufortjent, men i forhold til innsats og trøkk som ble lagt ned av våre gutter føltes det veldig godt.

Det var et veldig godt utgangspunkt for andre omgang. I andre omgang åpner HFK bedre og er i ferd med å sette spillet. Dessverre ender en grov feilpasning opp i at Friggs måltjuven Ferrer kommer alene mot stanes og øker til 2-1 til Frigg. Det var et skikkelig slag i ansiktet, men HFKs unggutter gav ikke opp. De jobbet knallhardt og vant mange dueller mot langt mer fysiske spillere. Nå fulgte en lang periode med mange dueller og god jobbing uten de helt store sjansene. Før i det 75 minutt da Frigg putter på en av de mange cornerne de fikk. Det var en stuss ved fremre stolpe og når Stanes ble dyttet i ryggen ble det vanskelig å avverge og 3-1. Da lukter det Frigg seier, men det er i denne perioden HFK virkelig står opp. De trøkker på, løper enda hardere og kjører spillet i perioder. I det 76 minutt er Anders Mastrup meget nærme redusering på en corner. I det 79 minutt kommer Pawel på en god skuddmulighet, men det gode volleyskuddet fra 16 meter går dessverre litt for rett på keeperen. Frigg ligger hele tiden å lukter på kontringer mens det er HFK som har trøkket hjulpet av en del dødballer. I det 91 minutt leverer HFK et knallangrep på små områder er 5 spillere involvert i et hurtig pasningsspill som sender Hedlund alene igjennom mot Frigg keeperen. Men avslutningen gikk dessverre rett på keeper. På overtid av overtiden har Frigg en god mulighet men avslutningen gikk i stolpen.

Så sett under et vinner Frigg fortjent, men vi gav dem meget hard kamp og jeg er stolt og mektig imponert over prestasjonene. Dette er også topplaget og mest sannsynlig det laget som rykker opp i år. Dette gir oss derfor trua på at vi allerede i løpet av 2016 sesongen har noe å komme med i toppen av 3 divisjon.

Nå håper vi mange tar turen til Hallingmo på lørdag i årets siste hjemmekamp mot Korsvoll kl. 1500.

Det var veldig mange sterke prestasjoner på HFK denne seine mandags kvelden i Oslo, men jeg vil gjerne trekke frem Anders Mastrup som spilte en fantastisk kamp. Hans beste i HFK når man ser på nivået. Dette i tospann med en solid Taaje.