Logokonkurranse 2020

Etter oppstarten i 1994 har klubben hatt en formidabel vekst med stadig nye aktiviteter på gang. Både junior –og seniorlag for begge kjønn er godt forankret. Vi har de siste årene tenkt en del på å endre vår logo, og nå passer det svært godt i og med at vi fra 2021 skifter ut hele draktsettet i klubben. Vi har ønske om at logoen skal være enkel, ryddig og fin men med en form for lokal forankring som våre medlemmer kan kjenne eierskap til. .

Frist for å sende inn forslag er 24.oktober.

Styret i HFK ser over forslagene og plukker ut tre favoritter. Disse blir belønnet med hvert sitt gavekort på Intersport Gol til kr 300. Det blir deretter en avstemning av de tre favorittene før det blir gjort en endelig avgjørelse i styret med stemmene selvfølgelig tungt vektlagt. Vinneren får en splitter ny utstyrspakke fra HFK til en verdi av ca. kr 1000,-.

Ny logo skal være klar til 2021, så nå kommer en sterk oppfordring:

Ta fram pennen og dine kreative egenskaper og send inn dine forslag til hallingdalfotballklubb@gmail.com innen 24.oktober.

Mediegrafiker i Hallingdølen og tidligere keeper på A-laget, Jarle Stanes, har laget til en del forslag som kan brukes som utgangspunkt. Her er forslagene:

HFK-logo forslag 1

HFK-logo forslag 2

Her er andre forslag som har kommet inn:

Jenny Strandheim

Pawel Kaczorowski

Gard Gauteplass

Sivert Børtnes

Litt tanker fra Jarle om utforming av logo:

En logo bør være enkel og tydelig. Den skal være lett og "lese". Det skal ikke være nødvendig å finstudere en logo for å få med seg budskapet. Samtidig bør den naturligvis ha et visst særpreg. Det siste er kanskje det vanskeligste. Det er allerede laget mange klubblogoer opp igjennom. Slik sett er det ikke lett å finne opp hjulet på nytt.

Tekst: Klubbnavnet er det aller viktigste å få frem, i dette tilfellet "HFK" eller "Hallingdal FK". Stiftelsesåret er også fint å få med. Andre ting, som f.eks. klubbens slagord (sammen om fotball) er derimot ikke så viktig.

Elementer: Må ikke nødvendigvis bruke fotballrelaterte illustrasjoner. Er allerede alt for mange klubber som f.eks. har en fotball i logoen sin. En rund form kan likevel være en idé med tanke på at det både representerer en ball samtidig som en sirkel kan være et symbol på samling/samarbeid/felleskap. For HFK sin del mener jeg det først og fremst er samarbeid som er nøkkelordet. Men jernbane, kraft, fjell og natur kan være andre stikkord som er særpreg for Hallingdal som region. Noen vil kanskje tenke kong Hadding og viking, men jeg mener at vikinger ikke er noe særegent for Hallingdal. Da er det mer naturlig å tenke i retning stavkirkene og hvilke mønstre og utforminger som er der.
Fargebruk: Det bør ikke være for mye farger i logoen da det kan bli glorete/rotete. Slik sett ville jeg ikke anbefale å for eksempel dra inn fargene til alle klubbene rundt om i Hallingdal. HFK hadde de første årene (1995-2010) hvite drakter, blå shorts i tillegg til røde detaljer. Siden 2011 har drakten vært hvit og svart (mørkeblå reservedrakter). Etter min mening bør en derfor holde seg til hvit og svart i logoen. Da er den også lettere å bruke på en bakgrunn med ulike farger, og en kan f.eks. bruke en negativ variant på de mørke reservedraktene. Skal en dra inn farger bør det ikke være mer enn en, nøye gjennomtenkt, farge.