Logokonkurranse 2020

Etter oppstarten i 1994 og en noe tilfeldig valgt logo har vi lenge hatt ønske om å endre den til noe som gjerne kan knyttes opp mot vår region. Den skal være enkel, ryddig og fin men med en form for lokal forankring som våre medlemmer kan kjenne eierskap til. Vi oppfordrer alle som vil til å sende inn forslag til ny logo.

Grafiker i Hallingdølen og tidligere keeper på A-laget, Jarle Stanes, har laget til en del forslag som kan brukes som utgangspunkt. Her er forslagene:

HFK-logo forslag 1

HFK-logo forslag 2

Her er andre forslag som har kommet inn:

Mathias JensenMathias JensenMathias JensenSangin Lee

Litt tanker om utforming av logo:

En logo bør være enkel og tydelig. Den skal være lett og "lese". Det skal ikke være nødvendig å finstudere en logo for å få med seg budskapet. Samtidig bør den naturligvis ha et visst særpreg. Det siste er kanskje det vanskeligste. Det allerede laget mange klubblogoer opp igjennom. Slik sett er det ikke lett å finne opp hjulet på nytt. Tekst Klubbnavnet er det aller viktigste å få frem, i dette tilfellet "HFK" eller "Hallingdal FK" Stiftelsesåret er også fint å få med. Andre ting, som f.eks. klubbens slagord (sammen om fotball) er derimot ikke så viktig.

Elementer Må ikke nødvendigvis bruke fotballrelaterte illustrasjoner. Er allerede alt for mange klubber som f.eks. har en fotball i logoen sin. En rund form kan likevel være en idé med tanke på at det både representerer en ball samtidig som en sirkel kan være et symbol på samling/samarbeid/felleskap. For HFK sin del mener jeg det først og fremst er samarbeid som er nøkkelordet. Men jernbane, kraft, fjell og natur kan være andre stikkord som er særpreg for Hallingdal som region. Noen vil kanskje tenke kong Hadding og viking, men jeg mener at vikinger ikke er noe særegent for Hallingdal. Da er det mer naturlig å tenke i retning stavkirkene og hvilke mønstre og utforminger som er der.
Fargebruk Det bør ikke være for mye farger i logoen da det kan bli glorete/rotete. Slik sett ville jeg ikke anbefale å for eksempel dra inn fargene til alle klubbene rundt om i Hallingdal. HFK hadde de første årene (1995-2010) Hvite drakter, blå shorts i tillegg til røde detaljer. Siden 2011 har drakten vært hvit og svart (mørkeblå reservedrakter). Etter min mening bør en derfor holde seg til hvit og svart i logoen. Da er den også lettere å bruke på en bakgrunn med ulike farger, og en kan f.eks. bruke en negativ variant på de mørke reservedraktene. Skal en dra inn farger bør det ikke være mer enn en, nøye gjennomtenkt, farge.

Levert avIdrettenOnline