SOLID HJEMMESEIER, MEN JEVNERE ENN SOM SÅ

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 22. Aug 2021

Herrer:

HFK                     -             Konnerud  (2-0) 3-0

HFK:                    27 min 1-0 Ole Cato Stubberud Haugen (Ammar Alhamdo),  36 min 2-0 Tobias Grangård (Vegard Vedvik e/frispark) og 77 min 3-0 Grangård str  (Grangård felt)

Konnerud:

HFK:                    51 min Ammar Alhamdo

Konnerud:        33 min Mohammed Abdullahi Mohamed og 84 min Evind Fossen Utby

Rødt kort:         67 min Olav Kvåle Myksvoll (felling straffe)

Cornere:            (5-2) 8-2

Sjanser:              (5-2) 10-5

Tilskuere:         93

Dommer:           Rolf Kristian Tangen (Ådal) AD 1  Nan-Chun Chen (Ådal) AD 2– Amnullah Doulatshahi (Kongsberg) – På det jevne –

HFK tok en viktig seier hjemme mot Konnerud. kampen var mye jevnere enn resultatet kan tyde på. Konnerud var best i første halvdel i 1 omgang, før HFK gradvis tok over og fikk 2 scoringer før pause. I andre omgang var det jevnt, men HFK hadde relativt sett grei kontroll. Frem til at HFk fikk en utvist og Konnerud straffe. Heldigvis reddet Johnas Jordet straffen. Hvis Konerud hadde scoret de hadde det blitt en tøff avslutning på kampen. I det 77 min fikk HFK straffe og den satt Grangård i mål. Etter den hadde HFK de fleste sjansene og grei kontroll til tross for en spiller mindre enn Konnerud.

Neste kamp er fredag 27 august Kongsberg – HFK kl. 1930 –

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Johannes Stave og Chris Magnetun (84 min Johannes Kleppo Dokken) (VB) Olav Myksvoll (Utvist 67 min) (Def MB) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik (Theodor Bråten 87 min) (Off MB). Ammar Alhamdo (40 min Theodor Bråten, Alhamdo 46 min Morten Hagen 63 min Abbas Ahmed 87 min), Jonas Bergane og Ole Cato Stubberud Haugen (Spiss) Tobias Grangård (Gaute Sporan Tollefsen 88 min (Kap) RES: Ikke benyttet Torleif Rullestad, Per Oskar Stave- Skadet Anders Mastrup.

Referat

Konnerud tok tak i ballen innledningsvis uten å skape de helt store sjansene. Konnerud er heldigvis litt unøyaktige i siste fasen av spillet. Etter 6 minutter kommer Konnerud til en god sjanse og avslutningen fra ca 14 meter, må Jordet ut i strekk på for å avverge til corner. Corneren blir ufarlig. Konnerud fortsette å ha taket på kampen og er oppe på noen visiter uten å skape de helt store sjansene. HFK får noen gode overgangsmuligheter, men evner på ingen måte å utnytte de. Dårlig touch og samhandling. I det 14 min får Konnerud corner og Konnerud spissen får til en god avslutning på hodet fra 5-6 meters hold, men det er mange mellom ballen og mål og Sander Tyribakken avverger scoring. Gradvis kommer HFK mer inn i kampen og det 26 min kommer Alhamdo på et ok skuddforsøk, men keeperen til Konnerud har god kontroll. Men like etter fanger Tyribakken opp ballen rundt midtstreken, han slår en veldig god pasning til Grangård, som på sin side spiller hurtig til Alhamdo, som stikker den kjapt ut til den alltid løpsvillige Ole Cato Haugen. Han skyter på direkten fra litt skrått hold 16 meter fra målet. Det var HFK sin første ordentlige sjanse i kampen og selv om vi var litt mer med så var det en noe ufortjent scoring. Men mål preger kamper og HFK tok mer og mer over. Men neste sjansen er det Konnerud som får i det 29 min. Flott innlegg finner spissen inne foran målet. En god heading går i tverrliggeren og ut. Der var vi heldige. Minuttet etter finner Haugen, Grangård han var på vei alene igjennom, men stopper litt opp. Skuddet blir alikevel godt fra 16 meter og sniker seg like utenfor. I det 35 min får Tyribakken frispark ca. 35 meter fra målet. Den slår Vedvik perfekt på hodet til Grangård og 2-0. Like etter kommer Alhamdo på en god mulighet, men skuddet blir litt for dårlig og blokkert på vei mot målet. I det 44 min spiller Tyribakken flott Grangård alene igjennom, men Konnerud keeperen reddet mesterlig. HFK går til pause med en 2-0 ledelse. HFK ledet fortjent etter en litt dårlig start kom HFK seg utover i kampen og skaper en del dødballer og sjanser. MEN Konnerud var også farlig og kunne med litt mer nøyaktighet scoret.

Andre omgang er rotete og ingen av lagene tar noe særlig initiativ, selv om kanskje Konnerud har ballen noe mer. Det går hele 15 minutter før omgangens første sjanse kommer. Et flott slått frispark av Vedvik finner Grangård, som får gå opp ganske uforstyrret rundt straffemerket, men headingen går rett på keeper. Det virker som at HFK har ganske god kontroll på kampen helt frem til det 67 minutt. Konnerud vipper ballen inn i feltet og Myksvoll hekter en Konnerud spiller. Det blir straffe og rødt kort. Straffen redder Jordet mesterlig. Med scoring der hadde det garantert blitt stygt. Etter utvisningen legger HFK seg noe lavere og Konnerud pusher på uten å skape de helt store sjansene. Det byr seg også gode overgangsmuligheter til HFK som ikke utnyttes bra nok. Men et godt langskudd i det 72 minuttet er Konnerud nærme på. I det 77 minutt slås ballen opp i boksen og Grangård tar den fint ned før Konnerud keeperen feller ham. Straffen setter han selv i mål og 3-0. Det avgjør i realiteten kampen. I det 86 min spilles Vedvik frem til en stor sjanse, men avslutningen fra kort hold går rett på keeperen. I det 88 minutt blir Johannes Kleppo Dokken spilt alene igjennom i sitt comeback. Men alene med Konneruds gode keeper taper han duellen. Rett etterpå drar Vedvik seg igjennom og skyter et godt skudd som keeperen avverger ut til corner. Like etter kommer Konnerud til en god mulighet, men Jordet redder greit. Kampen ender dermed 3-0, alt i alt en fortjent seier, men Konnerud var til tider sterke og vil nok ta en del poeng fremover.

Dagens Halling og vinner av Lie sport1 gavekortet går til tomålsscorer Tobias Grangård.

Johnas Jordet i HFK målet hadde også en god kamp, med sentrale redninger. Strafferedning er alltid deilig!! Vegard Vedvik og Sander Tyribakken har også funnet seg godt til rette på midtbanen til HFK.

Grangård sikra tre poeng (hallingdolen.no)

Vi viser gode tendenser også i denne kampen, men at vi fortsatt har en del å gå på. Vi er hadde veldig uerfarent lag pr nå, med en del rutinerte ute med skader. Så med mer erfaring kan vi bli riktig så gode utover høsten.

Det blir en fin utfordring fredag på Kongsberg, men vi skal gjøre alt for å få med oss 3 poeng. Kongsberg-HFK fredag 27 august kl. 1930