SURT BORTETAP MOT ÅSSIDEN ETTER STERK OPPHENTING.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 7. Aug 2022

Herrer:

Åssiden               -             HFK        (3-0) 4-3

Åss:                      18 min 1-0 Mats Gundersen, 31 min 2-0 Gundersen, 52 min 3-0 Gundersen og 93 min 4-3 Erik Midtgarden

HFK:                     62 min 3-1 Kristian R Svenkerud(Tobias Grangård), 74 min 3-2 Vegard Vedvik(Sander Tyribakken) og 75 min 3-3 Svenkerud (???).

Åss:                      50 min Magnus Langset og 89 min Tobias W Karlsen

HFK                      36 min Ole Cato S Haugen og 85 min Tobias Grangård

Gult kort trener HFK Nils Egil Vedvik.

Åss:                      76 min Mads Gundersen

HFK:                     76 min Johnas Jordet.

Cornere:             (2-1) 5-2

Sjanser:               (3-3) 9-9

Tilskuere:            57

Dommer:            Telmen Undrakh (Skrim IL), AD 1 Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) og AD 2 Monday Solo (Skiold). Grei dømming, men bommer nok kraftig på det røde kortet til vår keeper Johnas Jordet. Noe som påvirker kampbildet vesentlig.

Underholdene og god 4 div kamp. Som glipper helt på slutten for vår del. Vi er med hele kampen, men kommer noe urettferdig for mye under til pause. I 2 omgang tok vi virkelig taket i kampen og har virkelig momentumet i det kampens dommer noe uforståelig gir rødt kort til vår keeper. De siste 15 min skulle vi ha spilt 11 mot 10 og vi tror det hadde vippet i vår fordel. Kampen vippet veldig på slutten og dessverre gir vi bort et noe unødvendig frispark på overtid. Noe Åssiden utnytter og vinner 4-3.

Lagoppstilling: Johnas Jorde (HB) Vetle Kjøl(Gaute Tollefsen 73 min ) MS Anders Mastrup og Johannes Stave (Kjartan Wall Andersen 59 min) (VB) Ole Cato Haugen(Sander Tovsrud 73 min) (HK) Ammar Alhamdo (Øyvind Tørrisplass 23 min (Abbas Amir 73 min)) (SMB) Sander Tyribakken, Kristian Svenkerud og Vegard Vedvik. (VK) Simen Renslo (Kap) (Spiss) Tobias Grangård Reserver: Erik Lien og Marius Helling

Referat

Det ble en underholdene og god kamp i Drammen denne flotte fredags kvelden. Åssiden kom best i gang og hadde en god sjanse etter 4 minutter, men skuddet gikk i stolpen og ut. Etter det bølger det litt frem og tilbake, før Tobias Grangård blir satt opp alene med Åssiden keeperen. Den duellen vinner keeperen og selvfølgelig scorer Åssiden sekunder etterpå. Litt typisk er det at vi ikke sette våre sjanser og at motstanderen scorer på det påfølgende spillet. 0-1. Ikke lenge etter får Åssiden straffe og den settes sikkert i mål og 0-2. Dette var tungt etter en forholdsvis jevnspilt kamp så langt. Vi tar over på slutten av omgangen og har to gode muligheter ved henholdsvis Vedvik og på et kast ved Kristian Svenkerud. Vi gikk til pause på 2-0 til Åssiden etter en jevn omgang, hvor Åssiden setter sine sjanser og vi greier det ikke.

I andre omgang tar vi enda mer tak i det og vi er nærme redusering i det 50 min etter et kast som Tyribakken stusser videre til Grangård, som fyrer av et godt skudd. I det 52 min roter vi det til i egne rekker og setter selv opp Åssiden nesten alene igjennom. De utnytter overtallet og øker mot spillets gang til 0-3. Tungt, men Hallingene gir aldri opp. I det 56 min setter Vedvik opp Tyribakken, dessverre går avslutningen cm utenfor. I det 59 min er Åssiden på farten, men greier ikke å score. I det 61 min lykkes vi Kristian Svenkerud scorer etter assist av Grangård. Det gav virkelig fart i HFK gutta. I det 71 minutt har vi en stor sjanse etter corner. I det 73 min får Vedvik drømmetreff og limer den i vinkelen fra 23 meters hold og 2-3. Bare minutter etterpå utligner Svenkerud etter litt klabb og babb etter et frispark. Fortjent og vi har momentumet i kampen. Åssiden virker slitne og vi kjører på. Men minuttet etterpå, redder Jordet et skudd og gir retur men får raskt kontroll, Åssiden spissen hopper inn mot ballen men bommer siden Jordet har fått kontroll på ballen. Han sparker rett i kneet, noe som gjør fryktelig vondt og han spreller. Men dommeren tolker det som han sparker etter Åssiden spilleren og sender begge av!! Etter den situasjonen bølger det og begge lag har gode sjanser. Men det blir Åssiden som trekker det lengste strået.  Godt på overtid får de frispark på kanten i god posisjon. Den slåes bra inn og Åssiden scorer seiersmålet 3-4. Etter scoringen kjører HFK frem, men greier ikke helt å skape det helt store, Åssiden på sin side er nærmere.

Selv om det ble tap, var det en god start sportslig sett på høstsesongen.

Kristian Svenkerud ble kåret til Dagens Halling Lie Sport. I sterk konkurranse med flere på et godt HFK lag, der iblant Sander Tyribakken som kom mer og mer til sin rett utover i kampen.