VELDIG GOD 2 OMGANG BORTE MOT OPPRYKKSFAVORITTEN ÅSSIDEN HOLDT IKKE TIL POENG.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Jul 2019

Åssiden              -            HFK      (3-0) 3-1

Åss:                       6 min 1-0 selvmål, 11 min 2-0 Mats Gundersen 39 min 3-0 Andreas Mortensen

Andersen

HFK:                     70 min 3-1 Tobias Grangård. (Johannes Kleppo Dokken etter frispark)

Åss:                       Ingen

HFK:                     55 min Torleif Rullestad og 90 min Adrian Bredesen

Cornere:             (5-7) 8-10

Sjanser:              (6-2) 11-8

Tilskuere:         74

Dommer:             Martin Torjus Horten Hallingstad (Konnerud IL) AD 1 Eirik Smeby (Jevnaker IF) og Ad 2 Nan- Chun Chen (Ådal) Kom godt i fra det i en lettdømt kamp.

Åssiden som rykket ned fra Norsk Tipping ligaen i fjor hadde åpnet sesongen meget godt og var ubeseiret før denne kampen. De hadde også vært meget sterke på sin hjemmebane. Så dette var en formidabel utfordring for et HFK lag som har slitt litt i årets sesong. HFK fikk kjørt seg litt i førsteomgang, men i andre var de meget gode.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Torleif Rullestad (35 min Gaute Vedvik) (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård (VB) Olav Kvåle Myksvoll(Def MB) August Fosse og Lasse Moen(40 min Johannes Dokken Kleppo (Off MB). Anders Mastrup ( 10 min Adrian Bredesen), Magnus Bækken og Nils Olav Smestad (35 min Ole Cato Stubberud Haugen ) (Spiss) Simen Andreas Renslo Reserver: Vebjørn Haug

Video fra Direktesport.no.

Åssiden tok tak i kampen fra start. De hadde et godt pasningsspill og vi ble løpende litt imellom. Allerede etter 6 minutter sitter første ballen i målet. Først en stor sjanse som Skaret avverger til corner. Corneren heades mot mål av storscorer Andersen, hvor Rullestad er uheldig og setter den i eget mål 1-0. Åssiden fortsetter å styre. På 2-0 har vi muligheten til å avklare, men ballen ender opp hos en Åssiden spiller midt på banen. Han setter i ganget meget godt Åssiden angrep hvor vi ikke henger med. Hvor tidligere MIF spiller Mads Gundersen setter ballen i mål alene mot Skaret. Her ble vi regelrett utspilt. Etter denne scoringen våknet HFK. HFK fikk flere cornere på rekke og rad(faktisk 6 på noen få minutter), ufattelig at ballen ikke gikk i mål. På den første, har flere gode muligheter, før Magnus Bækken får den største, men skuddet fra 5 meter går i ryggen på Boldt og ut til en ny corner. Neste corner er Tobias Grangård nærme. Dessverre får ikke dette presset uttelling. Kampen jevner seg noe ut, men Åssiden er det styrende laget. I det 24 minutt slår Åssiden igjennom sentralt, to Åssiden spillere kommer alene med Skaret. Men avslutningen fra Andersen blir for dårlig og Skaret avverger greit. I det 38 minutt øker Åssiden ved Andersen til 3-0. Å la divisjonens beste hodespiller stå alene i boksen, gjør man ikke ustraffet. Rett før pause setter HFK opp et godt angrep. Renslo spiller fri Bækken, som alene igjennom avslutter litt for svakt. Dermed går lagene til pause på 3-0 ledelse til Åssiden. Fortjent at Åssiden leder, men kanskje et mål for mye.

I andre omgang er det forholdsvis jevnt i starten. Men Åssiden er veldig nære å øke til 4-0 etter en corner. HFK gjør deretter noen endringer, inn med Kleppo, Haugen og Vedvik. Det gir umiddelbare endringer, alle kom inn med stor energi og HFK tok over spillet. I det 62 minutt fikk HFK til et meget godt angrep. Nevnte Kleppo finner Bækken alene i boksen, et litt dårlig førstetouche ødelegger for scoringen. Avslutningen sniker seg like utenfor. Like etter slår Nyhus Kleppo igjennom på høyre side, men den gode avslutningen går i nettveggen. I det 67 minutt kommer Åssiden på en sjeldent visitt, Andersen kommer litt for enkelt alene igjennom. Men avslutningen går rett på Skaret. Skaret er ofte veldig god i disse situasjonene. Etter 70 minutter får HFK frispark midt på banen til Åssiden. Fosse sin gode fot. Den blir farlig, Grangård setter den kontant i kassa etter at Kleppo hadde vunnet første duell og 1-3. Veldig fortjent. HFK presser på, flere gode cornere ender nesten med scoring. Åssiden er sporadisk på visitt. I det 87 minutt vinner Bækken ballen høyt oppe, han finner Vedvik som sender av gårde et veldig godt skudd som dessverre går i nettveggen. I det 93 minutt kommer HFK sin siste mulighet. Renslo og Bækken samspiller bra midt på banehalvdelen til Åssiden. Bækken fosser fremover og fyrer av et kjempeskudd fra 25 meter, dessverre går den i stolpen. Dermed ender kampen 3-1 til Åssiden. HFK spilte en veldig god andre omgang mot et godt Åssiden lag, som kommer til å kjempe helt inn om opprykk.

Dagens HFK spiller kåret av en tv sittende jury 😉 , som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble August Fosse. Fosse har vært god på trening og i kamp, vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Skaret hadde også flere gode redninger. Bækken er alltid på farten og innbyttere Haugen, Vedvik og Kleppo leverte meget gode innhopp og var sterkt delaktige i at HFK snudde kampen.