OPPSUMMERING VINTEREN 2019 FREM TIL 10 FEBRUAR

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 10. Feb 2019

HFK har vært igjennom en trøblete vinter med varierende prestasjoner. Vi har hatt en del utfordringer i forhold til skader og ikke minst sykdom. I tillegg er treningsforholdene våre begredelige sammenlignet med våre motstandere. Men stemningen i gruppa er god og vi har hatt noen prestasjoner som er bra. 

Vi startet kampsesongen å spille mot Kjelsås 26 januar i LSK hallen. Det var en kamp vi ble kjørt skikkelig, men samtidig en viktig test for oss. Det var faktisk første gang vi var på full bane i år 😉 Det ble 0-6 tap mot det som virker som en sterk Kjelsås utgave med Jesper Taaje som virker til å være svært sentral. Selv om det ble et stort tap, var det ingen flau forestilling. Vi møtte et godt lag og tatt i betraktning at det kun var igjen 2 spillere fra fjorårets tilsvarende kamp mot Kjelsås (1-6) så var det en del positive tegn. 

Det tok vi med oss inn i søndagens kamp mot Stabæk G 16. Vi kom litt tregt i gang og kom to mål bak tidlig, men en svært god Magnus Bækken ordnet to kjappe før pause, så vi gikk til pause på 2-2. I andre omgang ble det litt for mange bytter, noe som gjorde at kampen i seg selv ble noe redusert og prestasjonene var svært varierende. Det endte tilslutt med 2-5 tap. I en kamp som stort sett var ganske jevn. Disse to kampene skulle vise seg å være svært viktige for prestasjonen i jr NM, noe jeg kommer tilbake til senere. 

I den tredje treningskampen for A laget skulle vi møte Valdres og det ble dessverre en flau affære. Selv om de første 20-25 minuttene var greie nok. Vi blir knallhardt straffet mot et for dagen, ikke veldig godt Valdres lag. De har riktignok en 3-4 klassespillere(på dette nivået), men resten var på det jevne. Derfor blir det flaut og pinlig å tape 0-8. Heldigvis var nesten alle målene av det enkle slage, det vil si lette å luke bort. Men i min tid, og det har vart i mange mange år nå 😉 Har vi ikke møtt et svakere Valdres lag, så i tillegg å tape 0-8 gjør vondt. Selv om vi manglet mange spillere i denne kampen, bør vi fremstå på en helt annen måte. 

Hva skjer nå? Skal vi pakke sammen? Nei selvfølgelig ikke, vi skal bygge opp dagens spillere til å ta viktige steg. Med en bedre basis, blir det lettere å få i gang «Hallingtrøkket». Vi er avhengig av å kunne løpe og jobbe knallhardt for å få de resultatene vi ønsker i måten vi spiller på. Vi trenger også tid på større flater for å drille det defensive langt bedre. Vi trenger også større flater for å jobbe mer med samhandlingen offensivt. Vi ser frem til treningsleiren i Tyrkia 9-16 mars, det er en svært viktig samling for å terpe på de tingene vi ikke greier inne i en gymsal. Så får vi håpe at banen på Gol er klar når vi kommer hjem 😉 Det er i hvert fall ingen tvil om at f.eks Valdres profitterer kraftig på at de har en hall de kan trene 4-8 ganger i uka i. 

Så akkurat nå ligger vi nok bak de fleste av årets motstandere, MEN jeg har troa på at vi skal knappe inn avstanden og til og med gå forbi flere innen seriestarten. 

Men det har ikke vært helsvart. Vi har spilt to kamper i jr NM. Selv om resultatet var langt under det vi forventet og hadde fortjent etter å ha møtt Hønefoss BK borte, så var prestasjonene tidvis gode. Vi så i den kampen som vi «tapte» 3-3 at vi manglet en del på samhandlingen. Men vi viste en veldig god egenskap i form av at vi aldri gav opp, så med 1-3 rett i fleisen rett før pause, greide vi å kjempe oss tilbake til et viktig poeng. Scoringer her ved Eirik Thorberg, Lasse Moen og Magnus Bækken. I den andre NM kampen «hjemme» i Valdres Storhall møtte vi Jevnaker. Her merket vi at de to kampene vi hadde mot Kjelsås og Stabæk førte til at mye mer satt enn f.eks mot HBK. Vi var tidvis veldig gode og en meget god Magnus Bækken herjet med Jevnaker. Det ble hele 7-2 tilslutt etter scoringer av Eirik Thorberg, Magnus Bækken 2, Adrian Bredesen, Lasse Moen(str), Sølve Midtskogen og Ådne Kjøl. Jeg tror Jevnaker minst er på nivå med HBK. Vi har igjen en kamp i jr NM og det er hjemme på Gol den 24 mars mot Holeværingen. Den må vi mest sannsynlig vinne for å gå videre. 

I forhold til a-laget har vi en kamp mot Årdal 23 februar før vi reiser til Tyrkia på treningsleir. Der er jeg helt sikker på at vi får se en helt annen HFK utgave enn gårdagens kamp mot Valdres. 


Hvordan er egentlig ståa nå? Sånn generelt sett så har vi hatt veldig mye sykdom, det blir dessverre ofte det når vi trener og nesten «bor» sammen så mange i samme aldersgruppe. Så det er ingen tvil om at det å bare blir frisk igjen over tid vil gi gutta en helt annen kapasitet. Vi har og har hatt noen skader på sentrale spillere, som setter oss tilbake. Blant annet Magnus Bækken, som til tross for sin unge alder, er svært viktig for oss, han er ute i 4 uker med en kraftig overtråkk. Vi trener ut ifra forutsetningene bra og jeg er helt sikker på at vi tar store steg fremover. Vi har vært igjennom en periode på 3-4 år nå, frem til sommeren i fjor med forholdsvis stabil gruppe. Så vi må regne med at det tar litt tid å få opp så mange likt på et høyere nivå som vi må nå. Derfor er det viktig at spillere kaptein Simen Renslo deler med sin erfaring og hjelper ungguttene opp. Vi har også en utfordring i forhold til demografien i Hallingdal. Det er langt færre ungdom i dalen, sammenlignet med bare 2-4 år bak i tiden. Så vi må treffe enda bedre på utviklingen av spillerne våre.

Derfor er det bra at vi har pr dags dato det sterkeste trenerteamet vi har hatt i HFK i min tid. Vi har keepertrener Per Erik Sæther. Spillerutvikler Vebjørn Haug. Juniortrener Jørgen Hagen. Alt mulig trener Nils Egil Vedvik, B trener Blazej Jankovski og Jansen. Vi jobber tett i team og fordeler oppgavene på en god måte. Dette er jeg sikker på er en garanti for at vi skal få spillerne raskt opp på et høyere nivå. Vi har også en spennende og positiv spillergruppe, med enkelte talenter som kan ta minst like store steg som de vi har sendt ut tidligere. Men vi har nok litt få spillere i denne kategorien og litt for få i de undergruppene. Så her må det jobbes hardt for å danne grunnlag for videre resultater på det nivået vi har hatt de senere årene. 

For å konkludere så har det vært en varierende og tung vinter, med enkelte lyspunkter. Men jeg er ikke bekymret. Jeg er overbevist om at vi kommer til å komme knallhardt utover 😉 


Jansen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.