TRENINGSOPPLEGG SOMMEREN 2018 MED NORWAY CUP INFO

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 3. Jul 2018

En del viktig info her, så les nøye!! Stats er ikke klar, kommer i slutten av uka.

Vi har gjennomført en ok første del av sesongen, men har en del å gå på, så bør steppe opp litt for høsten. 😉

Vi har hatt en del utfordringer på sykdom og skadefronten og kan nok være nøyere på det fremover. Her må vi bruke Marthe Helja i langt større grad. Vi må også bli flinkere til å ringe og registrere skaden hos skadetelefonen tlf  98702033, se også mer info her https://www.fotball.no/tema/id... Når dette er sagt, må man også vurdere terskelen for skader/sykdom, litt vondt er normalt. Flis i fingeren er heller ikke nødvendigvis en god grunn for å stå over 😊

Vi føler også at en del har noe å gå på i forhold til holdninger. A gruppen er det svært lite å utsette på, B er det noe, men ikke veldig. Men i C gruppen er det mye grums. For å konkludere litt, så må vi alle bli flinkere til å melde forfall i god tid. Vi setter derfor opp noen retningslinjer dere må følge.

  1. Planlagte avtaler, ferier, sesjon m.m meldes umiddelbart. Så legger vi det inn i vår kalender.

  2. Forfall ved jobb osv, meldes senest samme dag ukesyklusen er lagt ut. MEN jobb skal så langt det er mulig planlegges ut i fra treningsuka som er ganske stabil. Det samme gjelder for kamper, vi skjønner at for noen få kan det være utfordringer siden man er involvert i 2 lag. Men for de fleste bør dette gå bra. Da ber vi dere heller spørre trenerteamet i god tid, hvilke lag man er aktuell for.

  3. Forfall ved sykdom, skader m.m meldes senest 2 timer før økta starter. Man kan også hinte om man blir borte pga sykdom.

  4. De som har skader, skal trene alternativt og i utgangspunktet med gruppa på banen. Trenere hjelper til.

  5. Alle skal skrive i tråden for ukesyklus hva forfallet gjelder, selv om dere avklarer med oss.

Vi ser også for å stramme opp litt i forhold til øktene. Alle møter senest 15 minutter før økta, teipes ferdig 10 min før. Varsle trenere om man trenger hjelp til teiping. Vi kommer da til å ta en liten gjennomgang av økta, før vi setter i gang. Det blir også tettere og litt kortere økter.  

A-laget har levert en grei vårsesong. Men har vært utsatt i forhold til skader og sykdom. Føler det er kun Konnerud kampen som vi hadde full tropp i og da presterte vi deretter. Vi har levert noen veldig gode kamper, en del middels og noen under par. Vi var langt unna NM i år, det ble et solid tap for Vestfossen dessverre. Drømmen er fortsatt 2 runde, så det må vi jobbe hardt for å nå. Det i tillegg til seier i Norway Cup er det eneste av målene vi ikke har innfridd, som vi satte før vi hadde startet opp igjen med a-lag i 2007. Skal vi ta NC i år og få det ut av liste 😉 Vi ligger et stykke under Modum og Mjøndalen 2, men har gode muligheter på 3 plassen. Vi ligger 3 poeng fra Jevnaker og DBK som deler den plassen, vi har dem hjemme begge to i høst. Men vi må også passe oss bakfra, topp 6 er minstemålet. Det er nemlig det som gir NM kvalik i 2019. Vi har pr dags dato 4 poeng til Solberg på 7 plass.

Vi føler B-laget har prestert på et ok nivå, men at litt for mange kamper vi spillemessig har vært på høyde eller best vipper i, vipper i vår disfavør dessverre. Divisjonen er tøff, med mange rutinerte spillere og lag. Målet er øvre halvdel, men akkurat nå må vi jobbe for å holde plassen. De to siste går mest sannsynlig ned og vi er på 10 plass, med 5 poeng fra nedrykk. Selv om vi ønsker å vinne flest mulig kamper er dette laget like fult en utviklingsarena her skal utfordrerne til a og kommende a spillere få gode og positive opplevelser for å utvikle seg videre. Det vil igjen si at mange vil få sjansen på dette laget utover høsten.

Jr laget – føler at prestasjonene har vært ok, men mangler litt trøkk og samhandling for å få den ballen i mål. Samt at vi er litt dårlig i egen boks. Flere av kampene har HFK vært best, men taper på at man er svakere foran begge mål. En positiv ting er at det har vært litt konkurranse om å komme med på kampene i år. Så det er bra. I fjor måtte vi bruke spillere som ikke trente for å få det til å gå opp og det er ikke gunstig.

Junior NM laget har levert en god prestasjon med 2 runde, selv om det ble stygt mot Mjøndalen. De har et av de 10 beste lagene i Norge. Det at vi møtte dem dagen etter en a kamp var selvfølgelig ikke gunstig. Men vi må si at det å komme til første runde for 7 år på rad er veldig bra for en liten klubb. Vi ser også konturene av et Norway Cup lag som kan nå langt. Vi har mange spillere med mange kamper fra 4 div og flere som har høstet nyttig erfaring nå i vår. Det vil gi oss et fortrinn i forhold til mange lag på NC, det i tillegg til at vi «kjenner» turneringen. Men for å lykkes må vi være tydelige og dedikerte. Spillestil og roller er selvfølgelig viktig. MEN det viktigste er det ekstremt gode miljøet og viljen til å trene mye. Hallingtrøkket er en suksess faktor og noe som definerer oss som fotballspillere og ikke minst mennesker. Vi skal være vonde og møte. Vi gir alt til siste sekund, det er nettopp det som skal gi oss fortrinn. Vi skal være ekstremt fornøyd og stolte av prestasjonene våre, MEN samtidig ønske mer. Vi har et driv om å komme enda lenger enn vi har gjort frem til nå. Så hvorfor ikke gå hele veien i år. Hvert år vi har gjort det bra sier man og tenker at nå er max nådd. Men er det slik? Eller kan vi gå hele veien i år, hvis vi virkelig forbereder oss godt og gir alt fra første spark.

Med dette i tankene er det viktig at vi bruker sommerukene godt. Vi har mange spennende kamper på alle våre lag til høsten, så håper alle er knallmotivert for å sette HFK enda mer på kartet i høst!! Men altså først NC.

Så jo bedre form vi kommer i til oppkjøringen, jo mer får vi gjort. Så ta dette på alvor!! Vi ønsker også å forberede oss på å fortsette å kjempe i toppen av 4 div til høsten. Derfor er det viktig at vi ikke pakker sammen nå. Alle skal komme på oppkjøringen, ikke bare de som skal på NC. Kanskje vi får lagd til en kamp mellom NC laget og a-laget i oppkjøringen.

Topp 3 er målet for 4 div, 5 div laget skal ro seg unna nedrykk striden så tidlig så mulig så vi kan fortsette å gi flere unge nyttig erfaring. Vi har sagt det før, nesten ingen tar steget opp på a-laget uten å prestere på B laget først.

Vi håper at juniorlaget kan bite godt fra seg i sin serie. Vi ønsker at dere lader opp og kommer i storform til en meget spennende høstsesong i Kretsens pokal.

Vi tar fellestreningsfri i uke 27, 28 og 29, MEN med følgende egentrening. Dere må ikke gjennomføre dem på akkurat den dagen det står. Denne kommende perioden er også en gylden mulighet for de som ligger litt etter av ulike årsaker til å komme dere i toppform til høstsesongen. Dere må heller ikke gjøre akkurat det som står i planen, det viktigste for oss er at dere kommer i god form når vi starter opp.

Første økt + et kort møte på oppkjøringen til høstsesongen og Norway cup er mandag 24/7 kl. 1930 på Gol. Vi kommer til å trene man, tir, ons og tor, kl. 1930 på Nesbyen. Vi håper å få til noen kamper, jr 2 kommer til å spille en kamp mot Ål G 16. Presiserer nok engang hvor viktig det er å komme i god form til oppstarten, det kan også være avgjørende for hvilken tropp/stall du kommer i.

 

NB!!!! Stats er ikke oppdatert. Kommer i slutten av uka.  

4 div

Tabell

1 plass 13 kamper Hjemme 5-0-1  21-3      Borte 4-2-1    17-6       Totalt 9-2-2                          38-19   

Målscorere (assist) (Gule kort totalt 10 og motstander 26 og 2 røde)

Alfred Scriven 10 (5) (1)

Simen Renslo 7 (7) (2)

Markus Thorberg 7 (4) (1)

Sindre Thue 3 (3)

Jørgen Hesla Berget 2 (1)

Fredrik Røkkum 2 (0)

Ahmed Ahmed 1 (7) (1)

August Fosse 1 (1) (2)

Birk Bjerkreim 1 (1)

Abdikafi Ahmed 1 (0)

Anders Mastrup 1 (1)

Steffen Haugstad 2 (0) (1)

Kriatian Svenkerud (1)

Linus Hedlund (1)

Olav Myksvoll (1)

Martin 0 (0) (1)

Mohammad 0 (0) (0)

SJANSER

HFK:       131 sjanser / 38 mål = Vi trenger 3,45 sjanser i snitt for å score og det er meget bra!!

Motstandere: 44 sjanser / 19 = Motstanderen trenger 2,32 sjanser i snitt. Noe som er i svakeste laget dessverre. Det er her vi har mest å hente!!

   

TILSKUERE

Hjemme 621/6    = 103,5 snitt

Borte      435/7     = 62,14 snitt

DØDBALLMÅL

HFK

3 straffer

6 corner av 82 = 13,6 cornere i snitt pr mål. Noe som er bra.

2 kast

4 frispark (et direkte)

15 av 38 mål kommer på dødball

MOTSTANDERE

2 straffer

2 cornere av 32 = 16 cornere i snitt pr mål. Bra det også 😉

3 frispark

7 av 19 mål kommer på dødball.

 

NÅR KOMMER MÅLENE (for-imot)

0-15 = 2-2

16-30 = 5-1

31-45+ = 4-6

45-60 = 7-2

61-75 = 6-1

76-90+ = 13-4, av de er det 8 poeng vi har vunnet på siste 15 min!!

Børs

DAGENS HALLING (inkludert cup)

Alfred 4, Markus, Mikkel og Røkkum alle 2, Resten 1. Ahmed, Simen, Sindre, Linus og Jarle

SR NM

1 kval runde. Jevnaker (H) 2-0 Røkkum (Ahmed) Simen(Jørgen)  110 tilskuere

2 kval runde Vestfossen (H) 1-2 Simen (Røkkum) 118 tilskuere

Vestfossen holdt Mjøndalen til ekstra omganger og var sekunder fra å sende dem ut etter ordinær tid.

JR NM

Kvaliken ble vunnet ved å slå Hønefoss BK borte med 2-1, dessverre ble det ikke noe av de to andre kampene målscorer borte mot HBK var Kristian Svenkerud (ass Scriven) og Alfred Scriven (ass Ahmed) scoret.

Første runde ble spilt borte mot Lillehammer, vi vant veldig fortjent 3-1 i en forferdelig vind. Birk Stia

Bjerkreim utlignet noen minutter etter Lillehammer hadde tatt ledelsen (ass  Alfred Scriven ), str 2-1

Scorer Alfred Scriven selv etter at Steffen Haugstad ble felt og 3-1 Gjør Scriven alt arbeidet selv.

 

2 runde kommer Ham/Kam på besøk og det ble en høydramatisk kamp med utvisninger og hele

pakka mot en meget god motstander. Vi viser virkelig karakter og står på hele veien ut. Ham/Kam tok

ledelsen, men vi gav oss aldri og i det 90 minutt utlignet Ahmed Ahmed på et frispark som Eirik

Thorberg ble felt på i slutten av første ekstra omgang klinte Vebjørn Brusletten til og fastsatte

sluttresultatet, Birk Stian Bjerkreim ass. 

 

I 3 runde kom Sogndal til Hallingmo. Det ble en meget jevn og spennende affære. Men dessverre var

Sogndal best foran begge mål og gikk videre til 4 runde med 3-2, hvor de møter Molde. Målene til

HFK ble scoret av Torje Slåtto kast Ahmed Ahmed og Birk Stian Bjerkreim etter flott pasning fra

Ahmed Ahmed. Vi ble nestbeste Buskerud lag delt med Mjøndalen. Det er kun juniorlag fra de to

øverste divisjonene som gikk til 4 runde, med unntak Varhaug.

 

5 div

Geilo/HFK ligger på en 8 plass

12 kamper spilt, hjemme 4-0-2 - Mål 15-14  Borte 2-0-5 Mål 7-21 18 poeng

7 div

1 plass 6-1-1 34-16 (iberegnet 3 poeng mot Mjøndalen 3)

Målscorerstatistikk vårsesongen 2017 Hemsedal/HFK3

Hemsedal/HFK3: antall mål scoret..

Tomas 5, Marius S 4,  Johannes 4, Gaute V 3, Sølve 3, Eirik Th 2, Adrian 2, Narve, Andreas, Svein, Wilhelm, Sigurd, Trym, Stian, og Sander et mål hver

15 forskjellige målscorere i vårsesongen – kaptein Tomas knepen toppscorer med 5 fulltreffere(en hat-trick) Sølve og Marius har også klart hat-trick for HFK3 i vår.

Hemsedal/HFK3 har spilt 7 av 8 kamper, Mjøndalen3 kom aldri til Hemsedal. 5 seire, en uavgjort og ett tap. Regner med at vi etterhvert får tre poeng og tre plussmål for den ikke spilte Mjøndalskampen.

 

HFK G19

 

Marius S 8, Sølve 5, Petter 3, David 2, Isak 2, Gaute T 2, Gaute V 2, Erlend 2, Eirik H 2, Torbjørn, Vegard, Sigurd, Adrian, og Torje et mål hver.

14 forskjellige målscorere for jr i vårsesongen. Marius S suveren toppscorer med 8 mål. Marius S og Sølve med hvert sitt hat-trick. Jr havnet midt på tabellen i en jevn serie. Om Marius S i tillegg kommer på treninger i høst, har jeg stor tro på enda flere mål😉

5 plass 7 kamper 33-23 i målforskjell og 12 poeng. Kort vei opp til 2 plass. Petter:3 David:2 Isak:2 Gaute T:2 Gaute V:2 Erlend: 2 Eirik H: 2 Torbjørn: 1 Vegard:1 Sigurd:1 Adrian:1 Torje: 1 14 forskjellige målscorere for jr i vårsesongen. Marius S suveren toppscorer med 8 mål. Marius S og Sølve med hvert sitt hat-trick. Jr havnet midt på tabellen i en jevn serie. Om Marius S i tillegg kommer på treninger i høst, har jeg stor tro på enda flere mål 😉

 

 

TRENINGSGRUPPER HØSTEN 2018

Til høsten vil det bli to treningsgrupper. En gruppe A som dekker de som spiller i hovedsak på 4 og 5 div. De kommer til å trene tre fellesøkter i uka. Det blir hospiteringsmuligheter på minst en av øktene. Gruppe B kommer til å trene to fellesøkter i uka, men en del får altså muligheten til å hospitere på A gruppen i tillegg.

Vi stiller med samme antall lag til høsten som våren.

Vi føler det at vi har holdt på folk som flytter fra Hallingdal har vært en suksesskriterie. Så vi håper at de som kan velge hvor de skal gå, satser på Sogndal og Oslo hvor vi har etablert treningsgrupper. I Oslo er vi i ferd med å etablere en avtale med Manglerud Star som ligger i toppen av 4 div og har meget gode treningsforhold. Spesielt om vinteren. Jeg føler at ved å bruke de vi har ute, er vi med å gi de vi har i dalen en konkurransedyktig arena.

 

EGENTRENING

Det er mengden som er viktigst, dere kan gjerne kjøre tilsvarende økter hvis det passer dere bedre. Det vi ønsker er at dere kommer tilbake i god form, men samtidig med batteriene ladet. Det er derfor lurt at de som har fulgt opplegget i vår, tar seg noen fridager den første uka. Foreslått mengde er et minimum. Hvis vi trener meget godt vil det bli gode resultater på Norway Cup og i serien til høsten. Rart dette 😉

Forslag til sirkeltrening

SIRKELTRENING: Arbeid 45 sek, hvile 30 sekunder. 3 serier 3 minutt pause imellom.

Push ups. 2. Planken vanlig 3. Sit ups rette 4. Hundeøvelsen for ryggen 5. Tåhev 6. Telemark utslag (hoppnedslag) 7. Sit ups skrå 8. Triceps på benk 9. Planken variere med å løfte et og et bein 10. Sideplanke i stjerne 11. Sideplanke i stjerne andre siden 12. Robåt for ryggen. 13. Hoppe ut i stjerne. 

Noen av øvelsene kan dere bruke vektbelastning på hvis det føles mest riktig. Har dere andre sirkelrunde eller at dere følger et styrkeprogram på studio så kan dere heller kjøre det. 

Send Snap fra trening jansenxxx, tren gjerne sammen det vil gi god motivasjon.

UKE 27 2-8 Juli: Første uken kobler vi av, trener alternativt og koser oss. Lader batteriene. Men de som føler de har mye å gå på, bør trene bra denne uken. Det er også mange som har vært ute med skade/sykdom og div som bør trene bra selv første uka.

 

28

0907

ET 1

Langkjøring

45 min ca.

puls 140-150

+ Sirkel

/styrke

 

 

 

 

 

 

 

 

1007

1107

ET 2

Langkjøring

45 min ca.

puls 140-150

+ Sirkel

/styrke

1207

 

1307

ET 3

«Pawels korva»

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med noen drag med ulike bevegelser.

30 sek løp 80-90 % 30 sek hvile * 6

Tøyning imellom i 4 min pause

3 serier av 6 min

Stretching og sirkel. 

1407

Alternativ økt

Sykling, svømming, tennis, fotball tennis o.l

 

1507

29

1607

ET 4

«Pawels korva»

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med noen drag med ulike bevegelser.

30 sek løp 80-90 % 30 sek hvile * 6

Tøyning imellom i 4 min pause

3 serier av 6 min

Stretching og sirkel. 

 

1707

 

 

1807

ET 5

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med tempodrag. Med ulike bevegelser

10 sek løp i bane(ikke bare rett frem) 90-100 % 8 ganger

Pause 4 minutter

* 3 serier.

 

Stretching og sirkel.

1907

 

2007

ET 6

Varme opp 20 min rolig jogg, 10 min med tempodrag. Med ulike bevegelser

10 sek løp i bane(ikke bare rett frem) 90-100 % 8 ganger

Pause 4 minutter

* 3 serier.

Stretching og sirkel

 

2107

Alt

økt

 

2207

 

 

 

29

 

2307

Tren alle

Gol

Kjører internkamper

Kl. 1930-2145

 

 

2407

Tren alle

Nes

Troppene er klare

Kl. 1930

 

2507

Tren alle

Nes

Kl. 1930

 

 

2607

Tren

Nes

Kl. 1930

2707

2807

Avreise NC

Kommer mer info. Men blir spillermøtet på kvelden på hotellet.

2907

Oppstart Norway cup

30

NC

0108

 

 

0208

 

 

0308

0408

 

 

0508

0608

 

 

0708

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi starter opp igjen med oppkjøringsuke til Norway cup, men dette er økter for hele HFK gjengen!! Hvis du er borte under oppkjøringen til Norway cup kan/vil det få konsekvenser for uttak til a eller b troppen på Norway cup. Hvis dere er allikevel er borte dere følge egentreningsprogrammet, samt gi beskjed!!

KAMPOPPSETT NORWAYCUP PR DAGS DATO

Vi føler vi stiller to gode lag i årets Norway cup. Begge lag forventer vi mye av.

Vi blir til en dag etter at siste lag er slått ut. Det blir ikke mulighet til å være lenger uten voksne ledere tilstede. Unntaket er hvis det blir finalespill, da reiser vi hjem samme dag. MEN A laget har borte i Slemmestad søndag 5 aug. Noe vi kan se på i forhold til lengden på oppholdet. Vi kommer ikke til å lage mange regler, men vi var ikke fornøyd med det som skjedde i fjor etter 2 laget var slått ut.  

Vi skal bo på Thon hotell ved Ullevål stadion. Se link http://www.booking.com/hotel/n...

Oppsettet under kan forandres, se på norwaycup.no for mer info. Det er også mye annen interessant info på denne siden om Norway cup

Vi har fått tilpasset kampoppsettet, så trenere og spillere har muligheter til å følge begge lag.

Førstelaget har foreløpig oppsett, pulje 17:

 

 

 

 

 

 

 

 

søndag 29/7         Ekb 4                      kl. 1915                 HFK 1     -                Molde

Mandag 30/7       Ekb 30                    kl. 1355                 HFK 1     -                Super Lucky Star

Tirsdag 37/7         Rustad 1                 kl. 1800                 Askøy     -                HFK 1

 

Andrelaget har følgende oppsett, pulje 10:

Søndag 29/7         Rustad 1                 kl. 1240                 HFK 2     -                Bergen Nord

Mandag 30/7       Ekb 35                    kl. 1240                 Søgne     -                HFK 2

Tirsdag 31/7         Ekb 6                      Kl. 1240                 HFK         -                Kapit

Tirsdag 31/7         Rustad 1                Kl. 1915                 Riska      -                HFK 2

 

Damelaget har dessverre ikke lag i år. Men Ål og Nesbyen har hvert sitt samarbeidslag med HFK i jenter 16.

BRUTTOTROPPEN TIL NORWAY CUP - Kommer

TRENERE:         Lag 1 Lag 2  

Vi er 37 spillere.

HØSTSESONGEN

Nå er det viktig at dere ikke «tror» at det er ferie mellom Norway cup og seriestart, merk dere at seriestarten er en god stund før vi begynner på skolen igjen.

A-laget

Under følger de fem første kampene på høsten, samt en link for resten av høsten.

Kommende kamper

5 august kl. 1400 Slemmestad – HFK A

10 august kl. 1930 Solberg – HFK A

17 august kl. 2000 HFK A – Kongsberg

24 august kl. 1900 Svelvik – HFK A

31 august kl. 1900 HFK A - DBK

https://www.fotball.no/fotball...

B-Laget

Under følger høstens fem første kamper, samt en link for hele høsten.

Kommende kamper

NB!!! Kan bli flyttet til mandagen 6 august. 4 august kl. 1500 Haugsbygd – HFK B

11 august kl. 1300 Åskollen – Geilo/HFK 2

18 august kl. 1400 Geilo/HFK 2 – Austad

25 august kl. 1500 IBK – Geilo/HFK 2

1 september kl. 1500 Geilo/HFK 2 – Drafn

 

Resten av oppsettet. https://www.fotball.no/fotball...

JR-LAGET

Ikke klart oppsett, men følgende lag er med. Vi kom med i Kretsens pokal, så det blir en konkurransedyktig serie 😉

Følgende lag er med i tillegg til HFK. Hønefoss BK, Jevnaker, Kongsberg, Modum, Nordre Sande, Slemmestad, Vestfossen, Åskollen og Åssiden.

 

God sommer fra trenerne. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.