Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Apr 2024

Bedre seint enn aldri her kommer referatet.

Herrer:

HFK                    -             Graabein       (0-0) 3-0

HFK:                 50 min 1-0 Sander Tyribakken (Øyvind Tørrisplass), 60 min 2-0 Tørrisplass (Simen Renslo), 77 min 3-0 Olav Berg (Tørrisplass)

Gra:

HFK:                  26 min Vegard Vedvik

Åss:                  76 min Tony Egon Johannesson og 82 min Christian Haugen

Cornere:          (3-1) 6-2

Sjanser:           (4-1) 14-1

Tilskuere:       130

Dommer:       Ismael D Fakihi (Vikersund IF), AD 1. Hans Egil Srolsum (Vikersund IF ) og

Yavuzhan Yel (Skiold). Grei sesongstart, men noen pussige situasjoner var det.

INGRESS

Graabein kom til Hallingmo med full tropp, mye selvtillit, engasjement og trøkk. Minnet litt om oss selv. Alltid en viss spenning i en seriepremiere. Det har vært mye kjør på spillerne våre den siste tiden og starten av kampen bar preg av det, samtidig som Graabein hadde mye energi. Vi vil absolutt tro at Graabein er av de bedre lagene i serien, i hvert fall håper vi det 😉 Etter en jevn første omgang tok HFK over og i andre omgang gjorde vi oss fortjent til seieren.

Neste kamp er hjemme mot Slemmestad fredag 12 april kl. 1930.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Olav Berg 40 min) (MS) Gaute Tollefsen (Morten Nerli 89 min) og Mikkel Storeskar (VB) Chris Magnetun (Sander Brenno 45 min) (HK) Mathias S Jensen (Dawid Pychyrek 79 min), IL Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) (Per Nyhus 89 min) (VK) Abbas Amir (Jonas Rosten 45 min Ammar Alhamdo 7min) (Anker). Vegard Vedvik (Sondre Tollefsen 79 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass(Henrik Granhaug 89 min) Ubenyttet reserver:

Referat

Tett og tøff start på kampen. Graabein ville veldig mye, og det var tydelig et lag med mye trøkk og entusiasme. Det skjedde ikke mye foran målene i starten av kampen, før det 6 min når Graabein kom på en kontring. Men avslutningen fra 16 meter ble for løs og enkel for Per Oskar Stave i HFK målet. Etter 9 minutter blir Renslo felt og han tar frisparket raskt, sender igjennom Tørrisplass på litt skrått hold, en god avslutning, men keeperen redder mesterlig. Etter 18 minutter slår Vedvik et fint innlegg på bakre, her kommer Tyribakken, men header dessverre for HFK like utenfor. Etter 27 minutter kommer Mastrup fint igjennom på høyre siden, han finner Abbas foran mål. Men fra kort hold skyter han rett på keeper. HFK hadde det meste av spillet og frem til nå sjansene. Vi burde ha ledet, men Graabein var særdeles nærme etter 27 minutter. Et strålende langskudd, smalt i tverrliggeren bak Stave. Etter 38 minutt, har Mastrup en god sjanse, men keeperen får fingrene på den og ut til corner. Lagene gikk dermed til pause på 0-0 etter en forholdsvis jevn første omgang.

I andre omgang kommer HFK enda bedre ut fra start og allerede etter 50 minutter går HFK opp i ledelsen ved luftens baron Sander Tyribakken. Tørrisplass har frigjort seg på vår høyre side og slår et perfekt innlegg inn foran mål ved 11 meteren. Her header Tyribakken kontrollert ballen over og forbi Graabein sin gode keeper og 1-0. Like etter finner Tørrisplass innbytter Jonas Rosten med en utsøkt pasning. Han kommer alene igjennom men litt skrått på og avslutningen går dessverre i nettveggen. HFK styrer alt nå og Graabein sliter med å henge med. Etter 59 minutter øker HFK til 2-0 Brenno finner Renslo med en flott pasning. Han slir forbi keeperen og fra helt nede ved dørlinjen 7 meter fra mål, slår han ballen i liggende posisjon ut til Tørrisplass. Han finter og vender litt før han banker ballen i mål. I det 64 scorer nesten Tørrisplass igjen. Tyribakken vinner en hodeduell midt på banehalvdelen til Graabein, Renslo får tak i ballen og vipper igjennom Tørrisplass, som er litt presset. Han skyter like utenfor en utrusende keeper fra ca 16 meters hold. I det 66 minutt Er Tørrisplass cm fra å øke til 3-0, men keeperen får avverget til corner. På corneren slår Vedvik den inn til Tyribakken som slår ut igjen og Vedvik skyter fra siden av 16 meteren i motsatt stolpe. HFK er nærme hele veien og dominerer godt. Men i det 73 minutt får Graabein frispark i god posisjon, den slås fint inn og etter litt klabb og babb finner en Graabein-spilleren rom til å skudd. Men Stave er på plass og redder med en god beinparade. I det 76 minutt punkteres kampen Ammar finner Tørrisplass ute på vår høyre side, han slår den på bakre, der kommer unggutten Olav Berg og scorer med en elegant avslutning og 3-0. Etter den scoringen mister kampen litt intensitet. Og med unntak av to store sjanser ved Olav Berg i det 85 minutt og Ammar i det 92 min skjer det ikke særlig mer.

Alt i alt en grei kamp av HFK og det ble også en fortjent seier til slutt. Deilig med seier i seriestarten. Vi ønsker Graabein lykke til med sesongen. Se deres referat her.  Facebook

Se referat i hallingdølen Opna sesongen med siger: Vakna for fullt i andre omgang (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Øyvind Tørrisplass, som leverte en fin kamp. Alttid aktiv, to assist og en scoring.

Mange kan trekkes frem, men det er klart at keeper Per Oskar Stave er solid, Sander Tyribakken, stopperne Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar er også solide. Mathias Jensen hadde en fin andre omgang på benken. Det må også nevnes at alle reserver kom inn med mye energi.