SJANSEBONANZA, EFFEKTIVE FØRSTE 20 GAV HFK SIN 11 STRAKE SEIER BORTE MOT ROS

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 16. Sep 2023

ROS       -             HFK                       (0-4) 1-4

ROS:                                    55 min 1-4 Tobias Evensen Kalvang

HFK:                                    2 min 0-1 Abbas Ahmed, 10 min 0-2 Øyvind Tørrisplass (Vegard Vedvik), 12 min 0-3 Abbas (Vedvik) og 24 min 0-4 David Torralba (Tørrisplass)

ROS:                                   44 min Tobias Evensen Kalvang

HFK                                     64 min Gaute Sporan Tollefsen og 78 min Nils Egil Vedvik (trener)

Cornere:                             (0-3) 3-9

Sjanser:                                             (3-7) 5-17

Tilskuere:                          32 –

Dommer:                           Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) AD 1: Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) AD 2: Mesut Aricigil (Fjell SK)

En litt merkelig kamp, hvor HFK scoret på fire av sine fem første sjanser. Etter det ble det ikke mål på de neste 10-12 sjansene. Det var klasseforskjell på lagene, men ROS gav aldri opp og med samme innstilling fremover kan de greie seg. Men de er nok avhengig av sin tøffe og kompromissløse spiss Eric Hegmann for å ta nok poeng i innspurten.

Viktig fremover å ha fokus, lett å glippe. Det er veldig mange lag i divisjonen som må ta poeng og desperate lag er ikke lett å møte. Åssiden slo så vidt Stoppen på torsdag.

Neste kamp, er en ny av hengekampene pga «Hans» borte mot Sande tirsdag kl. 2000- Neste hjemmekamp er fredag mot Kongsberg kl. 1930

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 68 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) ammar Alhamdo (Sander Tovsrud Brenno 46 min) (Anker) Vegard Vedvik (Mathias Sætre Jensen 46 min) (VK) Abbas Amir (Ammar inn igjen 80 min) (IL) David Torralba (Erik Lien 46 min) og Simen Andreas Renslo (kap) (Torralba inn igjen 83 min) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Vedvik inn igjen 80 min) Ubenyttet reserver:

Referat

ROS hadde 7 poeng på de tre siste og vi var forberedt på en tøff kamp. HFK tok tak i kampen og allerede etter 2 minutter brenner Abbas ballen i krysset og 1-0. Like etter er ROS nærme, men skuddet sleives like utenfor. I det 10 minutt, finner assist kongen Tørrisplass, som drar av et par mann og 2-0. Like etter blir det 3-0 nok en gang ved Abbas. Hans 13 mål for sesongen. Det er veldig bra for en kantspiller, som også til tider har fått litt lite spilletid. Abbas er en prototype på Hallingtrøkk og en spiller som identifiserer HFK. For en innsats han har lagt ned, fra få år siden, det å være godt ute i rekken på junior 2 til nå å være en nøkkelspiller på HFK. Like etter var Tørrisplassen svært nærme 4-0, men skuddet snek seg like utenfor. Men vi trengte ikke vente lenge. I det 24 minutt øker HFK til 4-0 ved Torralba etter assist av Tørrisplass. Kampen var i realiteten avgjort. Men det er veldig viktig å ha en god og våken mann helt bakerst. ROS kom til en stor sjanse som Stave reddet mesterlig. Før pause hadde ROS et par sjanser til i tillegg til Abbas og Tørrisplass. Men lagene går til pause på 4-0 til HFK.

HFK har tett program om dagen og bytter tre mann i pausen. Der i blant Mathias Jensen som tidvis viste prov på gode ferdigheter. I andre omgang skapte HFK enormt med sjanser, men var fryktelig ineffektive. Renslo setter ROS keeperen på prøve etter tre minutter, men den duellen vinner ROS keeper. Like etter får ROS to cornere på rappen og på den andre reduserer di etter en voldsom kamp i boksen som vi taper og 1-4. Like etter ruller HFK opp et fint angrep og Renslo setter opp Abbas som kliner ballen i tverrliggeren fra 18 meters hold. Abbas har en ny megasjanse minuttet etter, men ballen vil ikke i mål. I det 14 min har HFK en stor dobbelsjanse, først ved Jensen, deretterTørrisplass. Utrolig at ballen ikke finner veien til nettmasken. Like etter dribler Renslo hele gjengen, men skuddet fra litt skrått hold redder ROS keeperen, som hadde en god dag på «jobben». I det 65 minutt fosser Renslo inn i boksen og blir lagt i bakken. Drolsum dømmer korrekt straffe. Abbas får sjansen til å få hattrick, men skuddet reddes av ROS keeperen. I det 67 min setter Tørrisplass opp Erik Lien, men skuddet blir litt for enkelt. Minuttet etter er det Tørrisplass som sløser bort en stor sjanse etter corner. Slik går det ut omgangen sjanse etter sjanse som vi ikke greier å sette i nettet. ROS sto veldig på, men greidde ikke å komme til de helt store sjansene. Det betyr at HFK vant 4-1 og sin 11 strake seier. Den rekka vil vi fortsette å forlenge.

Det var en grei kamp HFK leverte, seieren er viktig for å henge med Åssiden.

Det var Abbas Amir Ahmed som ble kåret til Dagens Lie Sport Halling. Han får mye skryt for sine offensive bidrag, men han er også sterk defensivt og en signalspiller.

Det er også betryggende at vi vinner kampen på en middels dag.

Det virker langt frem til Åssiden, men vi gir oss ikke før det eventuelt er umulig. Hadde vært gøy med en seriefinale i siste runden.

Les Hallingdølen - HFK fortset vinnarrekkja: – Eg elskar å vera ein del av dette laget! (hallingdolen.no)

Neste kamp borte mot Sande tirsdag, deretter Kongsberg hjemme fredag kl. 1930, her skal vårens tap hevnes. Kongsberg er det eneste laget vi ikke har slått i år.