STERK OVERTIDSSEIER BORTE MOT TOPPLAGET DBK. FØRSTE SEIER PÅ ØREN BANEN SIDEN 2014

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 3. Sep 2023

DBK       -             HFK                      (1-0) 2-3

DBK:                                    15 min 1-0 Vemund Eskevik og 48 min 2-0 Prince

HFK:                                    49 min 2-1 Anders Mastrup (David Torralba e/kast) 69min 2-2 Simen Renslo (Øyvind Tørrisplass e/corn) og 91 min 2-3  Renslo (Storeskar)

DBK                                    43 min Atef Mohammad, 56 min Marius Dokka og 70 min Faisal Mohamud

Cornere:                             (1-4) 3-9

Sjanser:                                             (1-6) 6-10

Tilskuere:                          50 –

Dommer:                           Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) AD 1: Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund) AD 2: Jonas Røsholt Heyerdahl (KIF) – Årets klart tøffeste kamp. To lag som ville mye, men kampen var fair. Dommerne la lista høyt, fikk god flyt, men hårfin balansegang. Kunne «stoppet opp» noen ganger for å roe, kanskje noen flere gule kort. Noen straffesituasjoner til begge lag. Flest hos DBK. MEN vanskelig å si, kanskje begge lag skulle ha et hver? Men uansett en rettferdig dømming i en tett og intens kamp.

Dette var en kamp som det var knytt mye spenning til. En veldig vanskelig bortekamp mot sterke DBK. Et lag vi alltid har slitt mot, vi har ikke slått dem på Øren banen siden opprykksåret 2014.

Tidlig i kampen hørte vi at Vestfossen hadde slått lederlaget Åssiden. Det gav oss enda mer tro på at vi kan ta igjen Åssiden. Men først måtte vi slå DBK, selv om vi synes det til slutt ble en fortjent seier, så satt den meget langt inn. Kampen kunne vippet begge veier. DBK hadde en stor sjanse rett før 90 min og rett før seiersmålet vårt kom. Dette var fjerde kampen i år vi har vunnet på overtid. To grunner til det. 1. Vi er godt trent 2. «Hallingtrøkk» vi står på hele veien og gir aldri opp.

Vi vet det fortsatt er langt opp til Åssiden, men vi skal stå på hele veien. Vi går for seier uansett i alle kampene som kommer, så får vi se om det kan føre oss ut i kvalifisering mot Telemark.

Neste utfordring er hjemme mot Hokksund fredag kl. 2000 – Vel møtt.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Erik Lien 80 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Per Nyhus 63 min) (Anker) Vegard Vedvik (VK) Abbas Amir (Ammar Alhamdo 46 min) (IL) David Torralba og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass Ubenyttet reserver: Sondre Sporan Tollefsen, Mathias Jensen og Henrik Granhaug. .

Referat

HFK kom godt i gang. Fikk god kontroll på ballen og spillet, men  DBK var mye mer direkte mot de to store og sterke spissene Prince og Vemund Eskevik. Etter 5 min tester Vegard Vedvik skuddfoten, men skuddet ble litt for løst. Etter 8 min kommer Sander Brenno fremover på en av sine mange raid. Unge Brenno har hatt en imponerende sesong så langt. Han finner Torralba, som igjen finner Abbas. Abbas slår den til Anders Mastrup, som dessverre fra god posisjon brenner den høyt over. Etter 12 min er det Vedvik som kommer til en stor sjanse, men lykkes ikke. Etter 12 minutter har HFK corner, meget godt slått og på bakre header Tørrisplass inn igjen og der kommer Gaute Tollefsen, som header rett på en DBK spiller som står på streken. HFK har vært god i starten og hadde fortjent å lede. Men mot spillets gang tar DBK ledelse, gode og sterke Eskevik viser klasse. Først så «vipper» han bort vår gode stopper og kjører på alene mot Stave, som er sjanseløs på avslutningen og 1-0 til DBK. Til tross for denne kalddusjen jobber HFK utrettelig videre. I det 17 minutt har Renslo en stor sjanse etter corner. Renslo som må være en av divisjonens desidert beste spillere, leverte en ny strålende kamp. Selv om HFK styrer mye, så er DBK utrolig tøffe og ikke minst farlig på kontraen. Med Dokka, Prince og Eskevik frem i banen. I det 28 min ropes det på straffe for DBK og fra min posisjon så det sånn ut. Men dommeren er bedre plassert og lar den gå. I det 35 min slår gutten med «gullfoten» et strålende frispark, Tyribakken løper inn i boksen og på volley fører han ballen videre, men rett utenfor fra meget god posisjon. Like etter er keeperen til DBK ute på tur og Abbas får vippet ballen over den utrusende keeperen, men dessverre går ballen i nettveggen og fortsatt 1-0 til DBK.

Det blir også pauseresultatet i en omgang HFK var det bestelaget. Andre omgangen blir mye jevnere, men det er alikevel ikke veldig fortjent at DBK går opp til 2-0 i det 48 min. En feilpasning i våre bakre rekker, setter DBK opp 2-1, alene med Stave slår Prince til siden av Stave. Som I sine beste stunder hadde avverget denne scoringen. Uansett 2-0 til DBK og oppoverbakken begynner å bli bratt ☹ Heldigvis svarer vi like etterpå, 49 min. HFK stiller opp for et langt kast, men tar et kort og Torralba slår et knallhardt innlegg foran mål og der Står Mastrup og pirker den i mål. Det var deilig og ikke minst viktig å svare så raskt, 2-1.

Herfra og ut, bølger det veldig frem og tilbake. HFK løper mer og har ballen mest, men DBK er alltid skumle på overgangene. I det 55 min ropes det nok en gang på straffe til DBK, den ser ikke vi. I det 59 min slår kanten inn et legg som sleives litt, men selv om Stave sikrer den ut, så er det ikke langt i fra, siden ballen detter opp på tverrliggeren 😉 I det 63 minutt er det HFK som mener vi skal ha straffe, denne gangen er det Renslo som drar seg inn i boksen, først  spark på achilliesen før han dyttes kraftig. AD og dommer synes den er litt for soft og lar spillet gå videre. I det 69 min kommer den fortjente utligningen, etter en corner. Er det noe klabb og babb, før Tørrisplass sentrer inn til Renslo som fra kort hold pirker ballen i mål. I det 71 minutt er DBK farlig frempå. Men «comeback-kid» Per Nyhus, redder med en flott takling i siste øyeblikk. Nyhus har imponert på trening i høst etter han kom tilbake. Han er en fin forsterkning i høstinnspurten. HFK gjør noe taktiske grep og kjører på enda mer offensive ressurser i jakt på seiersmålet. Det er kun 3 poeng som teller for oss fremover. I det 83 minutt er kampens store spiller, Renslo i det lekne humøret, han trikser og vipper ballen over 2 DBK spillere før han vipper den til Torralba, som for øvrig spilte en av sine aller beste kamper for HFK. Dessverre blir skuddet på hel volley fra 15 meter litt for løst og keeperen redder greit. I det 89 minutt har DBK en stor sjanse, men skuddet brennes over fra meget god posisjon. Scoringen der så hadde det blitt vanskelig med 3 poeng til HFK. I det 91 minutt tar Renslo ansvar, han setter fart midt på vår banehalvdel, drar av en mann, så en til, før to til blir løpt fra, han har kun igjen en forsvare og tar også ham, før han triller ballen forbi keeper til ellevill jubel på benk og bane. 3-2 til HFK og nok en gang avgjør vi på overtid. Meget god moral i laget, som gang etter gang kommer tilbake etter å ha ligget under.

Dette var en meget sterk seier av HFK og flere leverte på topp 4 div nivå. Torralba og Brenno er nevnt. Men Vedvik, som ikke har fått spilt så mange kamper som ønsket i år, spilte nok en solid kamp. Sander Tyribakken løper og løper, er god på ball og leverte vel årsbeste sett motstander tatt i betraktning. Men som nevnt oppe her, så var det kaptein Renslo som var klart best. Han er i superform om dagen og ble fortjent kåret til DAGENS LIE SPORT HALLING.

Neste kamp er hjemme mot Hokksund. Blir en ny tøff kamp, så vi trenger deres støtte. Vel møtt fredag kl. 2000 på Hallingmo.