IKKE MYE ROLIG PÅ ROLIGHETSMOEN. HFK TOK SEIEREN PÅ OVERTID I EN SPENNENDE 9 MÅLSTRILLER.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Aug 2023

Modum               -             HFK                      (3-3) 4-5

MFK:                                   12 min 1-0 Narongdet Solbakken, 22 min 2-0 Solbakken, 33 min 3-1 Sivert H Sætre og 72 min str 4-4 Holt Sætra

HFK:                                    29 min 2-1 Gaute Tollefsen (e kast. Sander Brenno), 40 min 3-2 David Torralba ( Ammar Alhamdo), 45 min 3-3 Øyvind Tørrisplass (Vegard Vedvik), 67 min 3-4 Abbas Amir Ahmed (e corner Torralba) og 95 min 4-5 Ahmed (Mikkel Storeskar)

MFK

HFK                                     60 min Ammar Alhamdo og 85 min Mikkel Storeskar.

Cornere:                             (2-2) 2-4

Sjanser:                                             (6-6) 9-11

Tilskuere:                          111 – Mye folk og en del hallinger. God stemning i denne spennende og intense kampen.

Dommer:                           Maliha Ahmady (Mjøndalen IF) AD 1: Adrian Forsberg (DBK) og AD 2: Younes Goumiri (Eiker Kvikk) – Veldig intens og vanskelig kamp. Noen tvilsomme avgjørelser, blant annet straffa til Modum (se reglementet). Men viser prov på at hoveddommer kan bli en god dommer på sikt. Har noe av æren for at det blir så spennende og intens kamp ved å legge lista ganske høyt. Men det er selvfølgelig en balansegang.

HFK var litt spente på kampformen etter utsettelse på grunn av «Hans» og tre uker uten 4 div kamp. Treningene har vært bra, men kamp er alltid noe annet. Troppen til HFK ser sterk ut om dagen og hvis vi fortsetter med gode treninger og dedikasjon så skal lag slite med å slå oss i høst.

Modum hadde åpnet høsten med to storseiere og viser god form. De har også klassespillere som Sivert Holth Sætra og Solbakken, som skapte store problemer for HFK. Sætra er en herlig kapteins type, som har kapasitet til å spille på høyere nivå.

HFK har under Jansen sine 18 år IKKE slått Modum på bortebane i seriespill, unntaket er en cupkamp på Vikersund i 2015. De er i likhet med oss i ferd med å bygge opp en solid tropp for høsten.

Neste kamp er hjemme mot Stoppen søndag 27 august kl. 1500

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 65 min) (MS) Gaute Tollefsen og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Anker) Vegard Vedvik (Mathias Jensen 74 min)(VK) Ammar ALhamdo (Abbas Amir 65 min) (IL) David Torralba (Erik Lien 74 min) og Simen Andreas Renslo (kap) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass Ubenyttet reserver: Sondre Tollefsen (fikk en følelse på oppvarming og sto over.

Referat

HFK kom godt i gang og hadde en stor sjanse allerede etter 2 minutter ved Øyvind Tørrisplass. Men Modum var aggressive og gode. De vant ballene flere ganger på våre overganger og ble veldig farlige. HFK var litt på etterskudd i skyving og i presset, samt at vi kom for ofte i ubalanse etter unøyaktigheter fremover. Men HFK kom til de største og beste sjansene og etter 9 minutter får Ammar en gylden mulighet, men skyter over fra god posisjon. Like etter har Tørrisplass en ny ok mulighet etter bra forarbeid av Renslo, men snubler litt i ballen og det blir ufarlig. Modum er veldig skumle på overganger og etter 12 minutter tar de ledelsen 1-0 på en overgang, litt ufortjent med tanke på sjansefordelingen. Men i banespillet var de litt foran. Etter scoringen fikk Modum blod på tann og HFK hang litt i tauene. De hadde gode muligheter både i det 14 og 18 min, før de økte ledelse etter 24 minutter til 2-0. Nå var Modum gode og kom tett på flere gode muligheter. Selv om vi aldri gir opp, så hadde nok 3-0 blitt tungt. Kampen hadde høyt temp. I det 29 min får HFK kast høyt oppe på høyre side, Brenno tok turen over for et langt kast. De tar et kort og Brenno legger etter hvert et strålende innlegg til Gaute Tollefsen, som står overraskende alen og header ballen bak en sjanseløs Modum keeper. HFK kom gradvis mer og mer inn i kampen og det virket som Modum hadde løpt litt fra seg. Derfor var det kjipt at de fikk en enkel 3-1 scoring. Stave ble blendet av sola, som han hadde i ryggen 😉 og slapp ballen enkelt inn. I det 38 minutt kipper Renslo Tørrisplass alene igjennom, små marginer fra en ny HFK scoring. HFK styrer nå kampen og kjører på mot Modum målet. I det 40 minutt, ruller vi bra opp med flere gode involveringer, til slutt er det Ammar som sender Torralba igjennom, han drar av 2 spillere før han banker ballen i mål 2-3. På overtid i første omgang, slår Vedvik Tørrisplass igjennom og her gjør toppscoreren sitt 16 mål for sesongen. Han finter keeperen på rompa og triller ballen i mål. 3-3 til pause etter en intens og spennende førsteomgang.

Slutten på omgangen viste HFK at de hadde skumle hensikter på Rolighetsmoen. Men noen små justeringer, så kunne det bli riktig så bra.

Også andre omgangen åpnet HFK bra. Torralba hadde en stor sjanse allerede etter 2 minutter. Like etter var det rett før Renslo fikk satt opp Tørrisplass, men det ble med nesten. HFK styrte veldig bra i starten av omgangen og Vedvik som var noe rusten i starten av kampen, viste at han blir en viktig spiller i høst etter et år i militæret.

HFK styrte og det var fortjent at Abbas Amir med sitt førte touch på ballen headet Torralba sin meget gode corner i mål og 3-4. Like etter fikk HFK annullert et mål for en hårfin offside. HFK virket til å ha god kontroll, men så får Modum straffe, noe vi mener er feil i forhold til reglementet. Men handsreglen og praktiseringen av den er det vanskelig å bli klok på. Det som skjedde var at ballen gikk i låret til Sander Tyribakken og opp i armen, som sto litt ut fra kroppen. Hadde ballen truffet direkte i hånden så hadde straffen vært grei. Men siden den går innom en annen kroppsdel først, så skal det ikke dømmes. (Under punktet «Uventet ball»). Modum scorer, men Stave hadde en hånd på ballen. Etter den scoringen vippet kampen i alle retninger. HFK hadde sjanser og Modum. Modum hadde en megasjanse rett før slutt med Modum spissen brente skuddet upresset over fra godt hold. I det 47 minutt får vi frispark ved midtstreken, Storeskar slår den flott opp i boksen. Her blir det mange tøffe dueller før G Tollefsen header ballen mot mål. Men der står det en Modum spiller og redder på streken. På overtid av overtiden, får HFK et nytt frispark i ca samme posisjon. Men den blir avklart ut til Storeskar igjen som slår den opp på vår venstre side. Her fighter Abbas seg igjennom og alene med keeper banker han den i målet med et slott skudd. 5-4 til HFK til stor glede. Like etter blåser dommeren av kampen og HFK tar med seg 3 viktige poeng hjem til Hallingdal.

Dette var en kamp som kunne vippet begge veier, men hvis et lag skulle vinne så var det ikke urettferdig at HFK vant.

Flere på HFK leverte en god kamp. Laget kjempet og jobbet knallhardt. Backene Anders Mastrup og Sander Brenno spilte meget bra, men det er vanskelig å komme utenom Abbas som Dagens Halling og Lie Sport spiller. Han var meget skuffet over å bli vraket, men kom inn 30 minutter før slutt med voldsom energi og vilje. I tillegg scoret han to mål og den avgjørende 5 minutter på overtid. Kan det svares bedre 😉

Dette var tredje kampen vi avgjør på overtid i år og andre kampen vi vinner 5-4 på bortebane. Husk å meld dere inn i målklubben ;)

Vi går for seier i alle kampene fremover, så vi håper på hjelp fra de andre klubbene til å hindre Åssiden fra å vinne serien.

Neste kamp er hjemme mot Stoppen søndag 27 august kl. 1500. Her skal vi ha revansje etter det forsmedelig tapet i vår.

Se referat fra Bygdeposten (bak betalingsmur) Nyhet, Sport | Modum tapte på overtid (bygdeposten.no) og hjemmesiden til Modum (1) Facebook