HFK MED NY SEIER, HJEMME MOT SVELVIK. VI KAN KNAPT VENTE PÅ ÅSSIDEN KAMPEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 29. Jun 2023

Herrer:

HFK                -           Svelvik (2-1) 4-1

HFK:                           17 min 1-0 Øyvind Tørrisplass(Renslo), 38 min 2-1 Tørrisplass (Renslo)  66 min 3-1 Johannes Dokken Kleppo (Renslo) og 82 min 4-1 Tørrisplass (Abbas)

Svel:                           36 min Mats Pedersen

HFK                            90 min Kristian Svenkerud

Svel                            44 min Ben Årnes, 56 min Anders Jonsen, 80 min Thomas Brun Pedersen og 83 min Einar Floberg

Cornere:                     (1-0) 5-0

Sjanser:                       (5-1) 12-2

Tilskuere:                   136 – I strålende sommervær. Håper på det doble på fredag, når Åssiden kommer på besøk til toppoppgjøret.

Dommer:                    Adem Satici (Strømsgodset IF) AD 1: Nan-Chun Chen (Ådal IL) AD 2: Nils Gunnar Bjerke (Modum FK) – Grei dømming i en lettdømt kamp.

HFK tok en solid seier mot et noe skaderedusert, men hardtarbeidende Svelvik lag. Thomas

Brun Pedersen motiverte og fikk gutta til Svelvik til å yte max.

HFK var klart best igjennom kvelden, men et lag med Mats Pedersen er alltid skumle.

HFK kom ikke helt opp på toppnivå i første omgang, men gjennomførte en veldig solid andre

omgang. Det ble en fin gjennomkjøring før ubeseirede Åssiden kommer på besøk. De skal vi

ta 😉

Tidvis leverte HFK godt angrepsspill, med Øyvind Tørrisplass i særklasse. Det defensive var

solid, selv om det sprakk opp et par ganger var det ikke mye Svelvik kom til. Til tross for

veldig tett program med mange kamper den siste tiden, så virker det som vi har mye energi.

Vi har rullert bra på troppen og er klare for Åssiden.

HFK gode form fortsetter, og vi skal gi alt for å avslutte vårsesongen med seier over de

suverene serielederne Åssiden som kommer på besøk fredag.

HFK-Åssiden fredag Kl. 1930.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Johannes Kleppo Dokken (MS) Gaute Tollefsen( Henrik Granhaug 83 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Anders Mastrup 74 min) (Anker) Sondre Sporan Tollefsen (Ammar Alhamdo 45 min) (VK) Erik Lien( Abbas Amir 60 min) (IL) David Torralba(Mathias Jensen 83 min) og Simen Renslo (kap) (HK). Sander Tyribakken (Spiss) Øyvind Tørrisplass(Kristian Svenkerud 83 min) Ubenyttet reserver: Jakub Prychek og Gjermund Kvarteig .

Referat

Tirsdag kveld tok HFK imot Svelvik til ny seriekamp. Det var en jevn start på kampen uten de store sjansene. HFK var gode i presspillet høyt på banen, men slet med å finne de riktige pasningene på siste tredjedel. Men etter 17 minutter blir Øyvind Tørrisplass spilt fint igjennom av Simen Renslo alene med keeper, han forholder seg kald og rolig, runder keeper og setter ballen enkelt i det åpne målet, og det står med det 1-0. Få minutter senere kommer HFK nedover venstrekanten, Erik Lien mottar ballen like innenfor 16-meteren og dribler seg gjennom forsvaret, men avslutningen går rett på keeper. Når 23 minutter ruller HFK opp et fint angrep, Storeskar finner Kleppo på kanten som slår inn til Tørrisplass som drar seg fint forbi Svelvik forsvaret, men avslutningen blir til slutt for svak og keeper har god kontroll. Når omgangen er halvspilt kommer man inn i en periode med mange harde dueller og tøffe taklinger på midten, og dommer ser seg nødt til å gi tilsnakk til flere Svelvik spillere og HFK benken. 35 minutter er spilt og David Torralba kommer på et løp på høyrekanten, han får lagt inn fra dødlinja hvor ballen ender hos Simen Renslo, men nok en gang blir det en lett redning for Svelvik keeperen. Svelvik setter fort i gang og Svelvikspissen Mats Pedersen kommer på et godt løp, ender alene med keeper og setter inn utligningen. 1-1 etter 36 minutter. Men HFK brukte ikke lange tiden på å ta tilbake ledelsen. Også denne gangen er det Øyvind Tørrisplass som er alene med keeper, keeper kommer ut, men Øyvind kommer seg forbi og setter inn 2-1 fra spiss vinkel. Nok en gang var det HFK sin meget gode kaptein Renslo som satt opp Tørrisplass. Etter 41 spilte minutter tror Svelvik de nok en gang har satt inn en utligning, men dommer dømmer korrekt nok for en hårfin offside. Med det blir pauseresultatet 2-1.

HFK går rett i angrep i andre omgang og Torralba skyter fra distanse, men skuddet går utenfor. Når 53 minutter er spilt er det Erik Lien som kommer seg fri på vår høyre side, han finner Tørrisplass, som dribler 3-4 mann før han slår 45 til Simen Renslo som mutters allene dessverre kommer bakpå og skyter et godt stykke over mål. HFK forsøker seg på et raskt frispark etter 61 minutter etter en felling midt på banehalvdelen til Svelvik og tar de litt på sengen, men avslutningen fra Ammar blir litt for svak. Etter 66 minutter slår Simen Renslo et innlegg inn mot sentrum, der finner han Johannes Kleppo som slår to Svelvik-spillere i duell og øker ledelsen til 3-1. Dette var Renslo sin 3 målgivende for kampen.

Øyvind Tørrisplass jobber hardt nede ved dødlinjen for å holde ballen i spill etter 72 minutter og får til slutt sendt ballen inn i feltet igjen, det ender med en avslutning på mål for HFK, men også denne gangen redder keeper. Minuttet senere holder Svelvik keeperen på å knote det skikkelig til, da han forsøker å få kontroll på en høy ball som kommer inn i feltet, men han ender opp med å miste ballen som triller få centimeter utenfor stolpen. Det skulle gå 78 minutter før Svelvik kom seg til sin første store sjanse i omgangen når de slår et innlegg fra høyre mot bakerste stolpe, men keeper Per Oscar får forstyrret Svelvik spilleren nok til at avslutningen går over mål. Øyvind Tørrisplass kommer på nok et godt løp etter 80 minutter og er på vei forbi forsvaret når han felles av bakerste Svelvik forsvarer, tribunen roper på rødt kort, men dommer nøyer seg med å gi det gule kortet. To minutter senere kommer HFK seg til en enorm dobbeltsjanse. Først er det Simen Renslo med ett fantastisk skudd fra kanten av 16-meteren som smeller i tverrliggeren. Returen havner hos Abbas Amir som sender ballen videre til Øyvind Tørrisplass. Formspissen er ikke vond å be og skaffer seg et hattrick etter 82 minutter. Kun to nye minutter er gått før Tørrisplass nok en gang er frampå etter et frispark, men denne gang treffer han ikke ballen i avslutningsøyeblikket. Kristian Svenkerud pådrar seg et noe unødvendig gult kort etter 88 minutter når han spiller bort ballen etter at dommer har gitt et frispark til Svelvik. HFK kommer seg til en siste sjanse etter 90 minutter når Simen Renslo finner Abbas på kanten av 16-meteren, men avslutningen går like utenfor.

Med det tar HFK nok en fortjent hjemmeseier godt hjulpet av Øyvind som er i fantastisk form om dagen, og ligger nå kun et mål bak på toppscorerlisten. Det ble til slutt en komfortabel seier hvor Svelvik slet med å komme seg til de store sjansene

Flere spillere leverte en god kamp. Dagens Lie Sport spiller ble Øyvind Tørrisplass, men kaptein Renslo leverte også en solid kamp. Stopperparet Storeskar og Tollefsen har virkelig funnet sammspillet og det lover bra for fredagens kamp, samt høsten. Vi har bra bredde i troppen og har fått rullert litt. I denne kampen kom Abbas inn med mye energi og trøkk, som ikke Svelvik satt så veldig pris på 😉

Nå venter serieledere Åssiden til den siste seriekampen på fredag før laget tar en velfortjent sommerferie. HFK ligger for øyeblikket på 2. plass på tabellen, tre poeng foran både Konnerud, Vestfossen og Drammens BK.

Vi ønsker Svelvik lykke til videre i sesongen.

Fredag har vi hjemmekamp mot Åssiden fredag kl. 1930

Vi har hatt godt med tilskuere på kampene, men håper på å komme over 200 igjen til fredagens toppkamp. 😊

Se Hallingdølen referat  Brennheite Øyvind scora hat trick - nærmar seg toppscorar-tittel (hallingdolen.no)