HFK SLO TILBAKE MED EN IMPONERENDE FORESTILLING MOT JEVNAKER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 10. Jun 2023

Herrer:

HFK                -           Jevnaker   (1-0) 5-0

HFK:                            18 min 1-0 Øyvind Tørrisplass(Erik Lien), 49 min 2-0 Tørrisplass (Ammar Alhamdo), 63 min 3-0 David Torralba (Simen Renslo), 75 min 4-0 Tørrisplass (Sander Tyribakken) 93 min 5-0 Sander Tyribakken (Renslo)

JIF:

HFK

JIF                               25 min Bendik Svensbråten og 55 min Oddur Heidardsson

Cornere:                     (0-3) 3-7

Sjanser:                       (5-1) 13-5

Tilskuere:                   133 – I strålende sommervær. Håper på enda flere neste fredag.

Dommer:                    Lahbib Elkhali (Eiker Kvikk) AD 1: Josof Askari (Kongsberg IF) AD 2: Younes Goumiri- La en veldig fin list. Bra flyt i kampen, den beste trioen vi har hatt i år.

En veldig bra gjennomført kamp av HFK. Etter å ha mistet en del sentrale spillere etter

forrige høst, så er det fantastisk å se prestasjonene. Tidvis glitrende angrepsspill. Men med

så mange offensive spillere i laget, blir det innimellom litt utfordringer på defensiven 😉

I strålende høstvær leverte HFK en veldig god kamp. Bra og hurtig pasningsspill, variert

angrepsspill og utrolig dedikasjon i forhold til arbeidsinnsatsen. Det er synd vi har rotet bort

noen poeng ellers tror jeg at vi kunne kjempet helt der oppe mot Åssiden.

Ny hjemmekamp førstkommende fredag kl. 1930 mot Svelvik

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Ammar Alhamdo (MS) Gaute Tollefsen (Henrik Granhaug 81min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Ole Cato Stubberud Haugen 79 min) (Anker) Sondre Tollefsen (Kristian Svenkerud 79 min) (HK)Erik Lien (Sander Tyribakken ) (IL) Abbas Amir (Jakob Rønsen 79 min) og Simen Renslo (kap) (HK). David Perez Torralba  (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Jonas Bergane 79 min) Ubenyttet reserver: Anders Mastrup.

Referat

HFK tok tak i ballen fra start. De styrte spillet, med hurtig og variert pasningsspill. I det 15 minutt rullet vi opp på vår side og Abbas Amir fikk av gårde et greit skudd, som JIF sin meget gode keeper reddet. Etter 18 minutter, snapper Erik Lien som i sin første kamp fra start på A-laget fosset nedover siden før han la perfekt inn til Tørrisplass, som scoret greit fra kort hold og 1-0. HFK fortsetter å styre men Jevnaker er skumle på overgangene. I det 31 min blir JIF spissen spilt alene igjennom mot Stave i HFK målet. Men Stave gjør en vanvittig god redning. Like etter slår Ammar en av flere strålende pasninger, han finner Torralba som avslutter på en god måte, men JIF keeperen gjør en kjemperedning. I det 37 minutt er det Renslo som slår løpsvillig Torralba alene igjennom, men igjen redder JIF keeperen mesterlig. I det 42 min er det Torralba som setter opp Tørrisplass, men skuddet blir litt for dårlig plassert. HFK gikk til pause med 1-0 ledelse, som hadde vært større uten JIF sin gode sisteskanse. HFK var fornøyd med mye av spillet, men ikke effektiviteten.

I andre omgang, bestemmer vi oss for å steppe opp enda et hakk og JIF sliter med å henge med. I det 48 minutt øker HFK fortjent ledelsen, Ammar slår Øyvind fri og han gjør ingen feil og 2-0. HFK dominerer banespillet og JIF er ikke så skumle på overgangene. Storeskar og Tollefsen rydder greit opp gang på gang. I det 51 minutt slår Torralba ett fantastisk frispark på Renslo som tar den ned på brystet ca 14 meter fra mål, men dessverre alene med keeper banker han den hårfint over på en knallhard volley. I det 62 minutt setter Renslo opp Torralba og på det tredje skal det skje. Alene igjennom gjør han ingen feil og 3-0. Like etter sover vi og JIF kommer seg rundt på vår venstre side, et flott innlegg finner en JIF spiller alene på bakre, men han banker den over på åpent mål. Like etter er det den «nye» høyrebacken vår Ammar som nok en gang finner Torralba, men avslutningen reddes av JIF keeperen. Minuttet etter er det Torralba som finner Tørrisplass, men nok en gang redder keeper. Nå er HFK veldig på. I det 76 minutt punkteres kampen definitivt innbytter Tyribakken som har vært ute med skadet noen uker stusser igjennom Tørrisplass som alene med keeperen spiller mellom beina på ham og 4-0. Like etter hat JIF en ny stor sjanse, men nok en gang skytes det over fra veldig god posisjon. I det 83 minutt kommer dagens hardeste skudd. Torralba finner Rønsen på bakre, som kliner til på volley, dessverre rett på keeperen. Bare litt til siden så hadde keeperen vært sjanseløs. I det 86 minutt har JIF sjansebonanza, men Stave varter opp med 3 superredninger på kort tid. JIF hadde nok fortjent en scoring. Like etter får dessverre JIF keeperen en skade i hofta og må forlate banen. I det 92 minutt blir Tyribakken spilt alene igjennom etter en fantastisk pasning fra kaptein Renslo og 5-0.

HFK leverte en meget god kamp, noe av det beste på lang lang tid. Variert og godt pasningsspill, mange sjanser og mange flotte scoringer. Og i tillegg noen fantastiske redninger av begge keeperne.

En lokal jury kåret tremålsscorer Øyvind Tørrisplass fortjent nok til dagens Lie sport Halling. Men dette var en imponerende lagsseier og vi håper vi skal greie åå følge opp i vårsesongens 3 siste kamper.

Vi ønsker Jevnaker lykke til videre i sesongen.

Neste kamp er da også hjemme og denne gang mot Martin Dammens Svelvik. De kampene er alltid jevne, så vi trenger din støtte. Møt opp på fredag kl. 1930, det fortjener gutta. 😊

Se Jevnaker referatet Halling-smell en fredagskveld (jif.no)

Se Hallingdølen referat Scora hat-trick då HFK knuste rivalane: – Eg er eit uromoment på topp (hallingdolen.no)