TAP BORTE MOT KONGSBERG PÅ EN VANSKELIG BANE

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Jun 2023

Herrer:

KIF      -           HFK    (3-0) 3-2

KIF:                             8 min 1-0 Jørgen Engerud, 22 min 2-0 Sondre Hakavik 45 min 3-0 Hakavik

HFK:                           84 min 3-1 David Torralba (Erik Lien) og 91 min 3-2 Tørrisplass (Renslo)

KIF:

HFK:                           74 min Johannes Dokken Kleppo

Cornere:                     (5-3) 7-7

Sjanser:                       (3-2) 3-4

Tilskuere:                   84 – I flott vær.

Dommer:                    Vegard Woll (Nesbyen Il) AD 1: Joachim Bakkalia Buchmann (Uvdal IL) AD 2: Geir Johannessen (Stoppen Stoppen SK) – Litt uklar list og vi mener et klart frispark blir oversett på 0-3 målet. Samtidig ville sikkert KIF hatt en straffe.

Mange mål i en sjansefattig kamp. Vi er ikke helt vandt med gress og sleit spesielt i første

omgang med å ta vare på ballen og sette opp vårt spill. Vi er også ikke tøffe og lure nok på

dødballer imot. Dette slutter aldri å forundre meg, at lag er gode på dødballer for men sliter

imot ☹. Ut over i kampen tok vi mer tak og det var marginer fra å ta med oss 1 poeng

hjem, som vi nok minst hadde fortjent ut ifra spill og sjanser.

Neste kamp er hjemme mot Jevnaker fredag 9 juni kl. 2000

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Gaute Tollefsen(Magnetun 70 min) (MS) Chris Magnetun (Johannes Dokken Kleppo) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (Anker) Sondre Tollefsen (Jakob Rønsen 45 min) (HK)Ammar Alhamdo (Tarjei Bakke 70 min)  (IL) Abbas Amir (Erik Lien 61 min) og Simen Renslo (kap) (HK). David Perez Torralba  (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Eirik Reime Thorberg 93 min) Ubenyttet reserver: Henrik Granhaug.

Referat

Litt rotete start på en humpete gressbane. KIF får noen dødballer og det skaper litt stress hos oss. Og i det 8 minutt, så tar de ledelsen 1-0 på et langt kast. Kampens forløpe etter scoringen er at HFK tar mer over i banespillet, mens KIF stadig vekk er farlige på overgangene. I det 16 minutt ruller vi opp et godt angrep. Storeskar finner det stadige uromomentet Øyvind Tørrisplass, han avslutter bra. Men keeperen til KIF redder ut til corner. Lite sjanser og mye rotete spill av begge lag. HFK har mest ball, men KIF er noe tøffere. I det 21 minutt jobber Ammar Alhamdo frem en god sjanse til Tørrisplass, keeper gir retur, men Renslo greier ikke sette den i mål. Da er det ganske typisk i at neste minutt så øker KIF til 2-0 på en god kontring. HFK tar mer over nå, men det er KIF som øker til 3-0 like før pause, hvor HFK sin gode stopper Storeskar blir tatt og skulle hatt frispark i forkant av målet.

2 omgang HFK gjør noen endringer. Rønsen og Dokken inn, noe som skaper mer fart og stabilitet i laget. HFK tar mer tak i ballen, men det er KIF som fortsatt virker farligst. Men på slutten tar HFK kraftig over og presser KIF veldig på defensiven. I det 84 minutt kommer endelig en redusering til 1-3. HFK bombarderer KIF og det er til slutt Torralba som skyter fint i mål. Presset fortsetter og i det 93 minutt får vi en ny redusering, denne gang ved Tørrisplass etter en utsøkt pasning av Renslo og 2-3. HFK presser på slutten, men greier ikke å få ballen i mål.

KIF vinner noe ufortjent, så nå må vi heise oss og ta revansje på fredag hjemme mot Jevnaker.

HFK leverte en kamp noe under forventet nivå. Men gutta jobber bra og greide nesten å hente inn et poeng etter en god sluttspurt. Sander Brenno viser god form om dagen og ble kåret til dagens Lie sport Halling. Resnlo og Torralba var viktig i 2 omg når vi tok over mer og mer. I tillegg har Kleppo og Rønsen gode innhopp.

Vi ønsker Kongsberg lykke til videre i sesongen.

Neste kamp er hjemme mot Jevnaker fredag kl. 1930 - Vi skal revansjere det sure tapet mot dem i fjor. 😊