Eiker/Kvikk        -             HFK        (0-1) 2-1

E/K:                      75 min 1-1 Christoffer Østmoen og 87 min 2-1 Østmoen

HFK:                     38 min 0-1 Øyvind Tørrisplass (Ammar Alhamdo)

E/K:                      63 min Even Kristoffersen Granstad, 90 min Lirigzon Abdullahu og 90 min Martin Røren

HFK:                     57 min Per Oskar og 67 min Mikkel Storeskar.

Rødt kort:

Cornere:             (0-2) 2-4

Sjanser:               (1-6) 4-9

Tilskuere:            35 – Mange hallinger.

Dommer:            Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF), Adem Satici (Strømsgodset IF) og Roar Fjeldheim (IBK)  -

For et utrolig surt og ufortjent tap. Men slik er fotballen inni mellom. Når vi ikke setter de store sjansene og leder kun 1-0 på slutten, så kan det snu. Vi har oss selv og takke, selv om vi også ble snytt for to klare straffer. Eiker/Kvikk var energiske på slutten og fikk vippet kampen i sin favør.

Vi ser frem til neste kamp, hjemme mot Sander- Revansje

Neste kamp er Sande fredag 14 april kl. 1930 på Hallingmo.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken 71 min) (MS) Gaute Tollefsen ((Mastrup inn igjen 82 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Chris Magnetun 71 min) (HK)Ammar Alhamdo(Jakob Rønsen 63 min), Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) og (VK) Øyvind Tørrisplass (Fri). Abbas Amir (August Fosse 63 min) (Spiss) David Torralba (Ammar Alhamdo 85 min) Ubenyttet reserver: Henrik Granhaug, Noor og Sondre tollefsen (skadet).

Referat

HFK tok raskt styring i kampen. Men litt mye unøyaktige pasninger førte ikke til store sjanser de første 10 min). Men i det 10’ende minutt rullet vi opp et flott angrep. Renslo trer igjennom Ammar som drar seg igjennom på vår høyre side og slår den 45 til Abbas, som fra kort hold brenner den over. Nesten det samme skjer etter 13 minutter, men denne gang setter den vanligvis treffsikre Torralba ballen over fra god posisjon. To flott angrep som bør og må ende med mål. Vi er gode i denne perioden og i det 17 minutt er det Storeskar som setter keeperen på prøve med et langskudd som keeperen må gi retur på. Dessverre ingen Hallinger først på den. Vi var et par hakk bedre enn E/K og styrte det meste. I det 26 min kommer E/K på sin første sjanse, etter en av mange enkle balltap vi dessverre hadde i dagens kamp. Stave avverger bra på den muligheten. Like etter har Torralba en ny stor mulighet, men lyktes dessverre ikke. I det 38 minutt er det Ammar som kommer alene igjennom, litt skrått, men god posisjon går skuddet like utenfor. Vi burde ha ledet komfortabelt før 1-0 målet kom. Nok en gang rulles det opp med Ammar på vår høyre side, han skyter ballen i stolpen, men denne gang tar vi returen ved Øyvind Tørrisplass og en veldig fortjent ledelse 1-0. Det var et flott angrep, regigert av Torralba og Renslo.  HFK går til pause med en fortjent ledelse, men ut fra spill og de store sjansene burde ledelsen vært større enn 1-0.

Andre omgang åpner på samme måte. HFK styrer, men gir bort noen gode overgangsmuligheter til E/K som de heldigvis ikke greier å omsette til sjanser og mål. I det 60 minutt får Stave gult kort for uthaling av tiden. Merkelig, vi er det laget som prøver å holde tempoet oppe og det vanlig fra en dommer hadde vært å gitt et lite hint. Dommeren kom også i fokus i det 60 minutt med en matchavgjørende avgjørelse, vi legger opp et veldig bra angrep som sender Tørrisplass alene igjennom. Han har flere E/K forsvarere halsende etter og i det Tørrisplass skal skyte alene med keeper, blir han dyttet kraftig i ryggen av en E/K forsvarer, som sender Tørrisplass i bakken. Dommeren er vel den eneste som ikke ser det. Her skulle det vært straffe og rødt kort, og med 2-0 så hadde nok kampen vært avgjort. Vi fortsetter å styre kampen og jakter på 2-0 målet. Like etter ruller vi opp på venstre side og Tyribakken blir sendt igjennom, i det han skal skyte blir han taklet på stand foten og lagt i bakken. Luktet kraftig straffe av denne også. Så tungt dette. Vi sløser med sjansene og får ikke det vi skal ha i tillegg ☹ Renslo har en god mulighet etter corner, men skuddet blir blokkert. I det 72 min, kommer E/K til en god sjanse etter corner. Og i 75 minutt, kontrer de inn 1-1 etter et balltap på midten. En god kontring som resulterte i mål. Dette gav E/K blod på tann og de siste 20 min bølget det frem og tilbake. Men HFK greier ikke å skape de helt store sjansene. Vi er unøyaktige og blir stresset. Mange balltap gir også E/K trua på seier. Noe de greide etter en corner i det 86 min scorer de 2-1 målet. Det står seg også ut.

Utrolig kjipt å tape denne kampen og selv det selvfølgelig er veldig subjektivt. Så synes vi at vi ble snytt for 3 poeng på den ene og den andre måten. På et lag som var veldig ujevnt både som lag og individuelt, fra det helt strålende til det elendige falt valget på Dagens Lie sport Halling på Gaute Tollefsen som var solid helt til han dessverre måtte ut med krampetendeser rett før slutt.

Men vi får riste av oss skuffelsen og se mot første hjemmekamp mot Sande på Gol kl. 1930 14 april.

Vi ønsker Audun Fevik og Eiker Kvikk lykke til videre i sesongen.