STERK SEIER AV HFK BORTE MOT OLDENBORG

Postet av Hallingdal menn senior A den 4. Okt 2015

Oldenborg - HFK (1-1) 1-2

Oldenb: 24 min 1-0 Joakim Strømberg

HFK:27 min 1-1 Markus Thorberg (felt selv frispark) og 77 min 2-0 Anders Mastrup (Chris Magnetun)

Oldenb:26 min Joakim Strømberg, 33 min Lars Eide, 84 min Haakon Hylen og 87 min Hans Christian Fredriksen

HFK:23 min Jonas Bergane, 59 min Sondre Hole Dokken, 68 min Kyrre Sataøen, 85 min Markus Thorberg og 90 min Joachim Havikhagen

Cornere: (5-2) 7-6

Sjanser: (2-4) 8-7

Tilskuere: 30

Dommer: Morten Flaten, Årvoll IL AD 1 Christian Turc, Bærum SK og AD 2 Stian Drake Nordstrand IF. Fikk en del problemer i en vanskelig kamp

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Christian Nesselqvist (Chris Magnetun 28 min) (MS) Jesper Taaje og Sondre Hole Dokken(kap) (VB) Linus HedlundDef MB) Kyrre Sataøen og Simen Renslo (Off MB). Jonas Bergane(Anders Mastrup 15 min) , Markus Thorberg og Alfred Scriven(Mikkel Storeskar 55 min) (Spiss) Joachim Havikhagen Reserver:Tord Magnus Fagermo

Oldenborg sto med kun 3 hjemmetap før møtet mot oss og hadde nylig slått Nordstrand og Jevnaker hjemme. Vi forventet en tøff kamp og det ble det også. Men i motsetning til forrige bortekamp sto vi opp. Kampen var intens og spennende helt ut, selv om HFK kunne punktert kampen på et tidligere tidspunkt så levde muligheten for Oldenborg poeng til 5 minutter på overtid. Vi har nå med denne seieren klatret opp på 6 plass, men med flere lag hakk i hæl. Neste kamp er faktisk på samme bane, men mot en langt sterkere motstander i opprykksjagende Frigg. Mandag kl. 2015

KAMPREFERAT

Åpningen av kampen var litt tam av begge lag. HFK kommer til en stor sjanse etter 6 minutter, et flott angrep. Havikhagen legger ned til Bergane som spiller Thorberg alene igjennom. Men keeperen til Oledenborg gikk seirende ut av duellen. I det 13 minutt kommer Oldenborg i ok skuddposisjon, men Stanes redder greit skuddet fra 20 meters hold. I det 23 minutt tar Oldenborg ledelsen etter en corner, HFK følger ikke løpene bra nok og Joakim Strømberg får gå forholdsvis upresset opp og heade ballen i mål 0-1. Ikke helt fortjent, siden HFK hadde hatt ballen mest og skapte det som var av farligheter. I det 26 minutt er Thorberg på farten igjen, han dribler av et par Oldenborg spillere og er på vei igjennom, men blir lagt ned på 17 meter. Oldenborg spilleren fikk gult kort. Frispark skrur Thorberg i nærmeste kryss og 1-1. Flott scoring av Thorberg som var en håndfull for Oldenborg denne kampen. Etter den scoringen hardnet kampen veldig til og dommeren var ikke helt obs på det, det førte til en del pussige situasjoner. I det 37 minutt blir Havikhagen spilt alene igjennom av Thorberg. Men nok engang kommer Oldenborgs gode keeper seirende ut av situasjonen. I det 41 minutt drar Oldenborg spissen seg flott forbi Taaje innenfor vår 16 meter, men finner heldigvis ikke en å spille på og skyter fra skrå vinkel i nettveggen. Istedenfor scoring der gikk lagene til pause på 1-1. En forholdsvis jevnspilt første omgang mot et teknisk godt lag som liker å holde på ballen, men HFK burde allikevel ledet med bakgrunn i de store sjansene som ble misbrukt.

Andre omgang åpner med et godt HFK press og etter 4 minutter er det Sataøen som spilte igjennom Thorberg, avslutningen sniker seg dessverre like utenfor. I det 10 minutt skrur Storeskar ballen nesten rett i mål på corner, men der dukket dessverre av alle Dokken opp på streken og får avverget ledermålet!! I det 68 minutt er Oldenborg på ferde, et frispark fra midten blir slått inn i boksen og Stanes bokser ballen ut til 16 meteren der en Oldenborgspiller skyter på direkten, men skuddet sniker seg heldigvis like utenfor. I det 76 minutt kommer Anders Mastrup inn og det tok bare noen sekunder før han gjorde seg bemerket. Havikhagen stusset Magnetun fint igjennom, han kommer alene igjennom på litt skrått hold. Han prøver å finne Mastrup inne i boksen, men innlegget slår borti en Oldenborg forsvarer som med den utmanøvrer keeperen. Ballen er på vei inn i mål, men Mastrup sikrer scoringen fra kort hold. Herlig med scoring, første til Mastrup på A-laget og 2-1 ledelse. De siste 20 minuttene ble veldig intense og kampen bølget frem og tilbake. Det ble også mange kort i denne perioden og hele 9 gule totalt. Selv om det bølget veldig greide ingen av lagene å skape de helt store sjansene. I det 84 minutt spiller Sataøen opp på Thorberg som inne i boksen drar seg forbi to mann, før han blir lagt i bakken. De fleste tror det er straffe, men dommeren velger å dømme for filming!! Merkelig avgjørelse, selv om vi mener det var straffe og dommeren er uenig er det meget rart å dra opp kortet for filming. Bare minuttet etter blir en langpasning forfulgt av Thorberg han vinner duellen og er på vei alene igjennom, da stopperen drar han ned som siste mann. Her lukter det rødt kort, men dommeren vinker spillet videre. Når det skjer for tredje gang 3 minutter på overtid, denne gang mot Havikhagen blir vi nervøse for at seieren ryker. Jeg synes det for øvrig er pussig at Havikhagen og Bergane er fritt vilt for forsvarerne til de andre lagene, men når de lager et frispark da blir det gult. Havikhagen blir dratt ned i boksen i det han skal heade ballen i mål, men ingenting. 4 minutter på overtid får Oldenborg corner og HFK forsvaret opptrer panisk, avslutningen blir avklart så vidt det er til en ny corner også denne kommer Oldenborg til en stor sjanse men heldigvis ikke scoring. Det endte dermed med 2-1 seier til Hallingdal. Det var vi meget godt fornøyd med.

HFK ligger nå på 6 plass et poeng foran Nordstrand på 7 plass. Vi skal nå ut i en vanskelig bortekamp neste mandag mot lederlaget Frigg. Men det er ingen umulig oppgave, de spilte for øvrig 3-3 borte mot Nordstrand i går, et lag vi slo greit forrige helg.

Årets siste hjemmekamp er mot Korsvoll lørdag 17 oktober kl. 1500 på Gol.

Best på HFK på et solid HFK lag var Markus Thorberg, Mikkel Storeskar og Sondre Dokken. Det var også gøy å se Chris Magnetun på farten igjen, vi har savnet farta hans, noe ikke Oldenborg kommer til å gjør vil jeg tro ;) Men kampens høydepunkt var selvfølgelig når Mastrup med sitt susende skudd fra 3 meter fastsatte sluttresultatet til 2-1!!