FORTJENT SEIER BORTE MOT ET KRAFTIG FORSTERKET STEINBERG LAG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 7. Aug 2019

Steinberg           -              HFK       (1-3) 4-6

Steinb:                 34 min John Mosaku, 62 min Sayid Sharif, 74 min Mosaku og 87 min str Tim Johnsen

HFK:                     20 min 0-1 Per Nyhus (Lasse Moen Corner), 29 min 0-2 Magnus M Bækken (Jonas Bergane) 31 min 0-3 Bækken (Fosse) 63 min 2-4 Simen Andreas Renslo (Bergane) 82 min 3-5 Bækken (Vegard Vedvik) og 84 min 4-6 Bergane (Johannes Kleppo)

Stein:                   14 min Andreas Kristiansen, 37 min Markus Sødelind og 45 min Simonas Jurkus

HFK:

Rødt kort:          60 min Per Nyhus

Cornere:             (4-6) 5-8

Sjanser:              (2-7) 6-14

Tilskuere:         70

Dommer:             Henrik Moholdt (Holeværingen), AD 1 Espen Samulsen (Vestfossen) og Ad 2 Andre Hellum (Strømsgodset) -  Jevnt over ok, men bommer dessverre på situasjonen som fører til 2-3 målet og utvisingen på Per. Det ble også lagt til for lite, greit for oss men 😉 Selve situasjonen tok 4.40 og det ble lagt til 4 minutter. Men selv om vi er uenige om enkelte situasjoner og spesielt den overnevnte så er dette en god trio på dette nivået.

Det ble en spesiell inngang til denne kampen pga markering av det tragiske ulykken med fatal utgang for Kim Andre Nielsen og hans sønn Benjamin. Det ble en fin markering av en legende i Eiker fotballen.

Første borteseier i målrik kamp mot Steinberg. Dette var en kamp og frykte med god grunn. Med tap hadde vi rotet oss ned i nedrykksstriden. Seier ville gjøre at vi får kontakt opp til 6 plassen(4 poeng bak)

Vi hadde muligheten til å punktere kampen på 0-3, men slapp dessverre Steinberg inn i kampen igjen. Etter litt kommunikasjonssvikt på 1-3 og ikke minst en feilaktig utvisning som også førte til 2-3. Spillerne jobbet knallhardt etter utvisning, selv om flere av dem nok var litt kjørt etter en hard Norway cup turnering.

Nå er det full fokus inn mot Konnerud kampen, her ønsker vi revansje fra vårens kamp. Nå skal det klinkes til.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Gaute Vedvik (MS) Per Nyhus og Adrian Lugo Bredesen (VB) Olav Kvåle Myksvoll(Def MB) August Fosse og Lasse Moen (Vegard Vedvik 16 min)  (Off MB). Simen Andreas Renslo (kap), Magnus Bækken og Johannes Kleppo Dokken (Eirik Reime Thorberg 9 min) (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Johnas Ulshagen Jorde og Vebjørn Haug.

Referat etter videogjennomgang.

En litt forsiktig start på kampen, med et par dødballer til hver av lagene. HFK tar litt mer tak etter hvert og i det 10 minutt fyrer Renslo av et fantastisk volleyskudd. Dessverre smeller den rett i tverrliggeren. HFK fester grepet og på en corner etter 14 minutter er Adrian Bredesen veldig nærme, men headingen går like utenfor. Derfor var det veldig fortjent at vi tok ledelsen på en ny corner etter 20 minutter. Keeperen til Steinberg måtte gi corner på et ok skudd fra Simen Renslo. På corneren fra Moen bokser keeperen ut til Per Nyhus som smeller ballen i krysset og 1-0. Like etter er Steinberg på farten ved Andreas Kristiansen, men skuddet går i tverrliggeren. I det 26 minutt, legger Myksvoll flott inn til Renslo, men headingen går utenfor. I det 25 minutt får HFK corner og på corneren har Nyhus og Renslo store sjanser til å øke ledelsen. HFK er klart best i denne perioden og øker ledelsen fortjent til 2-0 etter 29 minutter ved toppscorer Magnus Magnetun Bækken, et flott oppspill tar Bergane som hadde come-back i går etter 10 mnd på sidelinjen med skade og sykdom nydelig ned før han setter opp Bækken. Bækken drar av oppasseren før han plasserer ned i venstre hjørnet med flott venstrebeint skudd. Det er en fordel å være tobeint i en situasjoner 😉 Like etter øker samme mann. Fosse spiller Bækken igjennom på vår venstre kant, her drar han av to mann før han curler ballen opp i hjørnet med høyra si 3-0 til HFK. Nå virker kampen kjørt. Men dessverre roter vi det til i egne rekker og mister ballen på egen 30 meter til Steinberg spissen Mosaku som kommer alene igjennom med Skaret og 1-3. Fryktelig irriterende for kampen var i vår hule hånd. Det blir en noe rotete avslutning på omgangen uten de helt store sjansene og HFK gikk til pause med en veldig fortjent 3-1 ledelse.

HFK tar tak i starten av 2 omgang, etter 49 minutt kommer Kleppo alene med Steinberg keeperen, men skuddet reddes mesterlig av keeperen. I det 55 min setter Renslo opp Bergane, men skuddet fra god posisjon går utenfor. I det 57 minutt kommer det et langt oppspill som vi har god kontroll og bør avklare tidligere. Men uansett så er Per Nyhus først på ballen, før han blir sparket ned. Dette vurderer Ad annerledes og han har selvfølgelig ikke video å se på. Det ender da dessverre med frispark til Steinberg i gunstig posisjon og rødt kort til Nyhus. En ting er at det ødelegger i denne kampen, men også at en av våre beste spillere må stå over fredagens kamp mot Konnerud. Så når vi må ned på 10 mann og at de i tillegg scorer på frisparket og reduserer til 2-3 vet vi at det blir en tøff halvtime. Heldigvis heiser vi oss og svarer like etterpå. Bergane vinner ballen høyt i banen og setter opp Renslo som med et fint skudd øker ledelsen til 4-2- Knallviktig!! I det 70 minutt får vi corner, godt slått av Moen. Bredesen får til en god heading, men den blir reddet på streken. Nå skjer det mye, i det 71 minutt setter Renslo Kleppo opp alene med keeperen, men skuddet blir for dårlig og fortsatt 2-4. Like etter samspiller Bækken og Renslo utmerket, Bækken drar av to mann og fyrer av et godt skudd som Steinberg keeperen gjør en mesterlig redning på. Vi skulle nå ha punktert kampen. Men det som ofte skjer når man ikke scorer på til dels store sjanser, da kommer det ofte en imot. I det 74 minutt kommer de litt lett til på kanten og at vi ikke følger i boksen 3-4. Nå blir det spennende. Det bølger litt nå. Men i det 82 minutt kommer spikeren, innbytter Vedvik kjemper seg til ballen til Bækken har tar den med seg mot Steinberg målet før han fyrer av et flott skudd fra 25 meters hold, den sitter limt ved stolpen og 5-3. Lufta gikk litt ut av Steinberg her, så like etter øker Bergane til 6-3. I det 87 minutt roter vi litt med det noe urutinerte forsvaret vårt 😉 og unge Fosse lager en unødvendig straffe som Tim Johnsen setter til 4-6. Det blir også sluttresultatet.

En dramatisk spennende og underholdene kamp som vi vinner meget fortjent. Steinberg på sin side framsto som et mye sterkere lag i denne kampen enn i vår og med noen forsterkninger til (Jermie og Alexis) så kommer de til å ta en del poeng fremover.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble da tildelt Simen Andreas Renslo som med assist og scoring i tillegg til oppfordrende spill og lederegenskaper tar en fortjent pris. I hard kamp med Magnus Magnetun Bækken som scoret 3 flotte mål. Det var også veldig godt å ha Jonas Bergane tilbake, han blir viktig utover høsten.