GOD KAMP MEN TAP MOT TOPPLAGET DBK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Jul 2019

HFK              -            DBK      (1-2) 2-4

HFK:                     6 min 1-0 Magnus Bækken (Anders Mastrup) og 27 min 2-4 str Lasse Solum Moen (skudd og hands fra Moen)

DBK:                    16 min 1-1 Simen Skogstad, 42 min 1-2 Markus Haugland, 72 min 1-3 Haugland

76min 1-4  Eivind Jonsen

HFK:                     59 min Tobias Grangård

DBK:                    26 min Åsmund Edvardsen 34 min Bibri Juhu og 63 min Snorre Kortgaard.

Rødt kort:          83 min Atif DBK

Cornere:             (2-6) 8-7

Sjanser:              (7-4) 11-7

Tilskuere:          94

Dommer:             Bjørn Andreas Laugerud (Skrim IL), AD 1 Ole Martin Loeshagen (NUIL) Ad 2 Rolf

Kristian Tangen (Ådal) – Jevnt over bra, men vi blir dessverre snytt for en klar straffe på 1-0 og da kunne fort kampen sett annerledes ut.

HFK tapte 5-0 i vinterens NM kvalikk, det også på hjemmebane. Så vi forventet et tøft oppgjør mot et av divisjonens beste lag.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Gaute Vedvik (45 min Johannes Kleppo) (MS) Torleif Rullestad (45 min Tobias Grangård) og Per Nyhus (VB) Olav Kvåle Myksvoll(Adrian Bredesen 10 min) Def M August Fosse og Lasse Moen (Off MB). Ole Cato Haugen(Nils Olav Smestad 45 min), Magnus Bækken og Anders Mastrup ( (Spiss)Simen Andreas Renslo (Eirik Thorberg 10 min) Reserver: Vebjørn Haug

Videoklikket dessverre etter 1 omg.

DBK åpnet best. Et skudd fra 14 meter måtte Jorde gi retur på, men avslutningen fra 5 meters hold endte utenfor. Ufattelig nok ble den også avvinket fra offside, selv om DBK spissen var klart onside. En del AD dommere er ikke gode nok til å se når ballen blir slått. Men selvfølgelig er det enkelt å se på video 😉 Selv om DBK er best i starten tar HFK ledelsen. Bækken vinner ballen ved midtstreken. Han fosser fremover og spiller fri Mastrup i 16 meteren. Her er Unge Tangen god på linja. Hårfint onside viser videoen. Skuddet til Mastrup er dårlig, men finne Bækken på bakre som fra kort hold og åpent mål triller ballen enkelt i mål og 1-0 til HFK. Etter 8 minutter er DBK i nærheten av en god sjanse etter en corner. Etter 12 minutter ruller HFK opp et kjempeangrep. Vedvik, Mastrup, Bækken og Renslo. Mastrup slår en god ball mot Bækken som står alene på 6 meters hold. Men DBK spilleren handser, her burde det vært straffe og mest sannsynlig 2-0. Etter 13 minutter får DBK en stor sjanse til å utligne, men avslutningen fra meget god posisjon og kort hold blir for løs. Jordet redder greit. Etter 16 minutter har DBK frispark, som nesten fører til mål. Vi fikk avverget, men dessverre så setter de inn 1-1 like etter. Etter 19 minutter ruller HFK opp en veldig god kontring. Bækken og Renslo samspiller meget bra. Før Bækken finner Moen, som alene igjennom skyter fra ca 16 meter, skuddet går over. Minuttet etter er DBK nok engang farlig på dødball. Men headingen går like over. HFK spiller bra mot topplaget, men er for upresise i siste tredel og ikke minst ikke dyktige nok i avslutningsfasen. I det 27 minutt er HFK veldig nærme. Bækken spiller fri Mastrup. Mastrup sender av gårde et kjempeskudd som går i kryssstanga og ut. Mastrup har vært god etter han kom tilbake for sommeren etter studier i England. Han har tilført laget mye energi på trening og i kamp. Like etter er Renslo veldig nærme etter kast. Nå kjører HFK, men sliter å få ballen i mål. I det 28 minutt er Mastrup veldig nærme igjen. Et godt slått frispark av Moen finner Mastrup på 7 meters hold. Han tar ned ballen, men skuddet blir for løst og DBK sin keeper redder greit. Nå burde HFk ledet. Men så skjer det som ofte skjer. På en kontring går DBK i ledelsen 2-1. I resten av omgangen skjer det ikke så mye og lagene går til pause på 2-1 til DBK. I en omgang HFK har spilt meget bra og burde ledet.

Starten av andre omgangen er jevn. I det 57 minutt kommer DBK til en god sjanse, men skuddet går i nettveggen. I det 60 minutt er Grangård veldig nærme etter et langt kast. I det 72 minutt øker DBK til 3-1. Her kunne vi avklart mye bedre rett i forkant, så hadde situasjonen ikke blitt. I det 76 minutt øker effektive DBK til 4-1. Noe urettferdig ut i fra spill og sjanser. Men HFK gir ikke opp. I det 82 minutt får HFK straffe etter at DBK spiller Atif handser på streken ett skudd fra Moen. Samme mann setter straffen sikkert i mål. Resten av omgangen presser HFK veldig på. Nærmest er innbytter Eirik Thorberg, men skuddet etter en corner som fyker mot det åpne målet dessverre blir blokkert av Grangård. Scoring der hadde gitt enda mer liv i kampen. Men det ender da med 2-4 til DBK. Vi er veldig godt fornøyd med selve prestasjonen. Men at vi burdet sittet igjen med noe mer.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble Per Nyhus.  Egentlig var dette en god gjennomført kamp av hele laget og viser at vi har tatt steg de senere ukene.