HFK SLO UBESEIREDE KONGSBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 12. Mai 2019

HFK      -            Kongsberg       (1-0) 3-0

HFK:                  9 min 1-0 Nils Olav Smestad (Birk Bjerkreim) 59 min 2-0 Magnus Magnetun Bækken (Adrian Bredesen) og 70 min 3-0 Bjerkreim (Bækken)

KIF:

HFK:                  91 min Magnus Bækken

HFK:                  21 min Vetle Tande Dragsten, 55 min Eirik Storløkken og 74 min Henrik Schie

Cornere:           (3-3) 4-4

Sjanser:            (4-2) 9-3

Tilskuere:         25 i et forferdelig grisevær.

Dommer:         Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), Ad 1 Nan-Chun Chen (Ådal Il) og AD 2 Kasper

Lillevik (Ådal). Dømte veldig bra i en lettdømt kamp. Historisk trio fra Ådal i 4

Til tross for flere sentrale spillere ute med sykdom leverte HFK en god kamp fredag kveld mot ubeseirede Kongsberg. Kongsberg også litt redusert på grunn av sykdom gav oss god kamp om poengene og hadde absolutt sine sjanser og stunder i kampen. Viktig seier for å henge med oppe i toppen og i kampen om NM kvalifiseringsplassen.

Nå er neste kamp en enda tøffere utfordring, nemlig borte mot en av opprykksfavorittene Jevnaker på fotballens festdag 16 mai.

Været var jo så som så denne fredagen 😉 Det er det vanskelig å gjøre noe med. Men dessverre var banen under enhver kritikk og det er ikke gøy å innby til kamp under disse forholdene. Dessverre påvirket nok også banen resultatet, spesielt ved 2-0 målet. Det er flaut for oss som hjemmelag ☹ Gummikuler som ligger i store hauger på et flatt gress, cornerflagg som alle som en er ødelagt og nett i målene som må fikses hver kamp med teip. Vi var heldige som unnslapp skader på grunn av underlaget også, selv om den mest sannsynlig påvirket situasjonen som førte til skade på en Kongsberg spiller.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling:  Joakim Skaret(Johnas Jordet 4 min) (HB) Vebjørn Haug (MS) Per Nyhus(kap) og Torleif Rullestad (VB) Daniel Ward(Ole Cato S Haugen 4 min Sander Tyribakken 7 min)(Def MB) Adrian Bredesen (Magnus Jorde 17 min) og Lasse Moen(Vegard Vedvik 7 min) (Off MB). Ole Cato Haugen(Johannes Kleppo Dokken 66 min), Magnus Bækken og Nils Olav Smestad (Eirik Reime Thorberg 13 min)(Spiss)Birk Stian Bjerkreim Reserver: Gaute Vedvik (syk)

HFK åpnet bra og kom til en halvsjanse ved Birk Stian Bjerkreim etter et godt slått frispark av Lasse Moen etter 2 minutter. Men ellers bølget spillet frem og tilbake. Etter 7 min får HFK corner, godt slått og Adrian Bredesen og Magnus Bækken er nærme scoring. I det 9 minutt, får vi til en god kontring, Joakim Skaret slår et tilbakespill langt opp. Bjerkreim stusser igjennom Nils Olav Smestad som alene med keeper gjør ingen feil 1-0. Dette var hans første seniormål for klubben etter comebacket i fjor og smakte ekstra gøtt 😉 Adrian Bredesen i sin første kamp fra start i år gjorde mye bra. Etter 16 minutter bryter han et KIF angrep på egen banehalvdel og i kjent Yaya Toure stil fosset opp i angrep, tok på seg 3 mann. Spilte flott vegg med Bjerkreim, men avslutningen fra meget god posisjon ble litt stresset og unøyaktig. Like utenfor, her burde det stått 2-0. I det 18 minutt gjør vår ellers meget stødige og rolige keeper en sjelden blunder. Han spiller ballen rett til en KIF spiller etter et tilbakespill. Men heldigvis går avsluttingen hans like utenfor. Det hadde vært urettferdig med redusering der, for HFK er best for øyeblikket og er nærmere 2-0. HFK er best, men KIF virker alltid farlig på bruddet. I det 23 minutt skader en KIF spiller seg stygt, virker som at spillerne sklir litt på underlaget. Rullestad lander på ankelen til KIF spilleren og han får seg en skikkelig trøkk. Det tar en 4-5 minutt før spillet er klart igjen. Etter den situasjonen mister vi litt intensitet og KIF kommer mer i det. Etter 34 minutter er vi dårlig i avklaringsfasen og KIF kommer til en stor sjanse som heldigvis går i ryggen på kapteinen for dagen Per Nyhus og ut til corner. Den ble resultatløs. I det 38 minutt drar Bækken seg flott forbi et 2-3 KIF spillere før han trer ballen flott igjennom KIF forsvaret til en alltid løpsvillig Ole Cato Haugen, som kommer alene med keeper. Men en veldig fin redning av den gode KIF keeperen avverger forsøket til corner. Et par resultatløse KIF cornere på slutten var alt før lagene gikk til pause på en fortjent 1-0 ledelse til HFK.

KIF kom bra ut i 2 omgang og kommer til en god sjanse etter 50 minutter, men skuddet fra 11 meter gikk heldigvis over. I det 53 minutt varter vi opp med et kjempeangrep som må ha varmet publikum litt i det grisekalde været. Kast fra Vebjørn Haug finner Bækken, som igjen finner Haugen. Haugen tar men en lekker hælsparkpiruett en flott tunnel og ballen ender opp hos Bækken igjen. Han fosser frem med ballen og finner Lasse Moen som kommer på et herlig løp inn i bakrommet. Alene med keeper så ble Moen litt uselvisk og prøvde å sentre til bedre plasserte Bjerkreim men denne gigasjansen renner ut. HFK tar mer tak i kampen igjen, men 2-0 målet er av det heldige slaget. En litt lang gjennombruddspasning av Bredesen, mister KIF keeperen på det litt rare underlaget og ballen går til Bækken som på åpent mål gjør ingen feil, hans 6 mål for sesongen. I det 70 min er det et nytt kast fra Haug som finner Bækken, han samspiller fint med Bjerkreim og får ballen inn i bakrommet. Han fosser mot målet og slår flott 45 grader til Bjerkreim som banker ballen kontant i mål og 3-0. I det 84 minutt har unggutten Eirik Thorberg kommet inn og han er etter flott forspill av søskenbarnet Bjerkreim nære ved å øke ledelsen til 4-0. Det skjer ikke stort mer resten av omgangen.

En veldig bra gjennomført kamp av et noe redusert HFK mannskap. Det førte til at nye fikk sjansen og grep den. Flere gode innhopp, der spesielt Magnus Jorde gjorde 😉 godt inntrykk.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble evigunge Torleif Rullestad, han vant alt av dueller og er en trygg spiller i et meget ungt og urutinert lag. Publikumsfavoritten Ole Cato Stubberud Haugen leverte også en god kamp. Birk Stian Bjerkreim er virkelig solid om dagen og gjør nok en knallkamp.

Neste A kamp er borte mot topplaget Jevnaker torsdag 16 mai kl. 1800.