DRAMATISK AVSLUTNING OG NY HFK SEIER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 29. Apr 2017

HFK - Slemmestad (3-1) 11-1

KIF:1-0 5 min Rune Wårviken, 2-2 72 min Marius Hansen Dokka og 3-2 80 min Jakob Arne Arnstad

HFK:1-1 34 min Markus Thorberg (Simen Renslo), 2-1 42 min Simen Andreas Renslo (Sindre Thue), 78 min 3-3 Anders Mastrup (Simen Renslo) og 93 min 4-3 str Renslo (Kristian Svenkerud felt).

Tilskuere: 60

Dommer: Ole Jonny Ulleberg (Skrim IL) AD 1 Geir Forsberg (DBK) og AD 2 Adrian Forsberg (DBK). Veldig solid dømt i en kamp det hele tiden skjedde ting.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Mikkel Storeskar og Anders Mastrup(VB) Ahmed Ahmed Def MB) Markus Thorberg (kap) og Martin Haraldset Opheim (Off MB). Simen Andreas Renslo, Sindre Thue og Jørgen Hesla Berget (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Birk Stian Bjerkreim 30 min, Olav Myksvoll 22 min, Kristian Svenkerud 13 min, August Fosse (45 min), Torleif Rullestad (30 min) og Andres Hamersbøen 18 min.

HFK vant en meget dramatisk kamp på spennende vis borte mot et av favoritt lagene. Sterkt å ta med seg 3 poeng borte mot Kongsberg!!

Vi er veldig godt fornøyd med sesongstarten, MEN vi vil ha mer. Vi ser frem til neste kamp som er hjemme mot Konnerud fredag 6 mai på Hallingmo kl. 1930

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG men hadde bare 70 minutter av kampen

HFK tok tak i kampen fra første spark og styrte matchen. Men det var KIF som scoret på kampens første sjanse. Det var mange følgefeil, som det ofte er ved mål 😉 Litt dårlig avklaring ender opp hos en KIF spiller midt på vår banehalvdel. Han forserer upresset inn mot vår 16 meter. Dårlig press og dårlig markering i neste fase. Når han finner en KIF spiller på vår høyre side. Han får litt for god tid og spiller inn til Rune Wårviken som fliker ballen i mål fra kort hold bak en sjanseløs Stanes. Det var ikke akkurat drømmestarten. I fjor hadde vi vel knekt mer i sammen, mens vi nå fortsatt tok tak i ballen og styrte spillet. Selv om HFK styrte spillet kom vi oss ikke til de helt store sjansene. Første HFK sjanse kom etter 15 minutter. Etter et frispark som ble avklart, fanger Sindre Thue opp ballen. Han drar seg fint nedover vår venstre side og legger inn til Jørgen Hesla Berget som fra 6 meters hold og god posisjon, dessverre header utenfor. HFK fortsetter å presse uten de helt store før i det 30 minutt når Alfred Scriven blir spilt inn i 16 meteren, drar av en mann. Men skuddet fra 7 meters hold blir dessverre blokkert ut til corner. På corneren header Scriven over fra ganske god posisjon og upresset. Like etter er det kast oppe i banen ved Ahmed Ahmed. Det lange kastet blir stusset videre av en KIF spiller. Ender opp hos Thorberg på 6 meters hold han vender rundt og skyter. Men skuddet er litt løst og i tillegg ender den rett på keeperen. Men tendensen var klar og det var ikke overraskende og ufortjent at Thorberg utlignet like etter til 1-1. Det startet med et flott veggspill på vår venstre side ved Renslo og Thue. Renslo kommer seg nedover siden og legger ut 45 til Thorberg som fra 16 meter skyter ballen i lengste. KIF kommer noen gange rpå besøk og da oftest etter innlegg fra deres venstre side. I det 37 min er de på visitt, men headingen blir for løs og rett på Stanes. I det 39 minutt er vi veldig nærme ledelsen på et godt Storeskar frispark, får Scriven gå opp ganske alene mot en utrusende KIF keeper. Men dessverre er Scriven litt for hard på stussen og den går over. I det 42 minutt gjør Linus Hedlund en fantastisk jobb mot en fortapt ball. Han greier å stoppe den før den går utover dørlinjen. Ballen ender opp hos Thue som slår hardt inn i boksen etter bakken. Keeperen greier ikke å stoppe den og den går på bakre til Renslo som får en lett jobb med å sette den i mål og 2-1 til HFK. Moralen er aldri å gi opp, det fikk HFK en scoring ut av iherdig jobbing av Hedlund 😉 Dette ble også stillingen til pause.

HFK hadde nok et lite overtak i første omgangen, mens det jevnet seg ut i andre. Etter 47 minutter kunne KIF utlignet. Etter et kast ender ballen opp hos en KIF spiller som drar av to HFK spillere på 7 meters hold. Men heldigvis gikk skuddet like utenfor. KIF var mer på og det var en mye tøffere kamp i andre omgangen. Men det ble uten de helt store sjansene, kun noen halvfarligheter på cornere til begge lag. I det 70 minutt ser det ut som Birk skal punktere kampen, men det knallhardet skuddet fra 14 meter går like utenfor krysset. Men så rett etterpå utligner KIF, etter passivt spill inne i vår boks og 2-2. Så kom det 15 dramatiske minutter. KIF fikk blod på tann og på et godt legg kommer også 3-2 målet i det 78 minutt. Nå så det mørkt ut. I fjor hadde kanskje lufta gått ut av oss også. Vi greier å ta litt tak i kampen igjen. Men det bølger frem og tilbake. I det 85 minutt kommer utligningen etter et innlegg fra Scriven som i likhet med Hedlund i på andre målet forfølger en fortapt ball på vår høyre side som Renslo header inn mot mål. Dessverre for KIF er keeperen noe uheldig og slipper ballen til Mastrup som fra kort hold skyter ballen i mål og 3-3. Før kampen hadde vi kanskje vært fornøyd med et poeng borte mot KIF som nok er av de bedre lagene i årets serie, men ikke nå. Vi kjørte offensivt på videre i likhet med KIF. Så nå var det tendenser til Hawaii fotball. I det 93 minutt kommer vi oppover vår venstre side ved innbytter Kristian Svenkerud. Han drar seg fint inn i boksen og forbi Albertsen på KIF. Han feller Svenkerud akkurat inne i 16 meteren og straffe. Det ble et nervepirrende minutt før Renslo dunket ballen i mål og 4-3 til HFK. Etter scoringen spilte vi fortsatt i lang lang tid og først i det 51 minutt blåste kampens gode dommer av og nok en seier til HFK. Sett under et føler vi at seieren var fortjent, MEN det kunne fort ha vippet i favør av KIF.

Vi ønsker KIF lykke til videre i sesongen, mens vi retter fokus inn mot neste fredags kamp hjemme mot Konnerud på Gol kl. 2000.

Dagens Halling ble Simen Andreas Hagberg Renslo som med sine to mål og to målgivende må sies å være tungen på vektskålen i denne tøffe kampen. Markus Thorberg leverte i likhet med Alfred Scriven en god kamp.