SEIER I ÅRETS SISTE KAMP OG EN STERK 5 PLASS PÅ TABELLEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Nov 2021

Herrer:

HFK      -             Solberg (1-0) 4-2

HFK                     12 min 1-0 Tobias Grangård, 46 min 2-0 Tobias Grangård(Renslo), 54 min 3-1 Jonas Bergane (Vedvik e/corner) og 68 min 4-1 Bergane (Dokken)

Solb:                   50 min 2-1 Mads Ryghseter og 80 min 4-2 Ryghseter

HFK:                    38 min Vegard Vedvik, 45 min Sander Tyribakken og 86 min Einar E Roa

Solb:                   16 min Tobias Andre Carlsen, 40 min Espen Dichler Hahn og 75 min Kasper Jonsen

Cornere:            (4-1) 10-3

Sjanser:              (6-0) 13-4

Tilskuere:         79

Dommer:           Adrian Forsberg (DBK), AD 1 Nils Gunnar Bjerke (Modum FK) og AD 2–  Joachim Buchman (Uvdal) – Litt vanskelig linje å følge, noe som skapte frustrasjon hos begge lag.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Morten Nerli (MS) Johannes Stave (Johannes Kleppo Dokken 63 min) Anders Mastrup (Torelif Rullestad 78 min) (VB) Ole Cato Haugen (Anker) Gaute Tollefsen(Stave inn igjen 90 min) og Vegard Vedvik (Marius Helling 85 min)(HK). Simen Andreas Renslo(Einar Espeland Roa 78 min) (10) Jonas Bergane (VK) Sander Tyribakken(Ammar Alhamdo 63 min)  (Spiss) Tobias Grangård

Res: Johnas Jordet

Hospitanter: Mathias Jensen og Øyvind Tørrisplass.

For en forrykende avslutning vi har hatt på sesongen. 4 seiere og en uavgjort har ført HFK fra nedrykksstriden til NM plass på 3 uker. Vi har vært veldig skjerpet og konsentrert på trening og kamp. I tillegg til at vi har hatt tilnærmet fullt lag på slutten. Jeg må si at prestasjonene av dette «nye» laget har vært imponerende. Vi har vist fysisk og mental styrke. Det er ingen tvil om at våren 2022 bør vi være veldig sterke hvis vi får til en veldig god treningsvinter.

Les mer for kampstats og referat. Gjennomgang med video

Referat

Solberg hadde i teorien sjans til å holde plassen sin, men allerede fra start tok HFK kontroll på kampen. HFK styrte og Solberg ble løpende imellom. HFK var småskumle på dødballer og hadde tilløp til andre sjanser. Men det gikk 12 minutter før den første store sjansen kom. Eller det var egentlig ikke en sjanse. Et tilbakespill sendte keeperen rett i Tobias Grangård og 1-0 til HFK. Like etter kommer Sander Tyribakken seg fri på vår høyre side, men fra litt skrått hold alene med keeper skyter han litt til siden. Etter 19 min får HFK corner, den server som vanlig Vedvik flott inn i boksen, men fra kort hold bommer Renslo på ballen og den går ut motsatt. I det 30 min spiller Bergane Tyribakken fint igjennom, men skuddet redder Solberg keeperen greit til corner. HFK styrer det meste og Solberg har svært lite å komme med. I det 39 min er Anders Mastrup veldig nærme, et frispark av Vegard Vedvik kliner Mastrup i tverrliggeren fra 10 meters hold. HFK går til pause med en fortjent 1-0 ledelse, som egentlig burde vært noe større ut ifra spill og sjanser.

I andre omgang kommer HFK nok en gang bra ut og allerede etter 46 minutter finne kaptein Renslo Grangård med en utsøkt pasning. Grangård drar seg alene igjennom og gjør ingen feil mot keeperen og 2-0. I det 51 min reduserer Solberg noe ufortjent etter et langt kast. Tafatt forsvarsspill av HFK, gjør det altfor lett for Solberg å komme tilbake i kampen 2-1. Men HFK svarer ikke lenge etter på en corner ved banens gigant Jonas Bergane og 3-1 i det 54 min. HFK presser bra på etter scoringen. I det 68 min øker HFK til 4-1 etter dagens fineste angrep. Flotte kombinasjoner med Stave, Renslo og Ammar. Ammar slår Dokken igjennom på vår venstre side. Etter hvert finner Dokken Bergane inn i boksen, som snurrer litt rundt med Solberg forsvaret før han tupper ballen i mål fra 10 meters hold. I det 73 minutt vinner Solberg ballen høyt oppe i banen og kommer på en god skuddmulighet, men skyter over. I samme minutt er Grangård på jakt etter hattrick, men alene igjennom så vinner Solberg keeperen den duellen. I det 75 minutt slår Vedvik et flott frispark inn i boksen. Bergane header den i stolpen og returen skyter dessverre Renslo utenfor. I det 79 minutt reduserer Solberg etter en corner. Først en heading som Renslo redder på streken, men returen går i mål og 4-2. I det 82 minutt er Dokken nærme på en corner fra Haugen. I det 88 minutt slår Haugen en ny god corner, som Grangård header hårfint utenfor. Det blir med den sjansen og HFK vinner veldig fortjent 4-2. Den seieren førte HFK opp på 5 plass og noe som bør gi NM kvalifiseringsplass i 2022. Det hadde vært gøy med cupstemning på Hallingmo igjen. Altfor lenge siden sist 😉 En større oppsummering kommer i løpert av en ukes tid.

Dagens Halling ble jonas Bergane kåret av en lokal jury. To flotte mål og steinhard jobbing i 95 minutter. Tobias Grangård leverte også bra, det samme må sies om Sander Tyribakken og ikke minst Vegard Vedvik. Det var også gøy å se at Morten Nerli var virkelig tilbake og spilte sin første fulle kamp på veldig lenge. Debutanten fra start Gaute Tollefsen leverte en veldig god kamp på midten og vi ser frem til å utvikle ham videre.