Surt poengtap mot Teie

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 30. Mai 2016

25/5 Teie IL damer-Hallingdal FK damer 6-6(2-4)

Mål for HFK: Sunneiv Syversrud 4, Cheyenne Gonzalez, Linnea J Thorset

Startoppstilling HFK: Ida Berg(keeper), Hanne Vedvik(HB), Camilla Livgård Jensen(MS), Ida Marie Pretorius(MS), Katrine Mikkelsen(VB), Sunneiv Syversrud(DM) Ingvild K Myksvoll(DM), Frida Strendo(OffMB), Linnea Johansson Thorset(OffMB), Vilde Thorberg(OffMB), Cheyenne Gonzalez(Spiss)

Innbyttere: Mucho Brown, Helene Magnetun, Tonje Hagen

Dommer: Edehem Madesko, Sandar IL

Corner HFK 4, LIF 0

Kort: 0

Sunneiv Syversrud: Bildet er tatt under Norway Cup 2015

I høljeregn på Teie KG skulle det vise seg at Teie sin 9-plass på tabellen ikke gjorde at de hadde noen form respekt for HFK-damene som ligger på andre plass etter dagens kamp. Anført av to meget gode og raske spisser så spilte de med hjertet utenpå drakta og løpte på det meste og trøkket til godt i duellene.

HFK-damene får en skikkelig kalddusj allerede etter fire minutter da mangel på press og ubesluttsomhet i HFK-forsvaret gjør at Teie sin superspiss Marie Sundby kan sette sitt første av fire mål for dagen. HFK ser innledningsvis ut som de sliter med den regnvåte og glatte banen. Noen minutter senere så har HFK begynt å koble grepet om kampen og Sunneiv Syversrud finner Cheyenne Gonzalez alene i feltet som enkelt styrer allen forbi Teie-keeperen til 1-1. Nå har HFK kontroll på det meste og Syversrud scorer på egen hånd de to neste målene, først på et soloraid, så på et flott langskudd. HFK fortsetter å kjøre kampen. Mucho Lixene finner Syversrud alene på ti meter. Syversrud gjør ingen feil og banker den kontakt i mål til 1-4. Nå ser det veldig bra ut og HFK skaper flere gode sjanser, men det blir nok en gang Teie sin beste for dagen, Sundby som utnytter litt rot og kommunikasjonssvikt i HFK-forsvaret og reduserer rett før pause til 2-4.

Andre omgang starter med flere dueller og noen litt hasardiøse Teie taklinger der HFK heldigvis slipper uten skader. Det blir Syversrud som får åpne scoringsballet i andre omgang når hun mottar ballen sentralt på motstander sin halvdel, runder tre spillere og setter den uttakbart til høgre for Teies keeper. Så oppstår det en omdiskutert situasjon. Det blir slått en lang ball opp mot Teies spiss, vi bommer på en klarering og ballen ender tilslutt opp hos Sundby. HFKs keeper Ida Berg slår først unna ballen og tar med seg Sundby i fallet og dommeren dømmer straffe. Den setter Sundby enkelt bak Berg i HFK-målet etter seksti minutter spilt. Da klokka står på 70 minutt skyter Linnea J Thorset først en gang, men skuddet blir klarert av Teie-spillerne. Returen ender opp hos Thorset nok en gang, hun klinker til på volley og ballen går i en fin bue inn i nettveggen bak Teies keeper fra ca. 12 meter. Nå har HFK tilsynelatende kontroll på kampen og ser ut til å gå mot tre poeng. Men Teies spisser vil noe annet. De scorer ikke mindre enn 3 ganger på 10 minutt og 6-6 scoringen kommer berre minuttet før dommeren bles av kampen.

Dette var et meget surt poengtap helt på tampen av kampen. Offensivt var det mye bra i denne kampen, men defensivt har vi mye å gå på. Dette skal vi rette på til toppoppgjøret heime mot Hønefoss BK førstkommende torsdag.

Flere gode på HFK i dag. Blant annet hadde Hanne Vedvik og Ingvild Kvåle Myksvoll begge gode kamper, men DBC sin «bestemanns» pris gikk til firemålscorer Sunneiv Syversrud.

Ref. Henrik J Thorset

Bildet: Sunneiv Syversrud under Norway Cup 2015. Ble kåret til dagens bestemann mot Teie og mottok DBCs bestemannspremie, en flott glassbolle.