GODT GJENNOMFØRT KAMP, MEN EN LITT HELDIG BORTESEIER MOT NORDSTRAND

Postet av Hallingdal Fotballklubb den 1. Jun 2015

NIF- HFK(1-1) 2-3

NIF:31 min 1-1 (etter corner) og 70 min

HFK: 27 min Kjetil Lien (Chris Magnetun frispark) 61 min Jonas Bergane (Fredrik Garnås frispark) og 90 + 4 min Lien (Pawel)

Gule kort:

NIF:27 min Nimer El Haj

HFK: 12 min Fredrik Garnås, 36 min Kyrre Sataøen og 86 min Pawel.

Rødt kort:

Cornere: (2-0) 5-4

Sjanser: (3-1) 5-5

Tilskuere: 60

Dommer: Yahya Swajet, Grue IL Ad 1 Jan Martin Knashaug, Brandval IL og Ad 2 Nicolai Bratvold Furnes fotball

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Sondre Dokken(kap) (MS) Fredrik Garnås og Jesper Taaje (VB) Chris Magnetun (Def MB) Kyrre Sataøen (Pawel Kaczorowski 72 min) og Simen Renslo (Off MB). Kjetil Lien, Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten (Alfred Scriven 68 min) Reserver: Torleif Rullestad, Joakim Skaret og Linus Hedlund

HFK tok en ekstremt herlig borteseier mot et godt Nordstrand lag som har ambisjoner om topplasering i år. Det var dog av den noe heldige sorten, med et seiersmål som kom nesten fire minutter på overtid. Selv om vi var heldige så var det ikke helt ufortjent. Vi gjennomførte en meget god kamp på en særdeles dårlig bane mot et fintspillende NIF. Vi tok hensyn til forholdene og spilte noe mer kynisk enn tidligere. Vi er også meget godt fornøyd med at et såpass godt lag ikke greier å spille seg frem til en eneste sjanse mot etablert.

De tre poengen smaker også godt og vi har nå plassert oss som nr 7 på tabellen, med 13 poeng. Det er 7 poeng opp til Valdres på førsteplass og 7 poeng ned til Skårer på 12 plass som er siste nedrykksplass. Fortsetter vi sånn så skal vi si oss meget godt fornøyd.

KAMPREFERAT

På en bane av den gamle typen som det var vanskelig å spille god fotball på tok NIF kommandoen fra starten uten å skape de helt store sjansene. I det 13 minutt bryter Garnås flott et NIF angrep, men blir lagt i bakken uten å få frispark. Det fører nesten til en store NIF sjanse, Garnås får også gult kort for en ettersleng etter at han selv ikke fikk frispark. Med en riktig avgjørelse først så hadde man sluppet den påfølgende situasjonen. NIF får noen cornere som de er farlige på. Men banespillet har jevnet seg noe ut når klokken nærmer seg 30 minutter. I det 27 minutt drar Markus Thorberg seg igjennom og forbi to NIF forsvarere, men blir lagt i bakken. Det blir gult kort og frispark i en meget god posisjon. Magnetun gjør seg klar og slår et hardt frispark som treffer toppscorer Kjetil Lien i feltet han får med seg ballen og scorer fra kort hold 1-0. Ikke helt fortjent ut fra spillets gang, men det var tendenser i HFK. Dessverre utlignet NIF i det 33 minutt på en corner etter at vi først hadde reddet på streken 1-1. I det 42 minutt har NIF en ny stor sjanse etter corner, før de på enda en corner i det 44 minutt kommer veldig nærme. Men heldigvis redder Sataøen på streken. Lagene går til pause på 1-1 noe som HFK var mest forøyd med.

I andre omgang kommer HFK bra i gang og presser NIF noe mer. Gutta jobber iherdig over hele banen og det er mange tegn på at spillerne er i ferd med å finne tilbake til formen igjen etter en tung periode. I det 61 minutt får HFK frispark på midtstreken, Garnås slår et perfekt frispark med silkefoten sin og Jonas Bergane stusser ballen fra 14 meter i mål rett foran en utrusende keeper og 2-1. Minuttet etter er NIF nærme på en ny corner og Magnetun redder på streken. I det 70 minutter er Garnås uheldig når ballen ikke spretter som den pleide å gjøre på banen og NIF spilleren snapper ballen. Alene med Stanes gjør han ingen feil og 2-2. Det var veldig synd i en periode vi hadde godt taket på kampen. Det gav blod på tann for NIF som kjørte på for seiersmålet, noen som førte til meget gode kontringsmuligheter for HFK. I det 78 minutt kunne Garnås ført HFK opp i en ny ledelse da han fikk en stor sjanse etter en dødball fra 8 meters hold skjøt han dessverre via en NIF spiller og utenfor. På corneren får Alfred Scriven en stor sjanse, som igjen blir avverget til corner. NIF greier ikke å skape noen store sjanser på slutten, men satser mer og mer fremover. NIF får corner tre minutter på overtid og nervene står i høyspent på HFK benken skal poenget ryke. Men etter mye klabb og babb får HFK avverget. Mens HFK kanskje var veldig godt fornøyd med et poeng tok vi allikevel en kontring 4 minutter på overtid. Thorberg setter opp et godt angrep, men innlegget når ikke helt frem til Lien. Returen ender hos Pawel som innenfor 16 meteren tar seg god tid og prikker inn en perfekt pasning til Lien som fra en meters hold fomler ballen i mål og 3-2. Det var vanvittig deilig. Dette var tre ekstremt viktige poeng for HFK. Best på et meget godt og hardtarbeidende HFK lag var Kjetil Lien, Jonas Bergane og Markus Thorberg.

Neste kamp nå er hjemme mot Oldenborg på Geilo førstkommende lørdag kl. 1600. Den måtte flyttes fra Gol på grunn av et nasjonalt turnstevne.