FLOTT SEIER MOT HURINGEN, PÅ ET STEKENDE VARMT HALLINGMO.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 25. Jun 2022

Herrer:

HFK        -             Huringen            (1-0) 4-0

HFK:                     18 min 1-0 Jonas Bergane (Ammar), 62 min 2-0 Birk Stian Bjerkrheim(Ammar), 75 min 3-0 Ammar(Renslo) og 78 min 4-0 Bjerkrheim(Renslo)

Hur:

HFK                      60 min Erik Lien

Hur:

Cornere:             (2-4) 4-6

Sjanser:               (1-1) 7-2

Tilskuere:            65

Dommer:            Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF), AD 1 Joachim Bakkalia Buchman (Uvdal IL)  AD 2 Josof Askari. God kontroll i en veldig lettdømt kamp.

Etter en utrolig laber første omgang på et gloheit Hallingmo tok HFK en grei seier etter en god andre omgang mot langveisfarende Huringen. Det var en veldig fortjent seier, men med så mye styr i forkant så trodde man vel ikke at det skulle gå så bra. Først det at en stor gjeng var på tur, så ble den rutinerte debutanten Per Eirik Lunde skadet på oppvarmingen. Deretter måtte Tørrisplass ut med skade etter 20 min, samt ryggproblemer på Abass og mageonde på Svenkerud ☹ Det var mye på en gang, men gutta tok tak og tok tilslutt en sterk og veldig fortjent 4-0 seier.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Gaute Tollefsen (Sander Tovsrud Brenno 80 min) MS Anders Mastrup og Ole Cato Haugen (VB) Chris Magnetun (Johannes Dokken Kleppo 61 min) (HK) Ammar Alhamdo (SMB) Jonas Bergane(Mathias Jensen 84 min), Kristian Svenkerud og Simen Renslo (kap) (VK) Øyvind tørrisplass (Erik Hjelmås Lien) (Spiss) Abbas Amir Ahmed (Birk Stian Bjerkrheim 61 min)  Reserver: Per Eirik Lunde (skadet på oppvarmingen) og Jakub Pyrechek.

Referat

Første omgangen i seg selv ble en veldig tam affære i sterk varme. Tempo var lavt, og det florerte med feilpasninger av begge lag. Det var en del dødballer i starten, som ikke ble noe særlig farlige. I det 16 minutt tar Tørrisplass med seg sin høyre back på tur og skjærer inn i Huringen sin 16 meter, han finner Ammar som vender flott bort et par man og finner Jonas Bergane som fra kort hold setter ballen kontant i mål og 1-0. Kampen bedrer seg ikke etter scoringen og lagene går til pause på 1-0 til HFK i en omgang Huringen hadde ballen noe mer, men greide kun å komme seg til en ok sjanse rett før pause.

I andre omgang kom HFK ut med mer energi og tar tak i kampen. Etter 48 minutter kommer Ammar seg til en stor sjanse, men Huringen keeperen får avverget til corner med en flott beinparade. HFK styrer det meste og Huringen greier ikke å produsere noe som helst. I det 56 minutt drar Renslo seg innover fra høyre og forbi et par spillere før han klemmer av gårde en suser, som stryker like utenfor stolpen til Huringen. I det 61 minutt kom Birk Stian Bjerkrheim inn og han brukte bare 30 sekunder på å score 2-0 etter et bra fremspill av Ammar som hadde en meget god kamp for HFK. Like etter var Bergane nære ved å øke til 3-0 på en corner, men headingen snek seg like utenfor. HFK har nå full kontroll og spillet sitter bra. I det 75 minutt sender Renslo, Ammar av gårde og han drar seg forbi backen sin og alene med keeper gjør han ingen feil og 3-0. Vi har vært veldig effektive, men spiller også kontrollert og bra. Birk gjør et bra innhopp for HFK og øker i det 77 min HFK sin ledelse til 4-0 etter å satt inn en retur på et Renslo skudd. Huringen på sin side kommer seg til en god sjanse på corner i det 83 min, eller var HFK dominansen i andre omgang ganske så stor. Fortjent seier, men noe stor var den. Uansett deilig og dette gir en god porsjon selvtillit før vårsesongens siste kamp borte mot Svelvik fredag 1. juli.

Ammar Alhamdo ble nok en gang kåret til Dagens Halling Lie Sport. Men vi må også nevne super innbytter Birk Stian Bjerkrheim som scorer 2 mål, Kristian Svenkerud hadde en god kamp, i sin først kamp fra start på flere år. Han blir en fin forsterkning for HFK. Ole Cato Haugen viser også god form om dagen. Ungguttene Mathias Jensen (06), Sondre Tollefsen (06) og ikke minst uforutsigbare og driblesterke Erik Hjelmås Lien (05) viser kvaliteter som vi kommer til å få bruk for både på kort, men ikke minst lang sikt i HFK.

Vi ønsker Huringen lykke til videre i sesongen og gleder oss til å komme ned på høsten for å spille på en av Norges beste gressbaner.