TAP MOT TOPPLAGET DBK, MEN MYE JEVNERE ENN RESULTATET TILSIER.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 20. Jun 2022

Herrer:

DBK       -             HFK        (4-1) 5-1

DBK:                     4 min 1-0 Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott, 19 min 2-0 Jens Mannert Hoff, 24 min 3-0 Vemund Eskevik, 26 min 4-0 Eskevik og 93 min 5-1 Didrik Storskogen

HFK:                     45 min 4-1 Anders Mastrup (Sander Tyribakken)

DBK                      47 og 59 min Jens Mannhart Hoff, 51 min Didrik Storskogen, 61 min Nataniel Henriksen Nemati

HFK:                     15 min Johannes Stave og 87 min Ammar Alhamdo

Rødt kort:           DBK etter to gule Jens Mannhart Hoff

Cornere:             (1-2) 3-2

Sjanser:               (6-4) 11-8

Tilskuere:            33

Dommer:            Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), AD 1 Nils Gunnar Bjerke (Modum FK) og AD 2 David Bader (Strømsgodset IF) – Får god flyt i kampen, blir litt trøkk og det er gøy. Men handsregelen er vanskelig å forstå. DBK får straffe etter et skudd fra 1 meters hold som treffer Stave i hånden, etter først å ha vært innom hoften. Senere i kampen får vi ikke straffe når en DBK spiller drar den utover sidelinjen med handen.

Høres rart ut når man taper så mye, men HFK leverer tidvis en god kamp mot hypereffektive DBK. DK scorer på «alt», mens vi trenger litt for mange sjanser for å greie å score.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (5’er) Vetle Arnegård Kjøl(69 min Øyvind Tørrisplass), Anders Mastrup(83 min Olav Myksvoll), Ole Cato Haugen og Johannes Stave(64 min Abbas Amir) og Johannes Dokken Kleppo (79 min Birk Stian Bjerkreim). (SMB) Vegard Vedvik, Sander Tyribakken og Simen Renslo (kap)(79 min Kristian Svenkerud) (Spisser) Tobias Grangård og Ammar Alhamdo (85 min Kleppo inn igjen)  Reserver: Johnas Jordet (kjente litt i hofta) og Gaute Tollefsen (sto av oppvarming pga ankel).

Referat

HFK fikk en tøff start, med 0-1 allerede etter 3 minutter på en corner. Etter 5 minutter gjør Ole Cato Haugen en kjempejobb og drar seg forbi en 3-4 DBK spillere før han setter opp Tobias Grangård, som dessverre ikke får ballen i må fra god posisjon. Etter 13 minutter skyter en DBK spiller Stave i hofta og opp i hånden fra 1 meters hold og straffe!! Den bommer DBK Dokka på. Etter 18 minutter må Stave gi corner på et langskudd. På corneren er vi ikke tøffe nok og Tyribakken blir dyttet vekk før DBK spilleren får headet upresset i mål og 2-0. I forhold til banespillet var ikke dette rettferdig i det hele tatt. Men DBK er mye tøffere og mer kynisk foran begge mål. I det 22 minutt stusser Grangård, Ammar flott alene igjennom. Men avslutningen går dessverre i stanga. I det 25 min øker DBK til 0-3 og minuttet etterpå mister vi ballen på egen tredel, noe som sendte Eskevik igjennom alene og han gjør ingen feil og 0-4. Det er litt uvirkelig, vi er veldig godt med i spillet, men ligger under med utklassingssifre. Det er noen sjanser til ved Grangård og Ammar, før vi får til en redusering etter et kast som Sander Tyribakken stusser videre til Anders Mastrup og 1-4. Det står seg til pause.

Andre omgangen starter likt som første. Vi har ballen en del, men DBK skaper farligheter. I det 50 min er DBK veldig nærme, men Ammar redder på streken. Like etter setter Vedvik opp Grangård, men heller ikke mål denne gangen heller. Like etter har DBK en god sjanse, men heldigvis er de ikke like effektive i andre omgangen. I det 58 min får DBK rødt etter to gule kort. Det gjør at kampen åpner seg enda mer og det bølger veldig frem og tilbake. I det 63 min, bør HHFK score etter et kast, men DBK avverger på strek. Tiden er i ferd med å renne ut for HFK, men vi gir ikke opp. I det 76 minutt setter Renslo opp Abbas alene på 7 meter, men skuddet går utenfor. I det 83 min har Grangård en ny god sjanse, men det vil seg ikke for HFK sin toppscorer i denne kampen. HFK pøser frem alt, så da åpner det seg veldig bakover og DBK har en sjanse på overtid før de scorer 1-5 målet i det 94 minuttet.

DBK vant fortjent, men HFK hang godt med til tross for resultatet ble ganske så stygt.

Vi får ta med oss det positive inn i fredagens hjemmekamp mot Huringen.

Ammar Alhamdo ble kåret til Dagens Halling Lie Sport. Men vi må også nevne Johannes Dokken Kleppo som leverte en veldig god kamp mot sterke Dokka på DBK. Ole Cato Haugen viste også tidvis meget gode kvaliteter.

Vi ønsker DBK lykke til videre i sesongen og satser på revansje til høsten.