STERK JUNIOR NM INNSATS, MEN EXIT MOT ET STERKT GODSET LAG.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Jun 2022

Herrer:

Strømsgodset Toppfotball - HFK                (4-0) 4-0

Godset:               3 min 1-0 Marko Lawk Farji, 11 min 2-0 Chrisander Bjørndalen Sørum, 31 min 3-0 Keerat Singh Mann og 45 min 4-0 Mann

HFK:

Godset:

HFK:                     61 min Erik Lien og  75 min Kjartan Wall Andersen

Cornere:

Sjanser:

Tilskuere:            202 – Mange fra Hallingdal

Dommer:            Mikkel Petter Skramstad AD 1 Elias Melgård  AD 2– Josof Askari. De leverte en  meget solid kamp.

Vi er stolt over å ta oss videre til tredje runde i NM. Ikke mange småklubber som greier å gjøre det såpass sterkt i junior NM år etter år. Det er tiende gangen på rad vi greier å kvalifisere oss til første runde. Dette er tredje gang vi har greid denne prestasjonen, sist i 2017 tapte mot Sogndal og 2016 hvor vi tapte for Lillestrøm i 4 runde. Så en meget sterk prestasjon av årets juniorlag.

Godset stilte et meget sterkt lag på et vannet Marienlyst. De hadde bra tempo i spillet og bevegelsene, spesielt i første omgang ble vi løpende imellom. Tror nok at vi hadde hatt mye bedre sjans på et tørt og humpete kunstgress på Gol 😉. Vi har heller ikke det fysiske grunnlaget vi burde hatt mot et sånt lag, etter ekstremt mye sykdom i klubben. Men når det er sagt, så er dette Godset laget et klasselag og vi hadde nok hatt store problemer uansett mot dem.

Vi leverte en solid kamp, med en veldig god andre omgang. Hadde fortjent en scoring, men Godset var best i det aller meste. Så fortjent seier og vi ønsker dem lykke til videre i NM. Mens vi retter fokuset mot 4 div og Norway Cup.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Kjartan Wall Andersn, Johannes Luksengard Stave (Mathias Jensen) (kap) og Gaute Tollefsen(Dawid Pychyrek) (VB) Sander Tovsrud Brenno(Alfons Sjøgren) (3’er smb) Vegard Vedvik(Jakub Pychyrek) Stensrud Tyribakken og Øyvind Tørrisplass(Sondre Tollefsen) (Spisser) Ammar Alhamdo(Jakob Rønsen) og Marius Helling (Erik Lien 60 min). Ikke benyttet res:  Jardar Børtnes.

Referat

Godset gikk rett i strupen på oss, høyt balltempo og gode kombinasjoner. Som vi for så vidt både ventet og var forberedt på. Men tempoet var noe høyere enn vi var vant med og det tok tid før vi greide å adaptere til nivået.  0-1 etter 2 minutter, gjennom på vår venstre side, før en cross igjennom boksen til Farji som enkelt satte den i mål. Like etter hadde HFK en kjempesjanse først ved Tørrisplass, deretter ved Ammar. Ammar skjøt mellombeina på Godset keeperen, som akkurat fikk hælen på den og ut til corner. Corneren ble skummel. Men samme keeper fikk slått til ny corner som ble resultatløs. Ikke lenge etter øker godset til 0-2 ved Sørum. Godset har ballen og styrer det meste, men etter hvert kommer vi oss mer inn i det og har tendenser til litt spill. I det 30 minutt øker Godset til 0-3 ved Mann. Vi ser ut til å gå til pause på 0-3, men i siste sekund øker de til 0-4 og løpet er definitivt kjørt.  I pausen snakker vi om å komme raskere og tøffere i dem. I tillegg bruke denne muligheten til å lære og tilegne kunnskap som vi kan bruke senere i år i f.eks Norway Cup.

I andre omgang er vi mye mer med og har to-tre store sjanser. Der i blant en redning på streken etter at Jakob Rønsen hadde lobbet den over en utrusende keeper på vei alene igjennom. 06-Rønsen var et uromoment og skapte flere farligheter foran Godset buret. Godset på sin side hadde selvfølgelig sine sjanser, men de ryddet enten et godt HFK forsvar eller sisteskansen Jorde unna. Jorde leverte en veldig god andre omgang. Vi hadde fortjent et mål, men det var langt igjen til å fortjene noe mer. Godset var best i alle faser og gikk fortjent videre med 4-0 seier. Det blir spennende å se hvor langt de kan gå.

Dagens Lie sport spiller ble keeper Johnas Jorde, men det var gøy å se Vedvik, Stave, Magnussen og Tyribakken heve seg i andre omgang. Noe som var helt avgjørende for den gode omgangen. Guttespillerne, fire i tallet, men spesielt Rønsen og Tollefsen hadde gode innhopp og viser at vi har noe å bygge videre på. Sander Tovsrud Brenno fortjener også veldig skryt etter de siste 60-70 min som holdt høy klasse. Den dagen han ser sine ferdigheter blir han meget god. Et uforløst potensialt, som strekker seg lengre enn a-laget til HFK.

Se link til Hallingdølen Hektisk cupkveld for Johnas og HFK: Imponerte mot Godset trass NM-exit (hallingdolen.no)