TUNGT, TUNGT TAP

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 5. Mai 2022

Herrer:

Eiker/Kvikk    -             HFK       (0-1) 5-1

E/K                      56 min 1-1 Alexander Fevik, 60 min 2-1 Martin Larsen, 67 min 3-1 Brian Christensen, 83 min 4-1  Larsen og 90 min 5-1 Sivert Killingstad

HFK:                    32 min 0-1 Simen Andreas Renslo (Vegard Vedvik)

Gule kort:

E/K                      28 min Svein Hegg, 51 min Lirigzon Abdullahu,  86 min Hemen Ramadan og 90 min Kristian varlo

HFK:                    45 min Ole Cato Stubberud Haugen og 90 min    Jakob Rønsen

Rødt kort:          HFK Ammar Alhamdo 79 min (siste mann)

Cornere:            (0-2) 1-3

Sjanser:              (0-5) 6-7

Tilskuere:         92

Dommer:           Espen Samulsen (Vestfossen IF) AD 1 Kristoffer Helgerud (Lier) og AD 2 Richard Nedrum (Hokksund IL) – Bra gjennomført i en lettdømt kamp.

Et sterkt redusert HFK lag både med tanke på sykdom og skader. Men også at flere spillere var tydelig redusert pga sykdom. Vi ønsket å flytte kampen, men det ville dessverre ikke Eiker/Kvikk. Men uansett, vi presterte lenge bra nok og vi hadde et godt lag på banen, samt mange spennende unge reserver. Vi har alltid hatt tradisjon for unge spillere i HFK, men sjelden 3 guttespillere og 4 debutanter i samme kamp. Vi er en klubb som er åpen for alle, så vi var også glad for at superveteranen Torleif Rullestad stilte opp i en alder av 45 og i tillegg spilte en god kamp. Kampen i seg selv styrte vi godt i 55-65 minutter og ledet veldig fortjent 1-0, men så bommer vi på straffe og muligheten til å gå opp i 2-0. Det gav E/K energi samt at vi var i ferd med å miste litt av vår. E/K var hyper effektive og scoret på alle sine 5 første sjanser. Fotballen er innimellom brutal, og det fikk vi absolutt efare i denne kampen.

Neste kamp hjemme mot Konnerud fredag 6 mai kl. 1900

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Jordet(Per Oskar Stave 15 min) (HB) Johannes Doken Kleppo(MS) Anders Mastrup og Torleif Rullestad (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (4’er MB), Abbas Amir, Sander Tyribakken, (kap) og Johannes Dokken Kleppo (Fri). Simen Andreas Renslo Øyvind Tørrisplass (Spiss) Ammar Alhamdo Reserver:  Jakob Rønsen 38 min, Johannes Stave 25 min, Sander Brenno 28 min, Mathias Jensen 16 min og Henrik Glesne Granhaug 7 min.

Referat

HFK åpnet bra og tok tak i ballen og kampen. Halvsjanser ble skapt. Men det gikk 12 minutter før kampens første sjanse kom. Det kaptein Renslo som satte Abbas Amir opp alene med keeper. Dessverre gikk avslutningen rett på keeper. Her hadde Abas bedre tid til å kontrollere ballen i mål. Like etter server som vanlig Vedvik bra på et frispark og ballen ender opp hos Renslo, som skyter like utenfor. I det 23 min vinner Mastrup ballen med en glimrende takling. Han satte opp Tørrisplass som forserte igjennom på vår venstre side, men skuddet gikk i nettveggen. I det 32 minutt header Mastrup i stolpen etter et langt kast av Dokken Kleppo. I samme minutt går vi endelig opp i ledelsen. Vedvik finner Renslo med en utsøkt pasning og alene med keeper gjør Renslo ingen feil og 1-0 til HFK. Vi styrer kampen ut til pause og går med en fortjent 1-0 ledelse, som nok burde vært noe større.

I andre omgang tar vi også tak i kampen, og i det 50 minutt får vi straffe, Vedvik blir felt. Dessverre bommer den vanligvis så sikre Renslo. Det gav ekstra energi til E/K og HFK mistet kanskje litt. Selv om vi styrte etterpå også. I det 53 minutt utligner de med et vanvittig skudd, nesten fra død vinkel og 1-1. Ufortjent med tanke på sjanser og spill. Like etter roter vi det til i eget forsvar og serverer E/K spilleren ballen alene igjennom og 2-1 til E/K. Nå gikk det fort, vi blir engstelige og usikre. I det 65 minutt, får de frispark i farlig posisjon og sever godt inn i boksen hvor en E/K spiller går opp alene og header i mål.  Så i løpet av 15 minutter snudde en kamp totalt i målprotokollen, fra at HFK kunne gått opp i 2-0 til at vi lå under 3-1. Vi prøvde å gjøre noen offensive grep, men dessverre så ble også Ammar utvist for en takling som bakerste mann. Da ble plutselig oppoverbakken enda brattere ☹ E/K øker rett etter til 4-1. Rett før slutt ble det 5-1 og først på overtid av overtiden skaper de en sjanse de ikke scorer på. Så E/K var hyperffektive. HFK på sin side spilte tidvis en meget god kamp, men dessverre ble det for mye motgang som kom brått på så vi ikke greide å heve oss igjen. Det får vi heller gjøre mot Konnerud kommende fredag på Gol

Det blir jo en merkelig kamp, stort sett alle spilte veldig bra i 60 min, mens de siste var det ikke så mye positivt. En som holdt koken nesten hele kampen var Vegard Vedvik som ble kåret til Dagens Lie Sport spiller. Simen Renslo var lenge banens store spiller, men sluknet litt. Guttespiller Mathias Jensen hadde et solid innhopp i en periode vi sleit. Voksent.

Vi ønsker Eiker/Kvikk med Nesningen Brede Aalien lykke til og at vi ser frem til revansje på Gol til høsten.