UTE AV JR NM, MEN GOD INNSATS MOT TITTELFORSVARE SOGNDAL.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 28. Mai 2019

HFK                     -            Sogndal (0-0) 0-2

HFK:

Sogn:                 52 min 0-1 Adrian Nicolai Anhanger Solberg og 57 min Solberg

Gule kort:          HFK:

Sogn: Eirik Lereng 3 min og Solberg 72 min

Rødt kort:         Ingen

Cornere:            (1-4) 2-9

Sjanser:             (2-4) 2-11

Tilskuere:          123

Dommer:           Hans Erik Drolsum (Vikersund IF), AD 1 Adem Satici (Strømsgodset IF) og AD 2 Joachim Bakkalia Buchman (Uvdal IL) – Dette var en tøff og intens kamp som trioen hadde til tider utfordringer med å håndtere.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde, (HB) Johannes Kleppo Dokken (MS) Per Nyhus og Magnus Jorde(VB) Gaute Vedvik (Def MB) Lasse Moen (kap) og Adrian Lugo Bredesen (Off MB). Sølve Midtskogen, Vegard Vedvik og Sander Tyribakken 25 min) (Spiss) Magnus Magnetun Bækken. Reserver: Anders Elstad Eriksen 40 min, Ådne Kjøl 40 min, Domantes Turka 20 min, Marius Østro 18 min og Håvard Lothe 10 min.

Vi i HFK er stolte av nok engang spille 2 runde i NM. Det ble også en artig utfordring i form av Sogndal. Sogndal hadde sin stjerne Adams i VM, mens HFK dessverre fikk forfall på kampdagen av sentrale spillere som Ward (sykdom) og Thorberg (overtråkk 5 min før start). Dette førte til at kampplanen måtte endres, men det løste gutta på en god måte. Det var en fortjent seier til Sogndal, men vi gav dem kamp og med mer hell kunne vi gått videre.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT ETTER VIDEOGJENNOMGANG

HFK gikk rett i strupen på Sogndal og Bækken markerte seg umiddelbart. Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Sølve Midtskogen som ble hevet inn på laget rett før kampstart. I god posisjon får han avfyrt et godt skudd som ble blokkert av en Sogndal spiller. Blokken går rett ut til Adrian Bredsen som slår et herlig innlegg til Bækken som er alene på bakre, ca 7 meter fra mål, men han bommer dessverre litt på volleyskuddet og den går til 5 meter. HFK satte standarden fra start. Etter 3 minutter blir Bækken lagt hardt i bakken på vei forbi siste Sogndal forsvarer litt ute på siden. Det ble gult kort, men her kunne det fort blitt en meget stor sjanse for HFK. Etter 9 minutter og litt rot i HFK forsvaret kommer Sogndal til en god sjanse, men skuddet går like utenfor. Etter 18 minutter er Sogndal nærme på en corner. Men headingen går i tverrliggeren og ut. Etter 21 minutter har Sogndal en ny farlig corner som ender i stolpen. Sogndal har også tatt over det meste av spillet, mot et HFK lag som ligger kompakt og godt. Men mest dueller og stillingskrig helt frem til 29 minutt, HFK roter det til i forsvaret på en ball som man lett kunne avklart. Det fører en Sogndal spiller alene igjennom med Ulshagen Jorde som redder mesterlig 1-1. Vi har våre muligheter, spesielt på kontringer og ved Bækken. Men han blir tatt gang på gang uten at dommerne slår hardt nok ned på det. Når straffen kun blir frispark og knapt det, så fortsetter Sogndalspillerne til de får Bækken ut av kampen. I det 37 minutt kommer Sogndal igjennom på et av svært få sjanser mot etablert forsvar, men Jorde står som en vegg. I det 40 minutt var HFK svært nærme ledelsen. Bækken tar med seg 4 Sogndal forsvarere på tur og skyter et godt skudd nede ved stolpen som Sogndal keeperen redder mesterlig til corner. Som ble resultatløs. Skjer ikke stort mer før pause og 0-0. I en omgang HFK absolutt var med, MEN at det hadde ikke vært noe og sagt på om Sogndal hadde ledet.

Rotete og start på 2 omgangen. HFK får noen dødball muligheter uten å skape de helt store sjansene. Sogndal får en corner i det 51 min, kommunikasjonssvikt førte til at en HFK spiller skjermet den ut til corner for Sogndal. Den første får Sogndal spillere gått alene opp, rett nok etter kraftig dytting i ryggen og headet. Men Jordet får slått til ny corner. På den scorer de dessverre og 0-1, ikke ufortjent. Vi mangler trøkk på dødballer. Etter 55 minutt så får Sogndal en ny corner og til tross for en rekke muligheter til å avklare ender ballen opp hos Solberg på Sogndal som dundrer ballen i mål fra 11 meter og 0-2. Etter 58 minutter slår de inn i bakrommet, så Sogndal spilleren kommer alene med Jordet, som nok engang redder mesterlig. I det 68 minutt har Sogndal en ny stor sjanse etter frispark, men skuddet etter innlegget går like over. Sogndal er det beste laget, HFK greier ikke å sette litt trøkk før helt på slutten. Dessverre uten å få ballen i mål. Etter 76 minutter blir Bækken slaktet i bakken, en slik takling som ofte gir rødt går, gikk dommeren hus forbi og vi fikk ikke frispark en gang. Med rødt der, kunne vi nok satt dem enda mer under press på slutten.

Dessverre ebber det ut med 0-2 og en fortjent Sogndal seier. Vi taper for et bedre lag og et lag som består av spillere som stort sett spiller 3 divisjon og har gjort det bra der så langt i år. Men vi følte vi var konkurransedyktige og gav dem hard kamp om avansementet og kunne til og med sneket oss videre med litt hell. Jeg er veldig stolt av gutta, som hever nivået sitt inn i denne kampen. Nå blir det Norway Cup som er neste målet, vi har lyst til å nå langt der.

Best på HFK og dagens Fjellkjeden spiller ble keeper Johnas Ulshagen Jorde som leverte flere flott redninger. Stopperne Per Nyhus og Magnus Jorde greidde seg også bra. Fremover i banen hadde Lasse Moen en god kamp og Magnus Bækken skapte til tider veldig mye trøbbel for Sogndal forsvaret.