HFK: 37 min 1-0 Mohammad Al Kabra (Alfred Scriven)

Rødt kort: HFK: To gule Sondre Hole Dokken

VFK: To gule Seyoum Hayelemariam

Cornere: (2-6) 3-8

Sjanser: (3-1) 7-5

Tilskuere: 250

Dommer: Kristoffer Helgerud (Lier IL), AD 1 Edvard Helgerud (Sylling IF) og AD. 2 Henrik Moholdt (Holeværingen IL)- 90 % av kampen er meget bra og Helgerud er nok den beste dommeren vi har – Men to grove feil trekker selvfølgelig ned. Første rundt det røde kortet. Det andre er at HFK føler seg snytt for et straffespark.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Tobias Grangård(Torleif Rullestad 67 min) (VB) Linus Hedlund (DMB) August Fosse (Tomas Nygård 65 min) og Simen Andreas Renslo (OFFMB) Ahmed Ahmed, Alfred Scriven og Mohamad Al Kabra (Ole Cato S Haugen 78 min)(Spiss) Jonas Bergane Reserver ikke brukt: Per Oskar Stave, Olav Myksvoll, Kristian Svenkerud og Pawel.

Vi har egentlig siden i sommer følt at spillet har sittet mer og mer. Vi har fått til en ny stamme i laget og har prestert meget bra på Norway Cup og NM jr med nesten samme lag. Vi har hatt mange gode treninger i høst. Det er også verdt å merke seg at de to første kampene i høst spilte vi med et meget reservespekket lag og da ble det selvfølgelig tungt. Men fra Skedsmo hjemme, Kongsvinger (sterkt KIL lag, minst like bra som de to andre) borte og Valdres i går har vi levert meget bra. Dog med litt mager poenguttelling. Men hvis vi fortsetter i samme sporet på trening og i kamp så blir det en del poeng utover. Jeg tror de fleste lag i avdelingen vår skal frykte oss fremover. Vi har mistet sentrale spillere og har 4-6 spillere ute med skadet. Men det er en veldig god innstilling og treningskultur i gruppen og da kommer det opp «nye» spillere hele tiden. Et lite poeng er jo at siden høsten for 2 år siden da vi rykket opp har vi skiftet ut 80 % av laget. Dessverre mest ufrivillig på grunn av studier og militæret. Derfor er jeg stolt at i en atypisk sesong med enormt mye utur og motgang på og utenfor banen (og jeg har vært med hele veien) har greid å «stable» på beina et lag med egenproduserte spillere som kan matche topplagene i vår avdeling. Dette er lag med helt andre ressurser og som i motsetning til oss henter spillere i «riktig» alder til klubben sin.

Som dere ser i headingen så har Valdres levert protest. Situasjonen som oppsto var som følgende; Kaptein Dokken fikk gult kort etter en takling i det 53 minutt, det var litt usikkerhet på benkene til Valdres og HFK om det var han som fikk det og han registrerte ikke selv at han fikk kortet. Dommeren hadde notert seg nr 8 på lappen sin, Dokken har 4. Derfor når Dokken på ny fikk gult kort i det 76 minutt ble han ikke sendt av banen. Noe han skulle blitt. Vi var usikre og prøvde å få kontakt med dommer men lyktes ikke. Kampen var intensiv og tett, men i en annen ufrivillige pause fikk vi sjekket bedre i notatene og på Facebook ;) og der kom det frem at han skulle vært sendt av banen. Trener Jansen tok dermed kontakt inne på banen for å stoppe kampen. Så dommere og Valdres ble informert. Dommeren sendte deretter Dokken av banen. Men siden han spilte 6-8 minutter han ikke skulle gjort, har Valdres sin fulle rett til å protestere og det kan hende vi hadde gjort det samme i deres situasjon. Vi har ingen problem med å godta at de protestere. De har nå i første omgang varslet protesten og må innen tre dager formaliserer protesten. Hvis Valdres velger å følge opp protesten så er jeg ganske sikker på at det blir ny kamp.

Men dette tar ikke fra oss denne gode prestasjonen.

Nå er neste kamp borte mot Gran førstkommende lørdag kl. 1600

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom ut i 100 og presset Valdres på defensiven fra første minutt. Den første muligheten får HFK etter 6 minutter når Simen Andreas Renslo drar seg igjennom på vår venstre side. Han skyter et ok skudd som stusser borti et Valdresbein og ballen sniker seg like utenfor til corner. På corneren får Tobias Grangård en god mulighet, men headingen hans blir stoppet på vei mot mål fra kort hold. HFK fortsetter å trøkke og styre kampen, men Valdres kommer mer inn i det. De får en del unødvendige frispark og cornere noe som gjør at de tidvis får trøkk på oss. Men det var ikke ufortjent når Ahmed Ahmed fosser oppover vår venstre side, han finner Alfred Scriven som drar seg fint inn i boksen. Innlegget finner Mohammad Al Kabra på bakre som skyter ballen i mål fra kort hold til elleville jubelscener. 1-0 til HFK noe som står seg ut til pause. Det var en omgang som var intensiv, mange tøffe dueller og tidvis godt spill som publikummet storkoste seg med.

Andre omgangen ble enda mer spennende og intensiv. HFK kommer best ut i andre omgang også, men Valdres har flere klassespillere i front og det ser alltid farlig ut når de kommer på kontringer. I det 54 minutt har Valdres et par cornere og et av dem fører til en kjempeavslutning, som Jarle Stanes redder helt mirakuløst. Vanvittig klasseredning!! Valdres trøkker litt nå og i det 56 minutt kommer utligningen til 1-1. Litt passivt duellspill av et ellers meget god forsvarsfirer gir Seyoum litt for god plass. Han fyrer av på volley et meget godt skudd fra 16 meter – Den går inn. En meget god prestasjon av Seyoum som kom i fokus bare minuttet etterpå da han fikk gult kort for en takling bakfra på August Fosse. Han hadde tidligere i kampen fått gult for filming og ble dermed sendt av banen. Det gir ekstra trøkk inn i HFK laget som presser Valdres kraftig bakover, samtidig som de legger seg lavt for å satse på kontringer. I det 60 minutt, ruller vi opp på vår høyre side. Mikkel Storeskar slår et perfekt innlegg til Jonas Bergane som får gå opp nesten alene i boksen. Alle ser ballen i mål, men dessverre går den i tverrliggeren. Like etter koker det i forsvaret til Valdres og HFK presser kraftig på det er minst en trippelsjanse. Først er det Tobias Grangård, så Jonas Bergane og mye klabb og babb i boksen før Valdres får måkt den av gårde. Nå var vi ekstremt nærme og hadde fortjent en ledelse ut i fra, trøkk, spill og sjanser. I det 65 minutt ble Alfred Scriven spilt alene igjennom, men inne i boksen blir han etter vår og Alfred sin mening felt. Men Helgerud dømmer dessverre ikke straffe. HFK er fortsatt i førersete, men nå er det mer stillingskrig enn sjanser. I det 76 min får Dokken sitt andre gule(se over for mer info) men blir ikke sendt av. I det 82 minutt blir kampen stoppet og Dokken sendt av. På slutten av kampen 10 – 10 kan det vippe i begge retninger. Flere spillere har løpt til krampen tar dem på begge lag. De siste minuttene bølger det veldig, men det er Valdres som skaper de største sjansene.

Det blir dermed 1-1 og så får vi se om det blir del 3 også ;)

Jarle Stanes fikk bestemannsprisen av DBC i denne kampen. Men i dag var det mange som fortjener honnør. Jeg vil se hele laget og publikum også. Debutant Tomas Nygård kom godt i fra det og blir en viktig spiller utover i «nye» HFK. Det var også ekstremt gøy og se den gleden Mohammad Al Kabra viser når han scorer sitt første mål for HFK. Vi håper på flere sånne scener ;)

Nå vil vi ha en seier og det skal vi gi alt for i et nytt «lokaloppgjør» til lørdag borte mot Gran.