ET MEGET STERKT OG EFFEKTIVT KONGSVINGER 2 BLE FOR GODE FOR HFK

Postet av Hallingdal menn senior A den 1. Sep 2016

DBC PRESENTERER

KIL 2 - HFK (3-0) 4-0

KIL 2:8 min 1-0 Niang, str, 9 min 2-0 Langbrekken, 24 min 3-0 Langbrekken og 91 min 4-0 str Stølen

HFK:

Gule kort:KIL: Al-Shumary og Nyambwogi

HFK: Abdikafi Ahmed

Cornere: (0-0) 2-1

Sjanser: (4-2) 6-4

Tilskuere: 50

Dommer: Stian Røvig Sletner (Holmlia) AD 1 William Nahas (Hauketo) og AD. 2 Martin Bolstad (KFUM)- Dømmer stort sett ok, men la lista noe lavt og dømmer to svært billige straffespark.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Tobias Grangård (VB) Linus Hedlund (Ole Cato S Haugen 60 min) (DMB) August Fosse (Martin Haraldset Opheim 83 min) og Simen Andreas Renslo (OFFMB) Abdikafi Ahmed (Ahmed Ahmed 55 min) Mohamad Al Kabra (Steffen Haugstad 45 min) og Alfred Scriven (Spiss) Jonas Bergane (Kristian Svenkerud 73 min). Reserver ikke brukt:

For første gang stilte Kongsvinger med et sterkt lag i årets sesong. Jeg tror vi hadde vært en smule irritert hvis dette hadde vært en avgjørende kamp. Men nå så vi på en god mulighet for å få gode referanser. Vi var tidvis veldig gode på et flott anlegg med lange tradisjoner på Gjemselund, men det ble ikke bra nok mot et KIL lag med mange spillere med god erfaring fra Tippeliga(1 spiller) og Obos ligaen(7 spillere) – Et helt annet lag enn det vi møtte sist.

Dette ble en slitsom mandag for «Nye HFK», avreise rett etter skolen og egentlig før jobben var ferdig. Fra 3 ½ til 4 ½ reisevei uten stopp – Oppvarming og kamp så rett hjem- Hjemme fra 0200 til 0330.

Selv om tapte ble forholdsvis stort så spiller vi tidvis veldig bra, MEN vi sliter veldig med å omsette sjanser i mål. Det skal det jobbes ekstra med frem til lørdagens kamp mot Valdres. Kl. 1700 på Hallingmo

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK startet kampen bra og hang veldig godt med i en kamp med høyt tempo og mye bra pasningsspill. Dessverre får KIL et veldig billig straffespark når tidligere Viking spiller Niang går litt for lett i bakken på hjørnet av 16 meteren i duell med Tobias Grangård. I andre kamper blir det svært sjeldent dømt frispark/straffe i sånne situasjoner. Men straffe ble det og 0-1 ikke helt rettferdig men greit nok. Dessverre sover vi like etterpå og det står plutselig 0-2. KIL er raske og gode på kontringer og hadde et godt pasningsspill. Det har vi også tidvis og en utsøkt pasning av August Fosse finner Abidikafi som timer løpet perfekt. Helt alene med KIL sin Portugisiske keeper skyter han dessverre like utenfor. I det 19 minutt er Tobias Grangård veldig nærme etter et godt slått frispark av Mikkel Storeskar. Men keeperen avverger igjen. Kampen bølger, med et lite KIL overtak. I det 24 minutt kommer de på en ny kontring og vi selger oss litt for lett i avgjørende dueller og et flott langskudd ender opp i mål og 0-3. Men HFK gir ikke opp tar enda mer tak i kampen etter hvert, men det står seg 0-3 til pause.

Andre omgangen åpner veldig jevnt, men HFK virker mer på og er tidvis bra. Men det er KIL som har første sjansen som Jarle Stanes avverger på en god måte. I det 69 minutt har HFK en kjempesjanse. Haugstad presser keeperen til å gjøre feil nede ved dørlinjen og han slår ballen til Alfred Scriven som står på 14 meters hold, men på åpent mål velger han å spille til en enda mer ledig Ahmed Ahmed som kun har en utespiller i mål. Men dessverre stokker Ahmed beina og megasjansen renner ut i sanden. HFK har like etter en ny stor sjanse på en corner som blir reddet 2-3 ganger på streken. Dette i tillegg til flere halvsjanser og farlige dødballer gir dessverre ikke mål og HFK greier ikke å komme inn i kampen i målprotokollen. Det er umulig å vinne kamper når vi er så ineffektive. KIL skaper nesten ingenting i andre omgang før de får en ny billig straffe. Hvis den første var billig var denne ekstremt billig. Grangård er først på ballen og slår den ut til corner, Simen Stølen fra KIL løper deretter i Grangård og faller (ikke filming). Alle tror det blir corner, men dommeren dømmer på ny straffe og den setter Stølen med slekt på Gol sikkert i mål og 4-0

KIL vant fortjent, men HFK hang tidvis bra med mot et sterkt KIL lag. Hvis de fortsetter å stille sånt lag utover kommer de til å ta mye poeng fremover. De kommer også til å spille en stor rolle i kampen om å holde seg i divisjonen. Det er veldig beklagelig hvis sånt blir tilfelle- Både LSK og KIL(første gang nå) stiller lag som i stor grad påvirker dette. Selv om jeg ikke unner Valdres alt godt ;) så kan de risikere å ikke holde seg etter først å ha møtt et knallsterkt LSK lag (mens andre har «fått» poeng mot dem) og nå senere i høst et KIL lag. Det laget vi møtte mandag vil garantert gi Valdres problemer. Men dette er en diskusjon som er helt håpløs å ta her.

Så nå skal vi konsentrere oss om å ødelegg for Valdres selv. De er store favoritter, men vi har trua på at vi skal lage en liten skrell.

DBC prisen gikk til Mikkel Storeskar, som har hatt en jevn og god sesong i år. Synes for øvrig at vi gjennomfører en ok kamp, men at vi alle har mer å komme med. Vi får satse på at det skjer på lørdag kl. 1700 på Hallingmo når storebror kommer på besøk.