Skedsmo:29 min 0-1 Didrik Mostuen og 50 min 0-2

LSK: Ingen

Cornere: (1-1) 3-5

Sjanser: (3-5) 5-9

Tilskuere: 65

Dommer: Hans Petter Sandtorv Andersen (Nore Nesset IL) AD 1 Vegard Woll (Nesbyen IL) og AD. 2 Raul Manriquez (Vestfossen IF)– Gjennomførte en ok kamp, selv om det ble noen diskusjoner ;)

Lagoppstilling: Jarle E Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Tobias Grangård (VB) Linus Hedlund (Ole Cato S Haugen 75 min) (DMB) August Fosse (Magnus M Bækken 84 min) og Simen Andreas Renslo (OFFMB) Ahmed Ahmed (Alfred Scriven 45 min) Mohamad Al Kabra (Abdikafi Ahmed 65 min) og Steffen Haugstad (Spiss) Jonas Bergane (Kristian Svenkerud 88 min). Reserver ikke brukt: Olav Kvvale Myksvoll og Jørgen Toppen Moen

Vi føler at Skedsmo er det beste laget i serien og de leder også serien pr dags dato. Derfor så vi på denne kampen som en gedigen utfordring for «Nye HFK». Grunnen til at jeg kaller oss for nye HFK er enkel. Vi har gått igjennom en totalforvandling i løpet av kun 1 og ½ år. Fra Opprykkskampene høsten 2014 er det kun Sondre Hole Dokken, Simen Renslo, Jonas Bergane og Linus Hedlund som var involvert. Så her har det skjedd store endringer på kort tid. Så jeg er stolt over jobben vi har gjort, som med så store omveltninger kan stille et lag av egenproduserte spillere som matcher et av de beste 3 div lagene i landet. Det var enklere før i 4 divisjon, siden nivået var en del lavere og det var lettere å tilpasse.

Vi er overbevist om at hvis vi fortsetter de gode øktene og kliner til på samme måte i kommende kamper vil det bli en del poeng utover. Vi ser også på dette som en læringsprosess for neste sesong. Vi vil utvikle oss og ønsker ikke å legge oss bakpå for å begrense tapet eller ta et heldig poeng. Vi skal kjøre på uansett hvem vi møter og om det er hjemme eller borte. Vi har også hatt mye uttur i år, med skader og sykdom, så det må vel snu snart ;)

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK gikk offensivt og aggressivt ut og tok Skedsmo litt på senga. Vi var veldig nærme etter 3 minutt på en godt slått corner av Mikkel Storeskar headet først Linus Hedlund ballen i tverrliggeren, før Simen Andreas Renslo fra kort hold blåste ballen over. Men standarden var satt og vi var med. I vårens kamp mot Skedsmo ble vi kjørt fra første minutt, nå var det vi som tok tak. I det 8 minutt er Skedsmo på ferde et godt slått frispark inn i boksen blir headet utenfor. Men her hadde Jarle Stanes god kontroll. Like etterpå kommer de til en stor sjanse, men skuddet fra skrått hold går i nettveggen. Kampen ute på banen er forholdsvis jevn og spillet bølger. I det 23 minutt får Skedsmo en stor sjanse etter corner, men Stanes redder mesterlig. Skedsmo tar litt over, men HFk er fortsatt med. Vi har gode overgangsmuligheter som nesten gir uttellling. I det 37 minutt er Mohammad på ferde, han kommer til å bli knallgod for HFK når han får litt mer tid på seg og lærer seg språket. Et godt langskudd fra 20 meter setter Skedsmo keeperen på prøve. Han må ut i full strekk for å avverge en scoring. Like etter er Skedsmo på ferde og i løpet av 4 minutter skaper de to store sjanser som Stanes viser klasse på. Vi går til pause på 0-1, for så vidt fortjent at Skedsmo leder, MEN HFK var absolutt med.

I andre omgang åpner HFK bra og på en corner etter 48 minutter redder Skedsmo headingen til Tobias Grangård på streken. Ballen gikk faktisk mellom beina på keeperen. Så her var vi nærme. Dessverre er Stanes uheldig like etter og Skedsmo spilleren fikk satt ballen enkelt i det tomme målet og 0-2. Men selv om Stanes var uheldig her, må han være en av de beste keeperne i serien med så mange flotte redninger han har hver kamp!! En sånn scoring kan slå lufta ut av de fleste, men HFK gir seg ikke. Vi styrer kampen en god periode nå men dessverre uten å skape de helt store sjansene. Alfred Scriven er nærme et par ganger, men ikke mål. Skedsmo blir et det 60 min snytt for straffe, men greier nesten ikke å skape noe i etablert. Det er kontringer de er farlige på. På slutten satser vi fremover og er nærme redusering, men da er også Skedsmo veldig farlig på kontringer. Kun en helhjertet kaptein Dokken avverger to mål ved vanvittig gode taklinger.

Dette var en kamp de fleste var gode i, men prestasjonene er også noe ujevne. Så hvis vi stabiliserer oss på det beste nivået blir vi en vanskelig nøtt å knekke for alle lag i høst. De to første kampene måtte vi prioritere vekk på grunn av Norway Cup og NM mot Lillestrøm, så nå begynner høstsesongen vår og det ble en god start. Vi hadde 7 spillere ute som alle ville aspirert til startplass, så dette ser lovende ut. Selv om det er umulig å holde plassen etter divisjonsomleggingen, så ønsker vi å komme oss på en plass som ville gitt fornyet kontrakt hvis det gamle systemet hadde vært gjeldene. Så vi har det som et mål io høst, det andre er å utvikle oss til å bli knallgode neste sesong.

DBC prisen gikk fortjent nok til Tobias Grangård som nøytraliserte en av divisjonens beste spisser i gjennom hele kampen. Men det var flere som var knallgode. Stanes og Dokken er nevnt. Men også Storeskar, Haugstad og Fosse må nevnes.

Det må også nevnes at Skedsmo treneren, den gamle VIF helten Knut Aaga Jr, berømmet vårt gode spill og oppfordrende innsats. Han var overrasket over vår tabellposisjon og mente vi var av de topp 5-6 i avdelingen. Og det er kanskje der vi hadde vært hvis ting hadde gått mer på skinner i år. Men snakk hjelper ikke, nå skal vi vise det på banen fremover.

Neste kamp er borte mot Kongsvinger 2 mandag 29/8 kl. 2000, der går vi for tre poeng!!