DEILIG OVERTIDSSEIER MOT TOPPLAGET VESTFOSSEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Sep 2022

Herrer:

HFK        -             Vestfossen (1-2) 3-2

HFK:                     1 min 1-0 Ammar Mohamad Alhamdo (Vegard Vedvik), 63 min 2-2 Ammar (Sander Tyribakken), 93 min 3-2 Tobias Grangård (Øyvind Tørrisplass)

Vestfossen:        13 min 1-1 Fredrik Hennum og 20 min 1-2 Hennum

HFK:                     38 min Jansen (trener)

Vestfossen:        75 min Ilmi Suliman og  90 min Hichem Bekkaoui (trener)

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (2-4) 5-5

Sjanser:               (3-5) 9-5

Tilskuere:            165 – Årsbeste for tredje kamp på rad- Fortsatt plass til mange flere 😉 God stemning.

Dommer:            Ole-Martin Loeshagen (NUIL IL) AD 1 Vegard Woll (Nesbyen IL) Vikersund IF) og AD 2 Nils Gunnar Bjerke (Modum FK) – Forbigår vi i stillhet.

Det var en veldig god 4 divisjons kamp på Hallingmo i flomlyset fredag kveld mellom to lag som ville mye. Det var trøkk og intensitet fra første spark. Vestfossen er et solid lag ledet av Hichem. De har en definert og gjennomarbeidet spillestil blandet med god fysikk. Vonde å møte. Vestfossen var vel noe bedre enn HFK i første omgang, men i andre omgang ble det veldig mye HFK og selv om seieren kom på overtid så var det veldig fortjent.

HFK er i god form og har nå 7 strake seiere, det er en rekke vi ønsker skal fortsette. Vi har for øvrig 9 seiere en uavgjort og et tap på de siste 11. Til tross for litt skader og sykdom i det siste, greier vi å holde oppe intensiteten både på trening og kamp. Målet er å fullføre sesongen på best mulig måte og sikre oss 5 plassen.

Dette var dessverre Vegard Vedvik sin siste kamp for denne gang, nå venter kongens klær. Men vi håper å se Vedvik tilbake i HFK drakta. Han har vært en glede å være trener for, seriøs og ordentlig. Møter opp på treninger og kamper med den en innstilling til etterfølgelse.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Anders Mastrup og Mikkel Storeskar (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (70 min Sander Brenno) (Anker) Vegard Vedvik (kap) (HK) Simen Andreas Hagberg Renslo   (IL)  Sander Tyribakken (88 min David Perez Torralba)  og Markus Thorberg  (VK) Ammar Alhamdo (80 min Øyvind Tørrisplass) (Spiss) Tobias Grangård Reserver: Johnas Jordet, Vebjørn Brusletten, Jakub Pyrychek og Abbas Amir Ahmed.

Referat.

HFK fikk en pangstart, og scoret allerede etter 1 minutt på kampens første sjanse. Vedvik fant Ammar med en pasning, men det var Ammar selv som gjorde nesten hele jobben alene. Han førte ballen oppover i banen og curlet et skudd i det lengste krysset bak en sjanseløs Midtgården i Vestfossen målet. For en flott scoring, for enprestasjon av Ammar som har vært i god form i høst. Men ofte etter en tidlig scoring er det lett for å gå litt i dvale, vi mistet intensitet og Vestfossen tok raskt føringen i kampen. Vi merket at Vestfossen var mye tøffere og mer på enn Åskollen var forrige helg. Etter 11 minutter roter våre ellers meget gode stoppere det litt til og Vestfossen spissen Fredrik Hennum kommer alene igjennom mot Stave. Han gjorde ingen feil og 1-1. Vestfossen fortsatte å styre kampen og det gikk ikke mange minutter før de tok ledelse 2-1. De aller fleste hallingene på banen og tribunen ville nok dømt offside, men Ad valgte å slippe Hennum alene igjennom. Nok en gang er Vestfossen spissen sikker. Etter dn scoringen bølger det frem og tilbake uten de store sjansene, men fortsatt er Vestfossen hakket bedre enn HFK. I det 30 minutt har Vestfossen en gylden mulighet, ballen blir tredd fint inn i 16 meteren til en Vestfossen spiller, som heldigvis for HFK avslutter like utenfor. Etter den sjansen tok HFK mer over. Vestfossen spillerne virket slitne og HFK fikk mer flyt i spillet sitt. I det 35 min ruller vi opp med hurtige kombinasjoner, men avslutningen til Ammar ender opp like utenfor. I det 37 minutt ruller opp et nytt flott angrep, men Renslo sin avslutning går i en Vestfossen spiller og ut til corner. HFK er inne i sin beste periode. Men Vestfossen får til to gode muligheter rett før pause. Den ene er det Thorberg som kommer litt skeivt inn på et innlegg og «fyrer» av mot egen keeper, men Stave redder mesterlig 😉 I det 45 minutt slår Thorberg rett til en Vestfossen spiller som han forveksler med egen spiller pga draktfargene og sender ham alene igjennom mot Stave. Men denne gangen skyter han heldigvis utenfor. Innholdsrik første omgang, hvor Vestfossen totalt sett er litt bedre og leder fortjent. Men avslutningen på omgangen gav gutta tru på at man kunne snu kampen i andre omgang.

Vi følte at vi ikke var helt oppe der vi burde og som vi har vært de siste kampene. Vi ønsket mer frekvens, tempo i ballbehandlingen, flere involveringer og ikke minst mer trøkk i andre omgang.

Andre omgang åpnet med en stor HFK sjanse. Haugen forserte flott på vår høyre!! side fant Tyribakken på et flott løp inn i boksen med en utsøkt vipp. Dessverre greide ikke Tyribakken og stokke beina helt og Vestfossen sin gode keeper fikk avverget. HFK var det styrende laget, men vi måtte vente til det 62  minuttet før neste sjanse. Denne gangen er det Tyribakken som finner Ammar, han gjør også denne gangen en del på egen hånd og triller ballen flott ned i venstre hjørnet og bak en sjanseløs Vestfossen keeper. Fortjent utligning. Nå kjører HFK. I det 62 minutt kommer Renslo på en god skuddmulighet, men keeper avverger til corner. Corneren header Mastrup over fra god posisjon. I det 72 minutt er det Kleppo som header like utenfor etter en ny corner. I det 81 minutt er det Sander Brenno som kom inn for en skadet Haugen som kommer frem på vår venstre side med høyt tempo. Han forserer forbi et par Vestfossen spillere og finner Renslo i meget god posisjon. Men Renslo greier ikke å få ballen forbi Vestfossen keeperen. Det var stort sett HFK som styrte matchen. Men det dro ut. I det 87 minutt kommer HFK til en mega dobbelsjanse. Fra høyre finner Renslo Thorberg, som i god posisjon får til en grei avslutning. Keeperen må gi retur og den ser det ut som Tørrisplass skal sette i åpent mål. Men keeperen får en finger på den. Men ballen trillet sakte mot mål og HFK så ut til å avgjøre kampen, men den gang ei. Keeperen greier å løpe opp ballen på streken og får forhindret scoring. Med det så det som kampen skulle ende 2-2, men den gang ei. I det 93 minutt kom avgjørelsen. Et flott angrep som etter hvert ender opp på vår venstre kant hos innbytter Øyvind Tørrisplass han tar med seg ballen oppover før han med perfekt vektet pasning finner Grangård, som har greid å rive seg løs fra sin oppasser. Han kommer alene med keeper og avslutningen er god, men keeperen får en hånd på den. Men heldigvis for Grangård og HFK så går ballen i mål til elleville jubelscener. Dette var Grangård sitt 17 mål for sesongen og 11 målet i høst. Fantastisk deilig og veldig fortjent. Litt «gøtt» at vi også fikk revansje for overtidstapet borte i sommer.

Andre omgangen var meget god, flott respons av gutta etter en middels første omgang.

Dagens Lie Sport Halling ble Ammar Alhamdo, to flotte scoringer, flotte offensive bidrag og ikke minst iherdig defensiv jobbing gav ham den utmerkelsen av en publikumsjuryen. Ellers må Vegard Vedvik nevnes, fantastisk jobbing i samfulle 90 minutt, han blir et savn på HFK laget. Men heldigvis har vi gode erstattere som brenner etter sjansen. Andre omgangen til Anders Mastrup holdt også høy klasse. Det er uansett tydelig at gutta er i form. Så vi ser frem til resten av sesongen.

Vi gleder oss til fredagens kamp mot Modum, her skal vi ha revansje for det sure NM tapet tidlig i vår😉.

Avgjorde i siste liten etter thriller mot topplag - overtidsmål og gult kort til trenaren (hallingdolen.no)