HFK FEIDE OVER LEDERLAGET ÅSKOLLEN FREDAG KVELD.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 17. Sep 2022

Herrer:

HFK        -             Åskollen (3-0) 5-0

HFK:                     7 min 1-0 Ammar Mohamad Alhamdo (Sander Tyribakken), 16 min 2-0 Selvmål Karanveer Singh Grewal (Johannes Dokken Kleppo), 25 min 3-0  Tyribakken (Markus Thorberg), 76 min 4-0  Tyribakken (snappet selv) og 91 min 5-0 Erik Lien (Øyvind Tørrisplass)

Åskollen:

HFK:                     45 min Ole Cato Stubberud Haugen og 57 min Ammar Alhamdo

Åskollen:

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (4-0) 11-1

Sjanser:               (6-1) 15-3

Tilskuere:            155 – Årsbeste- Men plass til så mange flere 😉 – Godstemning.

Dommer:            Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), AD 1 Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) og AD 2 Nan-Chun Chen  –  Veldig bra dømt i en forholdsvis lettdømt kamp. Men også en kamp som kan utarte, hvis man ikke er på. Eneste pirket er om de skulle slått noe hardere ned på kjeftebruk.

For en kamp, dette bringer frem gode minner fra våre tidligere «storlag». Divisjonens beste lag Åskollen var sjanseløse fra første spark på ballen. Selv om de hadde noe fravær, så hadde hele troppen med et par unntak erfaring fra minst 3 div eller høyere. Til tross for dette tapet, er vi helt sikre på at Åskollen kommer til å ta steget opp etter kvaliken, for det er ingen tvil om at de er divisjonens beste lag.

HFK består med et unntak av bare egenproduserte spillere, selv om vi har litt eldre lag for tiden, så er det 4 juniorer fra start og 8 involverte i løpet av kampen.

HFK er virkelig i form, vi har trent bra over tid og til tross for noe sykdom i laget har vi et lag med enorm trøkk og intensitet.

To «debutanter», dvs Vebjørn Brusletten var det mer et comeback etter 4 sesonger ute fra Hallingdal. Han viste spennende ferdigheter i løpet av den korte tiden han fikk. Satte opp sjanser og ikke minst en suser i tverrliggeren. Det samme må sies om David Perez Torralba, som viste helt klart at han blir en spennende tilvekst.

Artig for Erik Lien som endelig har kommet «hjem» skolemessig også, scoret sitt første seniormål for HFK.

Lagoppstilling: Johnas Jorde (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Anders Mastrup (87 min Erik Lien) og Mikkel Storeskar( 83 min Vebjørn Brusletten)  (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Anker) Vegard Vedvik og Markus Thorberg (HK) Simen Andreas Hagberg Renslo (kap)(87 min Mikkel Renslo)  (10’er)  Sander Tyribakken (VK) Ammar Alhamdo (75min Øyvind Tørrisplass) (Spiss) Tobias Grangård (87 min David Perez Torralba) Reserver: Per Oskar Stave

Referat.

HFK kom veldig godt i gang og de første 30 er vel av det beste vi har vist på år og dag. Allerede etter 6 minutter kommer kampens første sjanse og mål. Storeskar spiller opp på Grangård ved midtstreken bryster ned til Tyribakken. Han setter opp Ammar som alltid er på løp. På vei igjennom har hang heng av en Åskollen spiller, men han er knallsterk og holder unna før han triller ballen forbi keeper og 1-0. Minuttet etter angriper HFK raskt igjen, flere kombinasjoner hurtig etter bakken i lengderetning. Grangård får til slutt ballen på halvvolley fra ca. 16 meter, men det knallharde skuddet får Åskollen keeperen reddet på mesterlig vis. Åskollen fikk ikke til noe som helst i starten, høyt og aggressivt press satte dem i trøbbel gang på gang. Men etter 11 minutter kom de med et skremmeskudd, heldigvis var det offside og målet ble annullert. Etter 16 minutter skjedde det noe som sjeldent skjer. Johannes Dokken Kleppo tok et av sine lange kast og den nådde ingen før den spratt på 5 meteren og i tverrliggeren og i låret på Kinni på streken og 2-0 til HFK. HFK har fortsatt full kontroll, men etter 20 minutter ble Kot flott spilt igjennom, men alene med Johnas Jordet i HFK skyter han like over målet. Til tross for et par skremmeskudd var HFK det klart beste laget, de variert angrepsspillet på en veldig god måte. Åskollen hadde trøbbel med de løpsvillige Hallingene. I det 24 minutt er HFK ekstremt nærme. Storeskar slår en fin ball opp til Thorberg som kombinerer fint med Renslo, Renslo finner Tyribakken, skuddet hans blokkeres, så kommer Markus, Så Renslo, Så Grangård og til slutt Tyribakken igjen (usikker om det ble riktig, for her skjedde det mye på kort tid). Alle forsøkene innenfor 10 meter og ingen ender opp i mål ☹

Men minuttet etter kommer 3-0 målet og for et angrep. Storeskar finner nok en gang Thorberg, han flikker igjennom Renslo på vår høyre side, han finner Tyribakken, som igjen spiller vegg med Thorberg og setter ballen i mål. Minuttet etter er det Vedvik som er playmakeren, han blir tatt i det han sender ballen videre til Grangård. Flott fordel av dommeren. Pasningen finner Grangård som kommer alene igjennom, men skuddet går like utenfor. I det 36 minutt sender Renslo av gårde et skudd, som en Åskollen forsvarer får avverget til corner. Til tross for bra trøkk greier ikke HFK å score flere mål før pause og lagene går til halvtid på 3-0 til HFK, en fullt fortjent ledelse etter en strålende omgang av hjemmelaget.

Vi forventet full trøkk fra Åskollen etter første omgangen. Men det kom ikke i særlig stor grad. Dog de var nærme redusering etter 46 minutter og med mål der hadde kampen helt sikkert sett annerledes ut. Men Jordet reddet fint igjen. I starten av omgangen hadde Åskollen ballen mer og det er litt nerve i matchen, uten at de kommer seg til flere sjanser. De siste 25 minuttene er HFK klart best. I det 71 minutt kommer Renslo til en god mulighet, men Åskollen redder mesterlig. I det 73 minutt spiller Renslo igjennom Grangård, men avslutningen gikk i stanga og ut. HFK er nå nærme 4-0, Åskollen er kjørt med HFK pøser på. I det 76 minutt bryter Tyribakken selv ballen høyt i banen og med Åskollen keeperen helt ute av posisjon kan Tyribakken trille ballen i det åpne målet fra 25 meter. I det 78 minutt har HFK en stor mulighet etter corner, den header Kleppo like utenfor. I det 82 minutt blir Grangård satt opp av Haugen, den er stor men avslutningen går utenfor. Selv om Grangård ikke hadde dagen foran mål, så var han en håndfull og vel så det for Åskollen forsvaret. Knallhard jobbing igjennom hele kampen som skapte mye rom for de andre på laget. I det 87 minutt er Renslo på farten, men skuddet går i stanga. I det 89 minutt har innbytter Vebjørn Brusletten allerede gjort seg bemerket med gode basisferdigheter. Her drar han seg fint fri og skyter i tverrliggeren, returen fanger en annen innbytter opp, David Perez han får til en god avslutning som ender i corner. I det 91 minutt er Perez nok engang på farten, drar seg fint forbi et par mann, før han sentrer til Tørrisplass på 16 meteren, han stikker igjennom unggutten Erik Lien, som alene med keeperen triller ballen i mål og 5-0. Herlig scoring og hans første på a-laget.

Det var en veldig god kamp, vår beste på år og dag. Seierne kunne vært større, men vi er godt fornøyde med prestasjonene denne deilige høstkvelden på Hallingmo med mye folk på tribunene.

Vi er i god form, bra struktur defensivt, variert og hurtig offensivt spill. Mangler litt på effektiviteten og de avgjørende pasningene, men det er klart vi er fornøyde. Til helga kommer sterke Vestfossen på besøk og de blir en tøff nøtt å knekke. Men målet er å øke seriersrekken, som nå er på 6 strake og 9-1-2 på de siste 12.

Vi gleder oss til fredagens kamp mot Vestfossen, her skal vi ha revansje 😉.

Måtte hente fram kuleramma då HFK møtte serieleiaren (hallingdolen.no)