Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Sep 2022

Herrer:

Sande   -             HFK (1-2) 1-5

Sande:                 16 min 1-1 Tor Erik Plassen

HFK:                     15 min 0-1 Tobias Grangård (Vegard Vedvik), 32 min 2-0 Tobias Grangård (Abbas), 54 min 1-3 Abbas Amir Ahmed(Grangård etter corner) 80 min 1-4 str Grangård (Markus Thorberg felt) og 85 min 1-5 Grangård (Corner Thorberg).

Sande:                 50 min Jan-Allan Kvent og 81 min Sindre Bamle Grangård.

HFK:

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (2-1) 2-6

Sjanser:               (3-7) 3-19

Tilskuere:            105.

Dommer:            Adrian Forsberg (DBK), AD 1 Senad Batalevic (Sem IF) og AD 2 Benjamin Betalevic – Veldig bra dømt.

HFK er virkelig i dytten før topplaget Åskollen kommer på besøk førstkommende fredag. Til tross for en del sykdom i troppen, leverte HFK nesten en prikkfri kamp borte mot Sande. Et Sande lag som har vært i dytten og som i forrige hjemmekamp tok poeng mot Vestfossen. Førsteomgangen var veldig god av begge lag, intensiv, mange dueller, bra spill og høyt tempo. Man kan trygt si at Sande er det beste laget vi har møtt i høst. I andre omgang leverte vi nærmest en relativt sett, perfekt omgang. Det er veldig gøy for oss trenere å være ansvarlig for dette laget om dagen. Vi blir bedre og bedre uke for uke og det er nok minst 5 år siden vi var så stabilt gode. MEN fotball er ferskvare, så dette betyr nesten ingenting hvis vi ikke følger opp mot det suverene lederlaget Åskollen kommer på besøk fredag. Vi gleder oss 😊

Det er ikke ofte en HFK spiller scorer 4 mål i en kamp, det greide Tobias Grangård i tillegg til en assist, han ble fortjent nok kåret til Dagens Lie Sport Halling. Det fjerde målet var for øvrig hans 10 mål på hans siste 4 kamper.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (46 min Johnas Jorde) (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Anders Mastrup og Mikkel Storeskar(Abbas Amir Ahmed inn igjen)  (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (82 min Sondre Sporan Tollefsen) (Anker) Vegard Vedvik (82 min Jakub Bjørn Pychyrek) og Markus Thorberg (HK) Simen Andreas Hagberg Renslo (kap)(79 min Mikkel Renslo)  (10’er)  Sander Tyribakken (VK) Abbas Amir Ahmed (60 min Ammar Alhamdo) (Spiss) Tobias Grangård Reserver

Referat.

Kampen åpnet i høyt tempo av to lag som ville raskt i angrep. Det ble mye brudd og spillet var til tider kaotisk. I det 8 min kommer Sande til en halvsjanse, et skudd går via Ole Cato Stubberud Haugen og ut til corner. Like etter kombinerer vi bra, Grangård sender Renslo alene igjennom, skuddet er bra men fyker i krysstanga og ut. I det 14 minutt ruller Sande fint opp på vår venstre side, et innlegg finner spissen på 7 meter fra mål, men skuddet blir løst og går rett på Per Oskar Stave som voktet målet i første omgang. HFK er det beste laget i banespillet og tar også ledelsen etter 15 minutter. Et flott angrep, spiller oss ut bakfra. Thorberg drar av to mann og avventer, før han på fint vis finner Vedvik som igjen setter opp Grangård alene igjennom og 0-1. Men dessverre roter vi det til allerede minuttet etter, da Plassen på Sande sender av gårde et knallhardt skudd fra 17 meter, med «feil fot» det går via Storeskar og bak Stave i HFK målet 1-1. I det 22 minutt kommer Thorberg til en god mulighet men skuddet går rett på keeper. I det 26 minutt setter Haugen opp Thorberg, nok et ok skudd men keeper redder enkelt. HFK styrer det meste, men Sande er farlig på kontringer. De har også en av divisjonens beste spillere i form av Jens Erik Grønlie Johansen. Han blir spilt alene igjennom og da er det som regel mål på spilleren som har 18 mål på 17 kamper i år. Men heldigvis for HFK skyter han i krysstanga og ut. Like etter kombinerer HFK veldig bra igjen. Det er Grangård som først bryter høyt i banen. Thorberg skyter et godt skudd, som keeperen må gi retur på. Den setter Abbas i mål, men AD annullerer litt overraskende for offside. I det 32 minutt er det HFK som kontrer og Abbas tupper ballen med fin skru inn i bakrommet, Grangård kommer stormende og kipper ballen over keeper og i mål 1-2 til HFK. Etter den scoringen tar HFK totalt over. De ruller opp angrep etter angrep. I det 39 minutt, spiller vi oss flott frem på vår venstre side. Vedvik får ballen på ca 25 meter, drar seg forbi tre mann og sender av gårde et flott langskudd. Skuddet sniker seg forbi Sande sin meget gode keeper, men dessverre står stolpen i veien for 1-3 målet. Sande greier ikke helt å etablere noe nå, men er nærme etter en corner. Lagene går til pause på 1-2 til HFK etter en god 4 div omgang av begge lag.

I andre omgang går HFK ut i full fart, med et presspill som bringer minner frem fra «gamle dager» Sande sliter med å henge med og drar også på seg noen kort. I det 7 min får HFK corner, først redder Sande keeperen mesterlig en heading av Grangård, men returen pirker Abbas i mål og 1-3. I det 10 minutt er det Sande keeperen som vinner duellen mot Abbas etter et strålende HFK angrep. Abbas «is on fire» voldsom løpskraft, tøff i dueller og målfarlig. Litt mer struktur, så kommer han til å ta store steg!! I det 11 minutt har Grangård en god sjanse, men den går like utenfor. Nå går det unna, HFK spiller meget bra. Det eneste som mangler er kanskje mer effektivitet. I det 16 minutt setter Abbas opp Grangård, men keeper redder nok en gang flott headingen til Grangård. I det 27 minutt setter Renslo opp Thorberg, men han lykkes ikke helt foran mål og keeper redder igjen. I det 32 minutt kombinerer Thorberg og Vedvik fint, før sistnevnte fyrer av et godt skudd som keeper så vidt greier å redde. HFK kjører på. I det 33 minutt kombinerer Grangård bra, før Thorberg fosser inn feltet og drar av 3 mann før han blir lagt i bakken og straffe til HFK. Den setter Grangård flott i mål 1-4. I det 34 minutt kommer Mikkel inn for kaptein Simen Renslo. Han er frisk i spillet sitt og kommer veldig raskt til en stor sjanse, men Sande får avverget til corner. Corneren tar Thorberg og han finner Grangård som header ballen flott i mål, hans fjerde og HFK sitt femte mål for dagen 1-5. HFK har flere tilløp til mål, den største har nevnte M Renslo som drar seg flott igjennom på vår høyre side forbi Sande backen, alene med keeperen er han på vei forbi, men sparker tuppen i bakken og stuper 😊 Kjipt for Mikkel men artig for oss andre 😉 uansett Mikkel er på gang og fortsetter han sånn, så vil målene komme. Det ble med dette og 1-5 til HFK.

Det var en veldig god kamp, med en ekstremt sterk andre omgang. Seieren kunne og burde vært større, men det må gis kreditt til veteran keeperen Kjell Bjørløw i Sande målet. Han sto en meget god kamp. Vår keeper i andre omgang Johnas Jorde tok seg av det lille som kom, på en mesterlig måte.

Men nå må vi ikke sove, vi må nok opp et hakk til for å matche oss mot sterke Åskollen.

HFK var som lag meget gode, men det er klart at Vegard Vedvik, Sander Tyribakken og Markus Thorberg virkelig har tatt tak i midtbanen til HFK. De utfyller hverandre på en god måte både defensivt og offensivt.

Dagen Lie sport spiller kåret av noen Hallingtilskuere som hadde tatt den lange veien ned til Sande. Valget falt ikke overraskende på Tobias Grangård, som har funnet storformen.

Vi kan nesten ikke vente til fredagens kamp mot Åskollen, vi gleder oss.