FJERDE STRAKE, SOLID SEIER HJEMME MOT KONGSBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 3. Sep 2022

Herrer:

HFK        -             Kongsberg (2-0) 3-0

HFK:                     27 min 1-0 Simen Renslo (Grangård), 32 min 2-0 Tobias Grangård (frispark fra Vegard Vedvik) og 65 min 3-0 Sander Tyribakken (Gaute Tollefsen felt)

Tilskuere:            130 årsbeste.

Dommer:            Hans Egil Drolsum (Vikersund IF), AD 1 Ismael Fakihi (Vikersund IF) og AD 2 Joachim Buchmann (Uvdal IL) – Greier seg bra i en forholdsvis lettdømt kamp, kunne slått litt hardere ned på slutten, da det utartet seg noe.

HFK var klart best på Hallingmo fredag kveld mot et hardtkjempende Kongsberg lag. Nok en viktig tre poenger i kampen om NM plassen. HFK sine prestasjoner var noe ujevne, men defensivt så slapp HFK Kongsberg veldig sjeldent til. Vi burde også vært noe mer effektive.

Dette var dessverre Kristian Svenkerud sin siste kamp for denne gang. Han har bidratt på en veldig god måte, på trening, i kamp og ikke minst utenfor banen. Han vil bli savnet, men kommer nok snart igjen 😉

Dette var også comebacket til Markus Thorberg etter 5 år med spill for Hønefoss BK og Bærum primært i Postnord. Det ble et veldig vellykket comeback og han kommer nok til å prege HFK sitt spill i ukene som kommer i jakten på NM plass. Det tok 15-20 min før han var ordentlig i gang, men etter det så styrte han og de to andre på midten Vedvik og Tyribakken spillet på en annen måte enn vi har evnet før i år. Vi har i lang tid et ønske om å variere spillet og angripe på flere fronter. Vi har vært gode på kontra og lange baller i bakrom, samt bra på back og kantspill. Men nå så vi også tydelige tegn på at vi blir gode på å tre opp i mellomrom og komme med gjennombrudd høyere oppe i banen. Selvfølgelig fungerte ikke alt optimalt, men dette blir knallbra fremover.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (83 min Johnas Jorde) (HB) Gaute Tollefsen (66 min Johannes Dokken Kleppo) (MS) Anders Mastrup og Mikkel Storeskar (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (78 min Erik Hjelmås Lien) (Anker) Vegard Vedvik (87 min Jakub Bjørn Pychyrek) og Markus Thorberg (HK) Simen Andreas Hagberg Renslo (kap) (10’er)  Sander Tyribakken (87 min Mikkel Evan Hagberg Renslo (VK) Kristian Svenkerud (60 min Ammar Mohamad Alhamdo) (Spiss) Tobias Grangård(Abbas Amir 75 min) Reserver: Gjermund Kvarteig.

Referat.

Første del av kampen var veldig rotete. HFK var best, men Kongsberg jobbet hardt og gjorde det vanskelig for oss. Etter 10 minutter, så blir Vedvik spilt fri rundt 16 meter og leverer et godt skudd som Kongsberg sin gode keeper fikk slått ut til corner. I det 17 minutt får nesningen Ruben Ålien gult for en kalkulert takling på sambygdingen Renslo. Vi ser for oss harde tak på julecupen 😉

HFK har god kontroll, men vi kommer ikke til de store sjansen. Men, i det 26 min finner Thorberg Grangård med en flott pasning, han setter opp Renslo som drar seg inn over i banen og curler ballen i lengste på ekte Solskjær vis og 1-0. I det 30 er det Renslo som serverer Grangård med en fantastisk bakromspasning. Men alene med keeper, vinner keeperen til Kongsberg duellen og fortsatt 1-0. Minuttet etter blir Svenkerud lagt i bakken til høyre 30 meter fra målet. Vedvik server perfekt inn i boksen til Tobias Grangård som øker HFK sin ledelse til 2-0, med sitt 12 mål for året. Like etter kunne samme mann økt til 3-0, men alene igjennom setter han ballen like til side for målet. Med Thorberg på laget får man satt Renslo opp høyere i banen og han var meget sentral i denne kampen. Han satt opp sistnevnte sjanse + mange flere i tillegg til en flott scoring. I det 40 min kommer KIF til en halvsjanse. Men HFK forsvaret avverger greit. I samme minutt får HFK corner, ballen går ut igjen til Thorberg som prikker inn på hodet til Svenkerud, men headingen går like utenfor. Lagene gikk til pause på 2-0 til HFK, en ledelse basert på spill og sjanser burde vært noe større.

I andre omgang tar HFK enda mer tak i kampen og varter opp med tidvis meget godt spill. I det 54 er det nok en gang Renslo som setter opp en stor sjanse. Han slår inn til Svenkerud som fra kort hold dessverre skyter i stolpen. I det 62 minutt går det veldig fort med gode kombinasjoner og en Kongsberg spiller skyter nesten i eget mål. Men heldigvis for Kongsberg, så traff ballen en KIF forsvarer på streken. Minuttet etter kombinerer HFK veldig bra på vår høyre side. Pasningsspillet går hurtig innenfor KIF sin 16 meter, før Gaute Tollefsen blir lagt i bakken og straffe til HFK. Den setter Sander Tyribakken sikkert i mål og 3-0. I det 69 min setter Ammar opp Grangård alene, men han lykkes ikke med å score. Men 12 mål på 14 kamper lar seg absolutt høre. I det 74 min kommer Grangård seg fint igjennom på vår høyre side, han finner Abbas med en flott innlegg. Abbas går høyt, men headingen reddes av KIF sin keeper. I det 77 min er den Renslo som sender Abbas igjennom, men nok engang er det Kongsberg sin gode keeper som går seirende ut av den duellen. HFK har full kontroll på kampen. Siste sjansen er det Anders Mastrup som får etter en corner, men flere baller vil ikke i mål og det ender på 3-0 til HFK.

Det var en veldig fortjent seier, men burde vært større. Kongsberg viste moral og vilje og vi ønsker dem lykke til videre i sesongen.

Nok en gang viser HFK god arbeidsmoral og vi skal bli vanskelig å slå utover høsten. Vi har 7-1-2 på våre siste 10.

Dagen Lie sport spiller kåret av en lokal jury ble Simen Andreas Renslo, som var veldig sentral i det offensive spillet til HFK. Stopperparet Mastrup og Storeskar var sterke. Thorberg må også nevnes, han ble etter hvert svært sentral i det oppbyggende spillet. Det gjorde at Tyribakken og Renslo kom mer til sin rett høyere opp i banen. Vi må også nevne at Ammar og Kleppo satte fart i HFK laget. Jakub Pychyrek gjorde også mye fint på sitt innhopp.

Alt i alt en god kamp av HFK og vi gleder oss til å møte Sande på fredag.