Postet av Jan-Eirik Thorberg den 27. Aug 2022

Herrer:

Konnerud           -             HFK        (1-2) 1-4

Konnerud:          20 min 1-1 Selvmål

HFK:                     17 min 0-1 Tobias Grangård (Ammar), 36 min 1-2 Grangård (Tyribakken), 70 min 1-3 Øyvind Tørrisplass (vinner selv) og 89 min 1-4 Sander Tyribakken (Tørrisplass)

Kon:                     54 min Omid Nabi

HFK:                     30 min Simen Renslo, 39 min Anders Mastrup, 69 min Vegard Vedvik og 82 min Sander Tyribakken.

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (2-3) 2-4

Sjanser:               (2-5) 4-9

Tilskuere:            63

Dommer:            Adrian Forsberg (DBK) AD 1 Senad Batalevic (Sem IF) og AD 2 Josof Askari (Kongsberg IF) – Gjennomfører en god kamp under utfordrende spilleforhold. Bra på straffe, offside mål noen frispark som glipper. Så alt i alt bra gjennomført.

I pøsende regnvær på Konnerud var HFK det beste laget og vant fortjent. Men Konnerud var et tøft lag og kunne fort fått mer ut av kampen.  Vi er i god form om dagen og ser frem til fortsettelsen.

Lagoppstilling: Johnas Jorde (HB)Gaute Tollefsen(Johannes Dokken Kleppo 45 min) (MS) Anders Mastrup (88 min Sondre Tollefsen) og Mikkel Storeskar (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (HK) Ammar Alhamdo(Erik Lien 83 min) (SMB) Vegard Vedvik, Sander Tyribakken og Kristian Svenkerud (70 min Øyvind Tørrisplass) (VK) Simen Renslo (kap) (83 min Erik Lien) (Spiss) Tobias Grangård(Abbas Amir 76 min) Reserver: Per Oskar Stave.

Referat.

Jevn start, men HFK kom til den første sjansen. En stuss av Kristian Svenkerud etter kast gikk rett på en forfjamset Konnerud keeper. HFK er bra på i starten og får flere gunstige brudd, som nesten fører til gode sjanser. I det 17 minutt bryter Grangård fint oppe på banenhalvdelen til Konnerud, han slår ut til Ammar, som igjen finner Grangård foran målet og 1-0 til HFK. Veldig bra fightet av Grangård 😊 I det 19 minutt slår Vedvik en glitrende pasning igjennom til Ammar. Løpsvillige Ammar setter fart mot målet og skyter hardt like utenfor fra god posisjon. Konnerud har ballen en del, men HFK virker langt farligere. I det 20 min er vi passive i det defensive arbeidet og Konnerud kommer seg fri på vår venstre side. De slår inn foran mål og en HFK spiller er uheldig og setter den i egent mål fra kort hold. Litt kjipt, når vi virkelig var i ferd med å sette grepet på kampen. Vi er veldig på i kampen, men gir bort en del gode overgangsmuligheter på slurvete pasninger. I det 26 min, så har Konnerud frispark i god posisjon og slår bra inn i boksen, heldigvis kommer Konnerud spilleren litt seint på legget og headingen sklir av og utenfor. I det 34 minutt får HFK straffe etter at Renslo blir taklet i avslutningsøyeblikket. For øvrig et veldig godt angrep i forkant. Bra kombinert av Svenkerud, Grangård og Ammar før Renslo blir tatt. Straffen setter Storeskar ned i hjørnet, men keeperen til Konnerud er også med på notene og fortsatt 1-1. Heldigvis er Grangård på pletten like etterpå og HFK opp i 2-1 etter en flott pasning av Tyribakken som sender Grangård alene igjennom mot Konnerud keeperen. I det 39 minutt får Konnerud frispark i god posisjon, ballen fyker i mål bak Jordet, men en Konnerud spiller står og forstyrrer Jordet og målet annulleres korrekt for offside. Med det går lagene til pause på 2-1 til HFK, et fortjent resultat så langt.

I starten av andre omgang kommer Konnerud seg til en dobbelsjanse etter 4 minutter, men Jordet i HFK målet avverger mesterlig. HFK har god kontroll og jobber knallhardt, utrolig god moral i laget. I det 63 minutt slår Vedvik Ammar glimrende igjennom på vår venstre side. Han kommer alene med keeper men vippen over keeper blir avverget av en Konnerud spiller. Like etter vinner vi ballen høyt i banen ved Svenkerud, han finner Vedvik som elegant trer Ammar alene igjennom og her gjør ammar nesten alt riktig. Drar seg forbi Konnerud spilleren, men alene med keeper kliner han til i tverrliggeren og over. HFK har veldig god kontroll, Konnerud greier ikke skape noe som helst og HFK får stadig gode overganger. I det 72 minutt kommer Øyvind Tørrisplass inn og sekunder etterpå drar han seg forbi to-tre Konnerud spillere før han banker ballen i mål bak en sjanseløs Konnerud keeper og 3-1 til HFK. Reservene Kleppo, Abbas, Tørrisplass, Brenno og Lien som kommer inn i dag, gjør akkurat det vi ønsker. Kommer med energi og trøkk og det blir i overkant mye for Konnerud. I det 89 minutt vinner Tørrisplass og Abbas ballen høyt i banen. Tørrisplass spiller flott vegg med Tyribakken. Tyribakken scorer sikkert etter en Kanu vrikk finter han keeperen i bakken og triller ballen elegant i mål 4-1.

Veldig fortjent seier, men Konnerud er et godt lag og store deler av kampen er jevn.

Dette var først og fremst en lagseier, voldsom dedikasjon. Der den enorme løpskraften og innsatsen til Ammar Alhamdo er et veldig godt eksempel. Men vi må kåre en Dagen Lie sport spiller og valget falt på Ole Cato Stubberud Haugen, som kamp etter kamp presterer på veldig høyt nivå med sitt energiske og underholdene spillestil.

Neste kamp er mot Kongsberg som virker til å tatt et par steg de siste ukene, med sterke resultater mot henholdsvis Vestfossen og Åskollen. Men på fredag skal vi ta revansje for vårt forsmedelig tap i vår i Kongsberg. Vel møtt på Hallingmo kl. 1930 førstkommende fredag. Det blir gøy, vi er i storform 😉

Klinka til i regnvêret i Drammen (hallingdolen.no)

Bilde: Haakon Hallingstad