Postet av Jan-Eirik Thorberg den 13. Aug 2022

Herrer:

ROS       -             HFK        (0-2) 1-5

ROS:                     53 min 1-3 Eric Hegmann

HFK:                     16 min 0-1 Sander Tyribakken(Sander Brenno), 38 min 0-2 Tobias Grangård (Vedvik frispark), 51 min 0-3 Kristian Svenkerud (Renslo), 68 min 1-4 Grangård (Brenno) og 83 min 1-5 Grangård (Brenno).

ROS:                     85 min Fredrik Nyborg Hedemark

HFK:                     62 min Mikkel Storeskar.

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (0-2) 1-3

Sjanser:               (3-4) 6-9

Tilskuere:            65 – Mest Hallingsupportere 😊

Dommer:            Nedim Brbovic (Sandar IL), AD 1 Edis Sistek (Sandar IL) og AD 2 Roar Fjeldheim (IBK) – Dømer greit nok, litt ujevn linje. Men dommere med glimt i øya.

I et strålende sommervær på et flott idrettsanlegg var det duket for revansjeoppgjør mot ROS. Etter det forsmedelige tapet i vår, var gutta klare for revansje. Men ROS er et lag som står dårlig til oss, men det fører også til at sånne kamper blir sjanserike og underholdene. Det ble det også denne fredags kvelden på Spikkestad.

Etter en første omgang som bølget frem og tilbake med mange sjanser, tok HFK skikkelig grep om kampen i andre omgang og vant meget fortjent.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Gaute Tollefsen (65 min Chris Magnetun)  MS Anders Mastrup(70 min Abbas Amir Ahmed) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Tovsrud Brenno (HK) Ammar Alhamdo (57 min Øyvind Tørrisplass)  (SMB) Vegard Vedvik, Sander Tyribakken (66 min Erik Lien) og Simen Renslo (kap) (VK) Kristian Svenkerud)(Spiss) Tobias Grangård (83 min inn igjen med Tollefsen) Reserver:

Referat – Notatene i 1 omgang ble ikke bra nok.

HFK kom bra kom klart best ut og tok tak i kampen. Tidlig rullet vi bra opp på vår høyre side, men avslutningen til Ammar gikk dessverre i stolpen. Ikke lenge etter i det 16 minutt tar HFK ledelsen 0-1 ved Sander Tyribakken. Sander Brenno finner Tyribakken med et fint legg. Tyribakken venter ut og drar av ROS forsvareren før han brenner av skuddet helt oppe i krysset utagbart for ROS keeperen. Like etter kommer ROS på en kontring og Brenno får avverget på streken. Vi har ballen mest, men ROS er kjapp og gode på kontringer. I løpet av et par minutter kommer ROS seg til to gode sjanser, ene like utenfor og Per Oskar Stave i HFK målet, som hadde en god dag på jobben reddet mesterlig. Etter dette stormløpet er det Mstrup som setter opp Grangård, men den harde avslutningen går dessverre i stolpen. Men i det 38 min får HFK frispark midt på banehalvdelen til ROS. Den slår Vedvik perfekt inn i boksen og Grangård stusset den i mål og 0-2. Litt ufortjent med tanke på ROS sjansene, men i forhold til banespillet var det greit nok. ROS satser mest på kontra og er veldig gode på det. Lagene gikk til pause på 2-0 til Hallingdal.

Akkurat i starten av 2 omgang, roter vi det til i eget forsvar og ROS får en meget god sjanse som Stave avverger. Etter 51 min, ruller vi flott opp på vår venstre side, Renslo slår et flott innlegg og Kristian Svenkerud stupheader den i mål og 0-3. Det burde vært spikeren, men vi er litt for gavemilde i forsvarsspillet vårt og like etter gir vi ROS en enkel jobb med å redusere til 1-3. Det gav ROS trua og de fikk ekstra energi. Men de greide ikke å skape noe særlig til sjanser. Så når HFK gikk opp i 1-4, Grangård utnyttet en miss i ROS forsvaret og alene igjennom dro han av keeperen før han la ballen i det åpne målet. Etter den gikk lufta ut av ROS. HFK hadde flere store sjanser. Tørrisplass hadde kommet inn og skapte mye ubalanse i ROS forsvaret. Han var også involvert i to store Grangård sjanser. HFK var klart best på slutten av kampen. I det 80 minutt fullførte Grangård sitt hat trick på et fantastisk angrep og spillestil mål. Herlig rullet opp på vår venstre siste hvor unggutten Sander Brenno hadde løpt opp og ned hele kampen. Han slår et perfekt legg til Grangård som banker den i mål fra kort hold og 5-1. Det ble også sluttresultatet.

Selv om prestasjonene var ujevne var dette alt i alt en god bortekamp, med et særdeles viktig resultat.

Vi hadde til tider glitrende angrepsspill og det skal vi ta med oss utover høsten. Vi skal bli vanskelig å slå.

Dagens Halling Lie Sport ble hattrick kongen Tobias Grangård i sterk konkurranse med debutant fra start Sander Brenno. Vi må også nevne keeper Stave og Vegard Vedvik som leverte gode prestasjoner. Kaptein Renslo la ned et enormt arbeid, noe som er svært viktig selv om han opptrådde til tider med «strøm» i beina 😉

Neste kamp er førstkommende fredag hjemme mot Eiker/Kvikk kl. 1930.

Vi ønsker ROS lykke til videre i sesongen.