UAVGJORT HJEMME MOT JEVNAKER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 9. Aug 2022

Herrer:

HFK        -             Jevnaker             (0-2) 2-2

HFK:                     51 min 1-2 Ole Cato Haugen (Ammar) og 55 min 2-2 Anders Mastrup (Abbas Amir)

JIF:                        12 min 0-1 Aleksander Bakken Tveter og 19 min 0-2 Bendik Svensbråten.

HFK:                     52 min Ole Cato Haugen

JIF:                        69 min Oliver Lafton.

Rødt kort:           Ingen

Cornere:             (4-1) 5-2

Sjanser:               (1-2) 5-3

Tilskuere:            49

Dommer:            Fredrik Gravdal (Solberg), AD 1 Adem Satici (Strømsgodset IF) og AD 2 Mesut Aricigil. Dømmer bra i en forholdsvis enkel kamp.

Et klar forsterket Jevnaker lag både på trener og spillersiden viste tidlig i kampen at de kommer til å hevde seg mer i høstsesongen enn i vår. De kom hardt ut, men etter hvert tok vi over og burde avgjort det til vår fordel. Men samtidig kunne JIF reist med alle tre poengene etter en kjempesjanse på overtid.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Vetle Kjøl MS Anders Mastrup og Mikkel Storeskar (VB) Kjartan Wall Andersen (Johannes Dokken Kleppo) (HK) Ammar Alhamdo (SMB) Vegard Vedvik og Simen Renslo (kap) (VK) Ole Cato Haugen Erik Lien (Sander Tovsrud Brenno 80 min)(Spiss) Øyvind Tørrisplass (Abbas Amir 45 min (Per Eirik Lunde 89 min) ) Reserver:  Marius Helling, Gaute Tollefsen og Mikkel Evan Renslo.

Referat

Jevnaker kom klart best ut og tok tak i kampen. HFK greide ikke å komme oppi og JIF fikk god tid til å styre spillet. Men JIF ledelsen i det 12 min var av det heldige slaget, Storeskar i sitt comeback var litt uheldig i avklaringen og ballen endte hos Tveter og i mål fra kort hold 0-1. JIF styrte videre, men det var tendenser til at HFK kom noe mer inn i kampen. I det 19 min økte de til 0-2 på et frispark, som nok skulle vært avverget. Vi var nå skikkelig bakpå, men gav ikke opp. Gradvis tok vi over og JIF spillerne virket slitne. I det 35 min kommer vår første store sjanse. Renslo slår et godt frispark inn i boksen og Sander Tyribakken går opp og header like utenfor fra en god posisjon. Like etter har vi et par halvsjanser ved samme mann og Ammar. Vi går til pause på 0-2, men med god tru på at vi kan snu dette.

Andre omgang er det vi som åpner best og styrer det meste. Fortjent redusering på et praktangrep. Ammar blir satt opp på vår høyre side, fosser frem og slår et flott innlegg til Haugen som stanger ballen i mål til 1-2. det tok ikke mange minuttene før lagene var like langt. Et frispark endte opp i kaos i JIF boksen, Abbas kjemper ballen videre til Mastrup som fra kort hold triller ballen i mål og 2-2. HFK jaget nå ledermålet, men Jevnaker våknet mer til livet også. I det 73 minutt, lykkes nesten Renslo med en flott dribleserie. Veldig nærme her. I det 82 min hadde Vedvik en god mulighet til å føre HFK opp i ledelsen, men det ville seg ikke. Det var i ferd med å ebbe ut til 2-2, noe JIF burde være mest fornøyd med. Men på overtid får JIF frispark på kanten og skaper en enrom dobbelsjanse som kunne gitt JIF alle tre poengene, noe som hadde vært blodig urettferdig. Heldigvis for HFK bommet de på sjansene og kampen endte 2-2.

Vi hadde nok fortjent tre poeng, men samtidig kunne kampen vippet andre veien, så alt i alt må vi være litt fornøyd med at vi fikk med oss det ene poenget.

Det er jevnt og spennende i serien vår og flere av lagene på nedre halvdel har styrket laget kraftig, men vi har tru på å henge godt med og sikter oss inn på NM plassen.

Comebackdebutanten Mikkel Storeskar ble kåret til Dagens Halling Lie Sport. Simen Renslo, Ammar og Johannes Dokken Kleppo satt også sterkt preg på kampen på et noe slitent HFK lag etter Norway Cup.

Neste kamp er førstkommende fredag borte mot ROS, vi skal gjøre alt for å ta med oss tre poeng fra Røyken.

Vi ønsker Jevnaker lykke til videre i sesongen.