Solbakken gress

Herrer:

Svelvik                -             HFK        (1-0) 4-0

Svel:                     1 min 1-0 Martin Dammen

HFK:                     32 min 1-1 Jonas Bergane (Kleppo kast), 53 min 1-2 Tobias Grangård (Bergane) og 75 min 3-0 Ammar(Renslo).

Svelvik:               44 min Magnus Glad Skaug og 53 og 93 min Magnus Landås Warp (rødt)

HFK                      44 min Kristian Svenkerud.

Cornere:             (2-5) 3-8

Sjanser:               (2-2) 6-8

Tilskuere:            57

Dommer:            Ismet Esen (Drafn SBK), AD 1 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) AD 2 Mesut Aricigil. Dømmer bra i en forholdsvis enkel kamp.

Ekstremt deilig lagseier på en bane vi har slitt veldig på i alle år. Sist seier på Solbakken gress var i 2014 i opprykksåret vårt. Blir nok ikke det i år 😉  Men utrolig gøy var det!! Vi gjennomførte en god kamp, på en noe ujevn gressmatte. Kampen sett under ett var det fortjent, men det var noen matchavgjørende situasjoner som gikk i vår favør og som til slutt vippet seieren til Hallingdal.

Lagoppstilling: Johnas Jorde (HB) Olav Myksvoll MS Anders Mastrup (63 min Chris Magnetun) og Ole Cato Haugen (VB) Johannes Dokken Kleppo (HK) Ammar Alhamdo (Jakob Rønsen 76 min) (SMB) Jonas Bergane, Kristian Svenkerud (Vegard Vedvik 65 min) og Simen Renslo (kap) (VK) Erik Lien (Sander Tyribakken 65 min) (Spiss) Tobias Grangård (Vetle Kjøl 79 min)  Reserver:

Referat

Det var god temperatur i naturskjønne Svelvik. Drammen Sørlandsperle. Vi fikk en forferdelig start, men 0-1 i første minutt. Vi roter det til i eget forsvar og det bør man ikke gjøre mot tidenes storscorer Martin Dammen. Han tok ballen fra våre gutter og klinte den utagbart i motsatt kryss. Vi følte vi hadde litt overtak i kampen, men uten å skape de helt store sjansene. Det var også vanskelig å etablere noe spill, så ble mest jobbing, fighting og sliting. I det 11 minutt har Svelvik en ny sjanse, men vi får avverget til corner. I det 29 min kom vår første mulighet, unggutten Erik Lien for øvrig i sin første kamp fra start. Får dratt seg igjennom på vår høyre side, men avslutningen går via en Svelvik-forsvarer og ut til corner. Lien hadde en fin kamp på kanten og viste at han har lyst til å beholde plassen på laget, med sin uforutsigbare stil skapte han bryderi for Svelvik backen gang på gang.  I det 31 minutt utlignet vi fortjent til 1-1 etter et langt kast fikk Bergane stå noe alene og heade ballen rett i mål. Resten av omgangen var det mest stillingskrig og lagene gikk til pause på 1-1, som var greit nok.

I andre omgang åpner Svelvik best. Etter 8 minutter skjer det flere matchavgjørende situasjoner, som vi heldigvis kommer best ut av. Vi har først en halvsjanse på en dødball, så kontrer  får Svelvik til en stor sjanse tidlig. Mats Pedersen blir fint spilt alene i gjennom mot Jorde, men Jorde gjør en kanonredning. Haugen tar med seg ballen opp over i banen, men blir sparket ned. Dommerne kjører fordel, siden ballen ender opp hos Bergane. Han kjører oppover vår høyre side. Slår et flott innlegg til Grangård som fra 10 meters hold brasser ballen flott i mål. For en scoring. Vi hadde dessverre ikke film, men skal prøve å rekonstruere den på Tik tok senere i år 😉 2-1 HFK. Nå gikk HFK inn i en god periode. Like etter spiller Bergane, som hadde nok en meget god kamp for HFK, Ammar alene igjennom. Ammar sin avslutning blir litt puslete. Svelvik keeperen redder, men må gi retur. Lien kommer på den, men da avverger Svelviks gode keeper med et tigersprang. Vi er gode en stund, men så tar Svelvik over, vi roter litt bak og Dammen kommer igjennom to ganger på kort tid. Ulikt han, feier han ballen først utenfor og så over fra god posisjon. Vi slapp med skrekken. I det 65 minutt kommer Tyribakken og Vedvik inn. Førstnevnte hadde en meget stor sjanse umiddelbart, men lyktes dessverre ikke. Vedvik leverte en meget god kamp på midten, vi trengte å få inn ham når vi begynte å slite litt med energien. I det 74 minutt faller avgjørelsen, Renslo spiller igjennom Ammar og denne gangen gjør han ingen feil alene med Svelvik keeperen. Det vil si Svelvik keeperen redder flott første forsøket, men Ammar fanger opp returen og triller ballen i det åpne målet og 3-1 til HFK. Ut omgangen har vi relativt sett god kontroll og har muligheter ved Bergane og Rønsen til å øke ledelsen. Men kampen ender 3-1, noe vi er meget godt fornøyd med.

Vi har hatt en flott avslutning på vårsesongen, med 9 poeng på 4 kamper. Det gjør at vi tar ferie på 8 plass. Noe vi må si oss godt fornøyd med, med bakgrunn i de store utfordringene vi har hatt i vår med tanke på sykdom og skader.

Simen Andreas Hagberg Renslo ble kåret til Dagens Halling Lie Sport. I sterk konkurranse med flere på et godt HFK lag.

Nå tar vi litt ferie, før vi starter oppkjøringen 25 juli. Vi har et godt lag, som bør bite godt i fra seg i Norway Cup, samt høstsesongen i 4 div. Vi føler vi bør ha gode muligheter til å klatre litt utover høsten og være med å kjempe om NM plass.

Vi ønsker Svelvik lykke til videre i sesongen.