VIKTIG OG VELDIG FORTJENT SEIER HJEMME MOT MODUM

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Jun 2022

Herrer:

HFK        -             Modum (0-2) 3-2

HFK:                     60 min 1-2 Johannes Stave (Vedvik frispark), 73 min 2-2 Vedvik (Grangård) og 87 min 3-2 Grangård (???)

Modum:             30 min 1-0 Abdullah Tomi og 44 min 2-0 Markus Olsen

HFK                      77 min Jonas Bergane og 89 min Trener Nils Egil Vedvik

Modum:             Ingen

Cornere:             (0-2) 2-2

Sjanser:               (2-2) 10-2

Tilskuere:            110

Dommer:            Ismael Fakihi (vikersund IF), AD 1 Vegard Woll (Nesbyen IL) og AD 2 Younes Goumiri (Eiker Kvikk) – Ok dømt- La kanskje lista litt lavt.

En stor andre omgang førte til en meget viktig snuoperasjon og tre poeng til HFK, anført av comeback kid Jonas Bergane. Første halvtimen var også god taktisk sett, men etter 0-1 til Modum sprekker vi opp litt og jobber ikke så dedikert i ramma. I andre omgang kjører vi ut med mye høyere press og ikke minst aggressivitet. En total dominans i andre omgang resulterte i tre mål og tre knallviktige poeng.

Etter en lang periode med litt skader og ikke minst enormt med sykdom begynner folk å komme tilbake igjen, ikke minst fysisk. Så vi bør være veldig konkurransedyktige de tre siste kampene i vårsesongen.

Lagoppstilling: Johnas Jorde (3’er) Ole Cato Stubberud Haugen, Anders Mastrup og Johannes Stave(VK) Gaute Tollefsen (Jonas Bergane 45 min) (HK) Vetle Kjøl. (SMB) Vegard Vedvik, Sander Tyribakken og Simen Renslo (kap) (Spisser) Tobias Grangård og Ammar Alhamdo (Øyvind Tørrisplass 70 min) Reserver med hosp: Per Oskar Stave, Marius Helling, Morten Nerli, Johannes Kleppo, Abbas Amir og Kjartan Wall Andersen.

Referat

HFK fikk kampen inn i det sporet vi ønsket. Vi lå disiplinert og godt i en defensiv ramme. Modum greide ikke å bryte igjennom og vi fikk i tillegg veldig gode brudd. Men de overgangene greide vi ikke å utnytte bra nok. Modum kom på en halvsjanse, et langskudd som Jorde i HFK målet slo til corner. Modum hadde i tillegg et par halv farlige cornere. Men det var HFK som skapte kampens første etter et viktig brudd av Gaute Tollefsen, han fant Ammar, som på sin side fant Tobias Grangård og satte ham elegant opp alene med keeper. Men HFK veggen Rune Steinseth reddet mesterlig. HFK lå fortsatt bra og på en ny kontring fikk vi en corner. På corneren stiger Grangård til værs, men headingen sniker seg like utenfor. I det 30 min sprekker vi opp defensivt og Modums toppscorer Tomi får litt for godt spillerom innenfor vår 16 meter og banker ballen i mål og 0-1. Etter den scoringen mister vi strukturen og Modum virker farlige. Det ser ut som vi rir av til pause, men med det siste sparket på ballen klinker Markus Olsen til fra 25 meter i tverra og inn. Suser. Vi går til pause og tar en del grep der som slår godt ut i andre omgang. Vi gjør om formasjonen, samt legger oss høyere. I tillegg kommer Jonas Bergane inn. Etter en periode i Studentspretten i Sogndal har han nok en gang meldt seg til tjeneste for HFK. Og det er vi ekstremt glad for. Han kom inn med trøkk og pondus i tillegg til flere gode offensive involveringer. Bare scoring som manglet.

HFK går rett i strupen på Modum og tar tak i ballen. Men det var først fra 56 min og utover vi virkelig tok tak. I det 60 min får vi frispark fra 40 meter. Vedvik slår en lur ball som går veldig høyt, før den daler ned i tverrliggeren en blendet Steinseth greier bare å slå den i tverrliggeren igjen før Johannes Stave får fightet den inn og 1-2. Nå kjørte HFK på I det 62 min, får Bergane en stor mulighet, her bør den sitte. I det 64 min setter Grangård opp Ammar, men lykkes ikke. I det 65 min skyter Grangård i stanga. Innimellom disse sjansene har vi også noen gode halvmuligheter og misbrukte overganger. Jorde i HFK målet hadde ingenting å gjøre. I det 73 minutt kom det fortjente utligningsmålet. Grangård finner Vedvik, som vender fint inn i boksen og setter ballen kontrollert ned i venstre hjørnet 2-2. Etter den scoringen pusher vi fortsatt på, men greier ikke å produsere sjanser i like stor grad. Før i det 87 min, et massivt press gir Grangård en god mulighet fra 5 meter. Det harde skuddet blir blokkert på streken før den spretter ut igjen i Grangård og inn i mål 3-2 veldig fortjent og veldig deilig 😉. Det ble noen spennende minutter før dommeren blåste av, men Modum greide egentlig ikke å skape noe.

En fantastisk andre omgang resulterte i tre viktige poeng og vi har heng på NM plassen.

Det var flere spillere som leverte en meget god kamp, Vegard Vedvik var solid og meget sterk. Renslo hadde en veldig god andre omgang. Men det var Jonas Bergane som ble kåret til Dagens Halling Lie Sport

Dette gir selvtillit, noe vi skal ta med inn i junior NM kampen borte mot Godset på onsdag og borte mot topplaget DBK på fredag kl. 1930 på Øren.

Vi ønsker Modum lykke til videre i sesongen.