TAP, MEN GOD KAMP BORTE MOT SERIEFAVORITTEN ÅSKOLLEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 26. Mai 2022

Herrer:

Åskollen           -             HFK      (2-1) 3-1

Åsk:                     32 min 1-0 Behajdin Celina, 43 min 2-1 Abdihakim Dagane og 84 min 3-1 Morten Leonhardt Knudsen

HFK:                    33 min 1-1 Simen Andreas Hagberg Renslo (Ammar Alhamdo)

Åsk                      37 min Julian Falch Milde

HFK:                    Ingen

Cornere:            (2-2) 3-4

Sjanser:              (6-2) 10-6

Tilskuere:         50

Dommer:           Hans Egil Drolsum (Vikersund IF), AD 1 Elias Egenæs Melgård (Stoppen) og AD 2 Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF) – Bra gjennomført kamp av trioen i en lettdømt kamp.

HFK leverte en disiplinert og god kamp borte mot serieleder Åskollen, men det holdt dessverre ikke til poeng. Åskollen vant sett under et fortjent, men det var ikke langt unna at vi kunne snike til oss poeng.

Vi har fortsatt mange ute med sykdom og skader, men vi får vel bare kryse fingrene og håpe på det beste 😉

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Ole Cato Stubberud Haugen, Anders Mastrup og Johannes Stave (Gaute Tollefsen 70 min) (VB) Morten Nerli (Vetle Kjøl 63 min) (SMB) Simen RensloVegard Vedvik (Sondre Tollefsen 84 min) og Sander Tyribakken, (Angrep) Øyvind Tørrisplass (Abbas Amir 42 min til sammen) og Ammar Alhamdo Reserver: Per Oskar Stave.

Referat

HFK lå bra i den defensive ramma og Åskollen sleit med å finne rom. Det gikk 17 minutter før den første store sjansen kom. Åskollen rullet opp på vår venstre side og slo et flott innlegg knallhardt foran mål. Men der greide heldigvis ikke Åskollen spilleren å stokke beina. Så ballen bare sklei forbi. HFK spiller tålmodig og bra og har noen gode overgangsmuligheter vi ikke greier å utnytte godt nok. I det 25 minutt kommer Åskollen til en god skuddmulighet som Jorde i HFK målet redder bra, han leverte for øvrig en flott kamp i HFK målet denne onsdagen. I det 32 minutt redder Jordet på nytt og det blir corner. Med Grangård og noe ute, manglet vi litt luftstyrke og det utnyttet Åskollen og tok ledelsen 1-0. Men vi svarte rett etterpå. Et flott angrep rullet opp av unggutten Tørrisplass, som finner Ammar, som på sin side spiller fint igjennom Renslo som banker ballen helt opp i vinkelen fra 14 meters hold og 1-1. Strålende angrep!!. Åskollen er på et par farligheter til, men det ser ut til å gå til pause på 1-1. Dessverre gir bort en corner altfor lett og det utnytter Åskollen og går opp i 2-1. Åskollen er et veldig fint og godt spillende lag, kombinert med god fysikk som gjør de skumle på dødballer. Vi holdt på å svare rett etterpå ved Renslo, som banket ballen i tverrliggeren bak en sjanseløs Åskollen keeper. Vi gikk til pause på 2-1 til Åskollen, men følte vi hadde gjort en veldig god omgang mot et godt lag. Sharoz Raja kåret til årets unge leder i NFF Buskerud har virkelig fått sving på Åskollen og bygd et meget godt lag på Glasverket, som vi tror går hele veien i årets 4 div.

Andre omgang er vi enda mer med og Åskollen sliter med å bryte igjennom et meget kompakt og solid HFK lag. I det 60 minutt kontrer vi bra og Ammar greier nesten å pirke inn en utligning. I det 66 minutt bør vi få noe mer ut av en 2-1 situasjon, men Abbas sin pasning til Tørrisplass alene foran mål blir litt for upresis. Like etterpå var den en halvsyk Renslo som kom til en god mulighet, men lyktes dessverre ikke. På corneren har Vetle Kjøl en god heading. Nå var vi godt i gang og vi har flyttet spillet høyere opp i banen. I det 71 minutt er Åskollen nok en gang råfarlig på corner, men denne gang redder en annen halvsjuk spiller, nemlig Vetle Kjøl på streken. Vi flytter oss høyere og høyere og greier å sette dem noe mer under press, men det åpner også plass bak oss. Så i det 84 minutt faller nok avgjørelsen, en flott pasning inn i vår 16 meter, hvor stoppere kommer i feil posisjon og keeper på halvdistanse, greier Åskollen spilleren å styre ballen i mål med en flott heading. Etter den scoringen åpner det seg veldig opp og Åskollen har et par store sjanser som Jorde redder mesterlig i tillegg til, et langt Kleppo kast som Tollefsen og tørrisplass er like ved å få pirket i mål, før Åskollen spilleren får avklart på streken. På overtid, drar yngstemann Tollefsen seg fint forbi inne i boksen til Åskollen, men fra litt skrått hold, går avslutningen i stolpen og ut. Det ble med dette og Åskollen vinner alt i alt fortjent og blir nok en lei nøtt å knekke for utfordrende i årets serie. Men de bør ha sanket godt med poeng før de kommer til Gol for der skal vi gi alt for å ta alle tre poengene 😉

HFK leverte en god kamp og det var flere spillere som spilte en av sine beste kamper for sesongen. Kaptein Renslo som til tross for sykdom la ned en enorm innsats sammen med Tyribakken og Vedvik sentral på midten. Jorde i HFK målet hadde som nevnt en meget god kamp. Men dagens Lie Sport spiller og dagens Halling ble Ole Cato Stubberud Haugen som leverte en nesten prikkfri kamp.

Selv om vi har kommet skeivt ut i årets serie, ser vi lyst på tiden som kommer og vi skal gi alt for å øke poengfangsten.

Vi ønsker Åskollen lykke til videre i sesongen og ser frem til revansje på Gol.

Neste kamp blir også tøff og er også borte, mot hovedutfordrer til Åskollen, nemlig Vestfossen fredag 3 juni kl. 1930