FORTJENT SEIER, MEN NERVEPRIRRENDE HJEMME MOT SANDE

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 22. Mai 2022

Herrer:

HFK      -             Sande (2-1) 3-1

HFK:                    6 min 1-0 Vegard Vedvik (frispark Renslo felt), 38 min 2-0 Vedvik (Frispark, Grangård felt) og 88 min 3-1 Abbas Amir Ahmed (Vedvik)

Sande:                41 min 2-1 Jens Erik Grønlie Johansen

HFK                     88 min Abbas Ahmed (dro av drakte) og 90 min Johnas Ulshagen Jordet (munnbruk fra benk)

Sande:                Ingen

Cornere:            (4-2) 8-5

Sjanser:              (3-2) 10-5

Tilskuere:         45

Dommer:           Adem Satici (Strømsgodset IF), AD 1 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) og AD 2 JMesut Aricigil (Stoppen SK)  – Greit nok, men la lista noe lavt. I tillegg gikk de mest sannsynlig glipp av en hands i forkant av Sande scoringen. Det var også en situasjon, det luktet litt straffe for Sande på en hendelse i HFK boksen. Men alt i alt ok.

Endelig HFK seier, veldig fortjent også. Men Sande gav god kamp og er en utfordrende motstander for oss. Veldig viktig seier for oss, i det vi går ut i en periode med kamper mot de fire beste lagene.

Vi har fortsatt mange ute med sykdom og skader, men håper å få flere på beina til onsdagens bortekamp mot topplaget og den store opprykksfavoritten Åskollen.

Rett før kampen måtte Vetle Kjøl kaste inn håndkle pga sykdom.

Bare for å illustrere litt av utfordringene så har vi brukt hele 8 forskjellige spillere fra start i forsvar de siste tre kampene ☹

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Johannes Dokken Kleppo (MS) Ole Cato Stubberud Haugen og Johannes Stave(VB) Morten Nerli (Gaute Tollefsen inn igjen 83 min) (Anker) Vegard Vedvik 4’er MB), Øyvind Tørrisplass(Abbas Amir 72 min, Marius Helling 4 min), Sander Tyribakken og Gaute Tollefsen (Ammar Alhamdo 45 min, Øyvind tørrisplass 77 min, Erik Lien 84 min) Simen Renslo (kap) (Spiss) Tobias Grangård (kap) Reserver med hosp: Johans Ulshagen Jorde, Jakub Pyrichek, Sindre Kaspersen, Alfons Sjøgren og Jardar Børtnes.

Referat

HFK kom bra ut fra start og fikk en tidlig corner som ble resultatløs. Like etter glipper det i kommunikasjonen i HFK forsvaret og Sande spilleren kommer alene med Per Oskar Stave i HFK, men misser. Minuttet etterpå får vi frispark på 40 meter ved Vedvik. Flere HFK spillere løper i veien og forstyrrer nok keeperen så han slipper den noe enkelt i mål 1-0, MEN gøtt med litt flaks. HFK har litt overtaket i spillet, men forholdsvis jevnt er det. I det 18 min blir Grangård spilt alene igjennom, men her redder Sande keeperen mesterlig. Vi pøser på og får en del halvfarlige cornere, men ingen scoring. Før i det 36 min, vi får da et frispark noe nærmere mål og Vedvik er klar igjen. Ikke det helt beste frisparket dette heller, men vinden spiller nok Sande keeperen et puss og ballen finner vein inn i mål 2-0. Sande hever seg litt og får fortjent nok en redusering i det 39 minutt. Selv om det luktet hands av situasjonen var det ellers en fin prestasjon av Sande spissen og 2-1.

Lagene går til pause med en fortjent 2-1 ledelse til HFK

Andre omgang åpner ganske jevnt. Vi roter veldig i det defensive og Sande får en stor dobbelsjanse, som Stave i HFK målet mesterlig avverger. HFK tar like etter kraftig over. I det 54 minutt har Simen Renslo en stor sjanse, men avslutningen avverges. Så i det 55 minutt, skyter Grangård et sideliggende saksespark knallhardt i tverrliggeren. For en prestasjon, flott stilstudiet av et knallvanskelig teknisk skudd. Den hadde fortjent en bedre skjebne. Vi fortsetter å pøse på. Like etter er det Renslo som skyter et godt skudd som fyker via Sande keeperen og i tverrliggeren. Nå er vi gode og spiller med bra energi og trøkk. I det 57 minutt, ruller Grangård, Ammar opp en kjapp kontring, før Tørrisplass blir satt opp alene med Sande keeperen. Dessverre sniker skuddet seg litt på siden av stolpen og fortsatt 2-1. I det 60 min har HFK frispark, Grangård vinner, men avslutningen ble avverget så å si på streken og ut til corner. Corneren ble resultatløs. Men nå hadde vi et vanvittig trøkk, men når man ikke scorer på sjansene så er det ofte det slår inn et mål andre veien. Heldigvis fikk bare Sande et par halvsjanser før Abbas Amir punkterte kampen like før slutt og 3-1. Det var en deilig følelse å se det knallskuddet til Abbas gå knallhardt inn i stolpen bak en sjanseløs Sande keeper.

Dette var en veldig fortjent seier, selv om Sande gav oss god match så var vi best i det meste.

Det var en lagseier, men Per Oskar Stave må trekkes frem etter å ha hatt et par helt avgjørende redninger. Dagens Halling Lie Sport spilleren kåret av publikum ble Simen Andreas Renslo den hardtkejmpende kapteinen. Vegard Vedvik bør også nevnes med to mål og en assist. Men alt i alt som sagt en viktig lagseier.

Vi ønsker Sande lykke til videre i sesongen.